Last news in Fakti

9 Декември, 2023 09:46 2 498 7

Още един исторически рекорд за Тейлър Суифт: Турнето ѝ спечели над 1 милиард долара

  • тейлър суифт-
  • концерт-
  • the eras tour-
  • приходи-
  • рекорд

След като стана личност на годината на сп. "Тайм" и покори десетки класации, сега Тейлър Суифт може да се похвали с най-касовото турне в историята

Още един исторически рекорд за Тейлър Суифт: Турнето ѝ спечели над 1 милиард долара - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Мащабното турне Eras на певицата Тейлър Суифт, което дори не е на половината на провеждането си, е първото в историята, чиито приходи преминават границата от eдин милиард щатски долара, предаде Асошиейтед прес, като цитира класация за 2023 г. на специализираното издание "Полстар".

Цял свят говори за финансовия аспект от турнето на Тейлър, което през изминалата година премина единствено през Северна и части от Южна Америка, а предстоят още много концерти следващата година. На двата континента то е събрало огромни приходи, възлизащи на 1,04 млрд. щатски долара от продадени 4,35 млн. билета за 60 концерта, отчита списанието.

"Полстар" събира данните от касови отчети, оценки на капацитета на местата за провеждане на концерти, проучвания и др., събрани от 17 ноември 2022 г. до 15 ноември 2023 г., пише БТА.

Представители на изданието не уточниха пред Асошиейтед прес дали са коригирали информацията за минали турнета, за да ги съобразят с инфлацията за 2023 г.,

обявявайки Суифт за първата музикална звезда, преминала прага от един милиард щатски долара с концертните си изяви от едно турне.

"Полстар" също така констатира, че певицата е донесла приблизително 200 млн. щатски долара от рекламни материали като тениски, шапки, постери и други, а филмовата адаптация на турнето "Тейлър Суифт: The Eras Tour" е реализирала приблизително 250 млн. щатски долара от продажби, което го прави най-печелившият концертен филм на всички времена.

Според техните оценки "Полстар" прогнозира, че и 2024 г. ще бъде успешна за Тейлър Суифт. Списанието смята, че турнето Eras пак ще достигне приходи от един милиард щатски долара, което означава, че тя вероятно ще спечели над два милиарда щатски долара за целия период. През изминалата година тя добавяше още и още дати към концертите, така че не е изключено приходите да достигнат нови рекордни нива, ако Тейлър реши да зарадва още фенове. През февруари тя се насочва към Азия, като първият ѝ концерт ще бъде в Япония. Предстоят и обиколки из Европа преди да се завърне в Канада и САЩ, където се очаква края на турнето.

По-рано съобщихме, че Тейлър Суифт беше обявена за "Личност на годината" на списание "Тайм". Миналия месец "Епъл мюзик" я обяви за изпълнител на годината; "Спотифай" пък разкри, че тя е най-стриймваният изпълнител в световен мащаб за 2023 г., като от 1 януари насам е събрала над 26,1 милиарда стрийма и така за пръв път от 3 години детронира Бед Бъни от челното място, припомня Асошиейтед прес.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    7 6 Отговор
    Въпреки стегнатата дреха , вижда се , че има коремче и паласки !
  • 2 Инфлация

    8 3 Отговор
    100 млн, стари пари.
  • 3 Анджо

    8 4 Отговор
    Абе той долара стана като руската рубла, май вече само за тапети ще става. Май ще дойде време да се махат нули от парите.
  • 4 Кака Лили

    6 6 Отговор
    Абе махни я тая овца

    Коментиран от #6

  • 5 Гост

    5 0 Отговор
    Преди години, билет за концерт струваше 25 долата. Днес, билетите са по 300 долара. Едно е, да направиш милиард с днешните билети, съвсем друго е да го направиш с предишните.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.