Last news in Fakti

1 Декември, 2023 12:15 4 558 14

Актрисата Ваня Цветкова се върна в България

  • ваня цветкова-
  • актриса-
  • сащ

Тя от години живее в САЩ

Актрисата Ваня Цветкова, която от години живее в САЩ, от ноември месец е у нас, като ще остане до Нова година, пише "България днес". 65-годишната красавица, която стана популярна с филма „Лавина“ по книгата на Блага Димитрова, си изкарва прекрасно дните с най-добрата си приятелка Ирен Кривошиева. Двете красавици не пропускат културно събитие и концерт, а най-вече обичат да се забавляват на по чаша бира със стари познати. Между тях е и Петя Кръстева, първата българка, която по времето на соца имаше специално предаване за аеробна гимнастика по БНТ. И трите дами видимо са в блестяща форма, а приятелите им се радват на доброто им настроение.

За последно у нас Ваня Цветкова се снима през 2011 година в сериала ”Седем часа разлика” а през 2013 г. - в сериала „Фамилията“. „Бих се снимала отново, ако има интересни предложения. Често си идвам в България, защото имам много приятели, които ми липсват“, казва актрисата, която в Лас Вегас живее със сина си Павел.

Той си има собствен живот, аз обичам да съм сама. Ако се появи някой мъж, на когото да се възхищавам и да искам да съм с него, добре. Ако не - здраве! Нали ние, българите, така обичаме да казваме“, казва Ваня.

През 1990 г. актрисата замина за САЩ и стана крупие в казино в Лас Вегас. Не прави опити да се снима в киното. Уверява се, че в САЩ може да успееш, ако си на 18 години. А тя вече е "една жена на 33”. Но предполага, че ако тогава е останала в България сигурно щяла да се пропие. “Дано никога повече не ми се наложи да упражнявам професията на крупие. Тя е много тежка. Особено в Америка!“ споделя Цветкова.

В момента вече е пенсионерка, но и синът ѝ не я изоставя. Докато е в България Ваня не пропуска да се обади на друг свой приятел - Иван Иванов. Двамата правят бележити роли във филмите „Лавина” и „Комбина“.

Чуваме се непрекъснато, пишем си, все пак сме приятели, не се забравяме с Ванчето“, казва актьорът, който ѝ кумува в единствения брак с Павел Дойчев.

С Ирен Кривошиева се познават също отдавна. Двете намират общ език и обичат да си говорят на духовни теми. Преди дни посетиха и най-добрия си приятел сред духовниците - архимандрит Алексий Тасев, и дори си направиха селфи с него.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кучето

    47 8 Отговор
    Е и? Ванчето се е върнала за да ходи на зъболекар, че у фащ да си направиш пломбите импотекираш къщата.
  • 2 Лас Веганс

    26 1 Отговор
    То и в САЩ има лавини и комбини, не само тук.
  • 3 Лщдмила

    25 3 Отговор
    А нещо за ролята й при Батето Славков, който не изпускаше случай да я обара публично!
  • 4 СТИГА БЕ

    26 5 Отговор
    Защо всички преуспяли се завръщат в БГ, носталгия за да си заредят батериите, или да докопат нещо, ако има за докопване. Преуспялите българи, не се завръщат, защото бизнесът им и животът им е там, не тук. И не почиват на стара слава, а работят усилено

    Коментиран от #6

  • 5 Красимир Петров

    20 2 Отговор
    Веднага си го местя
  • 6 Дурхан

    16 8 Отговор

    До коментар #4 от "СТИГА БЕ":

    И какво лошо ти е направил че си злобен ..беше една талантлива актриса , хубава жена и се пробва ..а не до пенсия да живее в България
  • 7 АБВ

    12 12 Отговор
    Тая каква злобна мутра има пууууу
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Щерю

    4 0 Отговор
    Защо?
  • 10 Дежавю

    8 4 Отговор
    Кажи ми кои са ти приятелите, за да ти кажа коя си. Щом Криввошиева и е авер...ясно и тая каква е.
  • 11 Що бе злобари

    18 4 Отговор
    Какъв ви е проблема с това, че се е върнала Ванчето в БГ? Какво лошо има в това? Талантлива актриса, честно работила до пенсия и в друга държава, завърнала се да се види с приятели в родината. Я да видим колко от драскачите под статията са го постигнали това?
    Ванче, ако четеш написаното, хич да не ти пука! Весели и щастливи пенсионерски години! Наздраве!
  • 12 хайдеде

    7 1 Отговор
    Брей какви зли коментари като че ли точно тя ни е виновна за идиотщината и глупостите ни с които сме обградени благодарение на полу- истиската ни промяна която комунетата си устроиха и разсипаха страната ни и сега си живеят като крезове че и имат нахалството акъл да дават от медиите сякаш ние не знаем кои и какви ги надробиха под демократичната си маска а истинските патриоти бързо натикаха в ъгълъ..! Да е жива и здрава до 100г поне и хубава че се отърва от това блато тук и както се вижда пава е била че го е сторила!!! А дали ще си идва или не едва ли е ваша работа злокобни драскачи завистливи и проклети тролове..!
  • 13 Гай Турий

    4 0 Отговор
    Хубави младини. Да е жива и здрава и да си изживява волно дните, с мъдрост, спокойствие и благи приятели. Такава като нея рядко се среща. Истинска Пагане.
  • 14 здраве

    0 0 Отговор
    Дълголетие и спокойни старини желая, не съм сигурен, но мисля че ги засякох някъде по пътеката на здравето в Банкя с Ирен, нали тя е родом от Банкя, следващия път ще искам автограф за по сигурно.