Last news in Fakti

9 Декември, 2023 20:13 4 167 8

Снимка на храната в ресторант струва на китайка над 100 000 лв.

  • сметка-
  • ресторант-
  • поръчка-
  • китай-
  • сума-
  • инфлуенсър-
  • социална мрежа

Онлайн недоброжелатели "нападнали" сметката на младата жена и я качили до колосална сума

Снимка на храната в ресторант струва на китайка над 100 000 лв. - 1
Снимка: Shutterstock

Уж невинният навик да снимаме и публикуваме храната си в социалните мрежи понякога може да струва твърде много.

Такъв е и примерът с жена в Китай, която е решила да се почерпи с приятелка по време на обяд - решение, което впоследствие ѝ струвало хиляди. Въпросната клиентка на ресторанта и нейната приятелка се наслаждавали на вкусно ястие в хубав ресторант в Кунмин, Югозападен Китай, когато тя решила да запечата на кадър и да сподели ястието си в социалните мрежи, пише ladbible.com.

Подобно на много други звезди на FoodTok или любители на храната в Instagram, Уанг не се замисля за решението си да публикува снимката на апетитното ястие в китайското приложение WeChat.

Когато обаче дошъл моментът да плати сметката си, нищо неподозиращата посетителка на ресторанта получила солидна касова бележка за умопомрачителната сума от 430 000 юана, които се равняват на около 110 000 лева.

Без да забележи, на снимката, която качила онлайн, китайката включила и QR кодът на масата ѝ, който тя и приятелката ѝ са използвали, за да поръчат храната си. Когато някой друг има достъп до QR кода на масата ви, той има възможност да добавя ястия към поръчката ви.

Въпреки че снимката е била споделена само с няколко избрани от нея лица, те явно са сметнали за забавно да добавят допълнителни порции към сметката ѝ, при това доста скъпи ястия. Според "Саут Чайна морнинг пост" мошениците от социалните мрежи са добавили цели 2580 порции калмари, 1850 порции патешка кръв (популярен деликатес в региона) и 990 порции паста от скариди.

Въпреки че бързо осъзнава грешката в действията си и изтрива качената снимка, пострадалата клиентка продължава да бъде заливана с поръчки.

За нейно щастие обаче, собствениците на ресторанта се отнесли с разбиране към грешката на клиентката си и не я принудили да плати солидната сметка, с която може да се купи цял апартамент. Всъщност се твърди, че любезните ресторантьори са преместили нея и приятеля ѝ на нова маса, за да спрат поредицата от фалшиви поръчки.

След куриозната ситуация ресторантът променил системата си за поръчки, така че те вече да могат да се правят само на определено разстояние от обекта.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шпек

    21 2 Отговор
    Поредната глупост
  • 2 бай Даньо

    5 4 Отговор
    Икое ви учудва по-вече, сметката или че е китайка,... ами нашите кифли по колко лева правят сметки

    Коментиран от #4

  • 3 Опааа

    12 1 Отговор
    От написаното следва,че със заглавието Събина-мисирката тЪпа лъже! Не е платена в крайна сметка тази сума!!!
  • 4 Госъ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "бай Даньо":

    Ами май си прочел само заглавието…

    Коментиран от #8

  • 5 Aлфа Bълкът

    1 1 Отговор
    ПАТЕШКА КРЪВ!? ДЕЛИКАТЕС???
  • 6 разбихте ли кода

    1 0 Отговор
    В началото се говори за приятелка, а в края за приятел. Изводът: малка, но скъпа е патката по пекински.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.