Last news in Fakti

3 Декември, 2023 10:05 4 110 7

Рецепта на деня: Пача чорба в два варианта - топла и студена

  • пача-
  • чорба-
  • свински крачета-
  • желирана-
  • какво да сготвя

Класическо ястие от българската кухня

Рецепта на деня: Пача чорба в два варианта - топла и студена - 1
Снимкa: Shutterstock

Класическа топла пача

Рецепта на деня: Пача чорба в два варианта - топла и студена
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 500 г свински крачета
  • 1 глава лук
  • 1 глава чесън
  • 1 стрък целина
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 2 с.л. оцет
  • 50 г масло
  • бахар, дафинов лист, сол, червен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте добре крачетата, залейте ги със студена вода и варете до омекване.

Добавете лука, чесъна, дафиновия лист, бахара и целината. Продължете да варите до пълното разваряване на крачетата.

Когато са готови, извадете крачетата и оберете месото. Нарежете на парчета и върнете в прецедения бульон.

В отделен съд разтопете маслото и добавете червения пипер, след като го свалите от огъня.

След като пачата кипне, прибавете прясното мляко и запържения червен пипер в масло. В отделна купичка разбъркайте ситно нарязан чесън и оцет за подправяне на топлата пача.

Класическа студена пача

Рецепта на деня: Пача чорба в два варианта - топла и студена
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 200 г свински крачета
  • 200 г свински уши
  • 100 г свински опашки
  • 10 скилидки чесън
  • оцет, сол

Начин на приготвяне:

Почистете краката, ушите и опашките и залейте с 5-6 чаши студена вода. Посолете и варете до омекване.

Извадете от бульона и обезкостете. Прецедете бульона и върнете обезкостеното и нарязано месо.

Прибавете счукания чесън и по желание малко оцет и сол на вкус. Разпределете в купички, оставете на студено да се желират, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    Благодаря Ви Уважаема Красавице госпожа Маринова За Кулинарното Ви Предложение

    Коментиран от #3

  • 2 дядо поп

    6 0 Отговор
    Малей , сядам на масата ракийка с пачата , бакърче вино и чорбата , застъпвам расото и като ми изтръпнат краката ставам (ако мога)! Наздраве и внимавайте с постите , да не изпосталеете!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Аз да пиша

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Със крадци на пари от ТЕЛК нямам.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.