Last news in Fakti

15 Декември, 2023 11:56 3 966 11

Доди ал Файед и неговите пороци довели до катастрофата, убила него и принцеса Даяна

  • доди ал файед-
  • принцеса даяна-
  • париж-
  • смърт-
  • пок-
  • порок-
  • наркотици-
  • пристрастяване

Животът на Доди се въртял около купони и наркотици преди смъртта му в Париж

Доди ал Файед и неговите пороци довели до катастрофата, убила него и принцеса Даяна - 1
Снимки: Shutterstock

Купонът в частното бунгало на известния хотел Бевърли Хилс в Лос Анджелис е в разгара си. В единия ъгъл е момичето на Бонд - Брит Екланд, която отпива от чаша с шампанско, а в другия ъгъл холивудска звезда е заобиколена от кикотещи се фенки.

Докато тапите на шампанското гърмят, един мъж стои тихо и безмълвно наблюдава случващото се.

Купонът продължава три дни, гости идват и си отиват по всяко време на деня и нощта, но Доди ай Файед не спи. Това беше едно от неговите прословути партита „3Cs“ – шампанско, кокаин и хайвер, по време на които Доди стои буден през цялото време, смъркайки промишлени количества кокаин пред очите на гостите си.

Нестихващата страст на Доди към кокаина бе услужливо пропусната от авторите на сериала “Короната”, който се фокусира единствено върху лятната му афера с принцеса Даяна, пише DailyMail.

Пороците на Доди ал Файед

Пол Коен среща Доди ал Файед през 1980 г. - годината, в която той пристига в Холивуд, дълго време преди синът на египетският магнат Мохамед Ал Файед да спечелили награда “Оскар” за филма “Огнени колесници”. Филмовата компания на Доди “Goldcres” е финансирана от неговия баща, който желае от все сърце да създаде работни навици на своя своенравен син.

Коен, роден в Лондон, холивудски мениджър на таланти, който е представен на Доди от актрисата Брит Екланд. „Брит познаваше Доди от Лондон. Когато Доди дойде в Ел Ей, тя каза: „Трябва да се срещнеш с този мой приятел“.

„Доди нямаше интерес да прави “Огнени колесници”. Голямата любов на живота му не бяха жените или филмите. Беше кокаинът. Хората смятат Доди за голям прелъстител, защото се е снимал с прекрасни актриси като Брук Шийлдс и Уинона Райдър и, разбира се, заради връзката му с принцеса Даяна. Но той беше странно несексуален. Той предпочиташе да приема индустриални количества кокаин, да се изолира, като често падаше в капана на параноята. Жените го желаеха, тъй като изглеждаше добре и щедро раздаваше парите си”, разкрива Коен.

“През всичките години, в който го познавах, никога не съм оставал с впечатлението, че е женкар. В началото те се чудиха дали е гей, защото проявяваше незначителен интерес към жените наоколо. Когато го опознах, осъзнах, че той просто не се интересува от секса.

Непрекъснато му се предлагаха мъже и жени, но той ги отхвърляше. Всички в Холивуд бяха наясно с пристрастеността му към наркотиците”, продължава шокиращия си разказ холивудският мениджър.

„За мен е немислимо, че Доди не e посягал към дрогата, когато е бил с Даяна. Не мисля, че тя е подозирала за неговата зависимост, защото двамата са били заедно прекалено кратко време, но ако авторите на “Короната” бяха разговаряли с някой от приятелите на Доди, то употребата на кокаин щеше да нещо, за което те щяха да се сетят първо. Кокаинът владееше живота му”, категоричен е Пол Коен.

Режисьорът на “Огнени колесници” Дейвид Пътнам пък разказва, че в един от малкото дни, в които Доди се е появявал на снимачната площадка, той го е изгонил. Причината? Предлагал на актьорите кокаин.

„Беше много неприятно. Той беше едно от най-мързеливите човешки същества, които някога съм срещал. Така че идеята той да бъде изпълнителен продуцент винаги попарваше надеждите ми, защото той бе заинтересован колкото средностатистическа бълха”, твърди Дейвид Пътнам.

Одобрението на суровия баща

Пол Коен е по-благосклонен към стария си приятел. „Доди беше сладък и срамежлив, това е едно от нещата, които “Короната” показа. Той беше изгубена душа. Искаше всички да са щастливи, но самият той никога не изглеждаше щастлив. Доди беше щедър приятел, но винаги имах чувството, че вътре в него зее някаква празнота.

Очевидно беше нещастен, заради сложната връзка с неговия баща. Доди отчаяно искаше одобрението на баща си. Той водеше охолен начин на живот, но не беше спечелил нито цент. Живееше благодарение на милостта на баща си. Когато Мохамед се обаждаше, Доди зарязваше всичко. Казваше: “Това е шефът”. Беше като малко момче”, спомня си Коен.

Доди получава по 100 000 долара на месец от баща си Мохамед и наема къща на плажа в Малибу, във висините на Бевърли Хилс, но предпочита да се подвизава в бунгало за 1900 долара на нощ в хотел ”Бевърли Хилс” на Сънсет Стрип, където са отсядали звезди като Мерилин Монро и Чарли Чаплин.

„Той беше тих и елегантно облечен. Носеше най-красивите копринени ризи, винаги с разкопчано копче, и беше невероятно добре поддържан. Партитата му бяха легендарни. През осемдесетте не можеше да отидеш на парти в Холивуд и да не видиш кокаин. Но никога не съм виждал наркотици в такъв мащаб като на купоните на Доди, преди или след това.

Влизаш в бунгалото му и на всяка маса ще има купи с дрога. Той имаше сребърни чинии на масичката за кафе, отрупани с наркотици. Не се стараеше да крие кокаина. Партитата продължаваха по три дни, хора идваха и си отиваха по всяко време на денонощието, но Доди беше там и взимаше наркотици през цялото време. Шампанското се лееше, хайверът никога не свършваше”, описва Коен сбирките на Доди.

Пол Коен обаче уточнява, че не всички гости на партитата на ал Файед са се друсали. Доди е свързван със звезди от ранга на Барбра Стрейзънд, Брук Шийлдс, Джулия Робъртс и дъщерята на Франк Синатра Нанси, както и с поредица от модели, включително Мари Хелвин и бившата изгора на принц Андрю - Ку Старк. Партита му са посещавани и от Джак Никълсън и Марлон Брандо, но никоя от тези знаменитости не посягала към кокаина... Напротив, когато осъзнали за проблема на Доди, се отдръпнали от него, твърди Коен.

Страхове и параноя

Заради употребата на кокаин параноята на Доди нараства и той започва да се притеснява, че може да бъде отвлечен. Наема бронирана лимузина с шофьор и въоръжена до зъби охрана.

По това време в медиите широко се отразяват няколко случая на отвличания. Франк Синатра-младши е отвлечен от похитители няколко години по-рано, а съпругата на изпълнителен директор, който работи за медийния магнат Рупърт Мърдок, е похитена и убита от банда, която я взема за тогавашната съпруга на Мърдок Анна.

„Доди познаваше наследника на Гети, който беше отвлечен в Италия и това подхранваше неговата параноя. Рядко излизахме. Доди не ядеше много заради наркотиците, но когато го правеше, му сервираха в стаите. При него идваха фризьори, маникюристи и масажисти. Беше доста самотен”, разкрива още Коен.

Срещата с принцеса Даяна

Всичко обаче се променя, когато Доди среща принцеса Даяна през лятото на 1997 година. По това време лейди Ли е съкрушена, след края на връзката си с хирурга Хаснат Хан, а Доди е сгоден за модела Кели Фишър.

Насърчен от баща си, Доди ухажва Даяна на фамилната суперяхта, докато Кели се намира на по-малък плавателен съд за кратко пътуване.

„Не мисля, че Даяна е имала представа, че той е бил с нея през деня и е спал с мен през нощта“, споделя по-късно Кели Фишър пред мениджъра си Пол Коен.

“Романсът на Доди с принцеса Даяна дойде като гръм от ясно небе за неговите приятели. Баща му отказал да го изпрати в рехабилитационен център, защото се притеснявал, че зависимостите му ще станат обществено достояние. Доди обаче ми призна, че е бил в клиника в Швейцария, където цялата му кръв е била сменена, за да излекува проблема си с кокаина. Не знам дали е бил чист, когато е загинал”, разкрива още Пол Коен.

След най-прочутата ваканция на яхта Доди Ал Файед лети до Лос Анджелис за бизнес среща, след което се завръща в Париж, където прекарва последните дни от живота си. Доди загина на 42-години заедно с принцеса Даяна при катастрофа в тунела Алма, припомня "Телеграф".

„Често се чудя дали употребата на наркотици е изиграла някаква роля в инцидента. Когато Доди се друсаше с кокаин, той изпадаше в параноя. В Ел Ей гледаше какво се случва зад гърба му през цялото време. Може би е подтикнал шофьора да кара по-бързо”, гадае още Пол Коен.

„Доди беше добър човек. Имаше недостатъци, но беше мил човек, нежен човек. Винаги съм смятал, че е иронично смъртта му да е засенчена заради Даяна”, заключва холивудският мениджър.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 2 Отговор
    МИ 6 ките нямат нищо общо 😉😉😉
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 3 Отговор
    Те така и със смъртта на Скрипал нямат нищо общо🤔
    Упс, те го "спасиха" ама никой не го е видял дори от празна стая в неизвестен град ❗
  • 3 Цеко сифоня

    18 2 Отговор
    Да да, знаеме, а пороците се казват Чарлз и Камила
  • 4 Сила

    16 5 Отговор
    Само не разбрах тая, набедента "СВЕТИЦА" как пък точно с тоя "ПРАВОВЕРЕН" се събра......... От толкова много богати, известни и добре изглеждащи мъже

    Коментиран от #6

  • 5 голяма двойка си бяха

    2 4 Отговор
    много е богат баща му . Даяна го обичаше защото се грижеше за нея . камила ходеше при чарли . в англия бобитата не закачат богатите . холмс е помпал мурфин за да не спи . ми 6 са ги следели постоянно . има филм с кола , уж ги убил . мистерйозно умрял . княгинята не взема бяло , а дали ходи с араби не зная . съдят я , но си шофира . доди нямал нарушения на пътя . хората губят контрол зад волана . може и папараци да са светнали в очите на доди . полицията установява механизма на катастрофата . щом не са оцелели , има забрани . висока скорост , колан, наркотици, тогава казаха Алкохол , следене с мотор и фотообективи . това са причините .

    Коментиран от #7

  • 6 Не се ли сещаш защо

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Сила":

    Правоверните нямат кожичка 🤭
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "голяма двойка си бяха":

    А знаеш ли , че поръчката срещу Даяна е довършена в болницата❓ ‼️❓
  • 8 Павел пенев

    14 2 Отговор
    Коментара е едностранчив и тенденциозен в полза на Дайяна. Не е описана ролята та Камила Паркът за отношенията между Доди и лейди Ди. Преувеличено е ползването на наркотици от Доди,което не отговаря на истината, не е описана голямата любов между двамата и факта че Дайяна е бременна към момента на катастрофата. Този именно факт е накарал кралския двор да се намеси и чрез специалните служби да се предизвика катастрофата с фаталния край и за двамата.
  • 9 знаещия

    5 3 Отговор
    тоя имал бол пари ,наживял се...а вие мишоци така ще си ....
  • 10 бушприт

    6 2 Отговор
    Не е в болницата. Онези от ми-6 са видели,че Даяна е ранена сериозно и са стояли извън колата. Изчакали са да изтече кръвта на принцесата и не са й помогнали. След това са установили смъртта й и са повикали линейка. Плашили са се,да не би Даяна да забременее от Доди и Англия да има арабски наследник на трона.
  • 11 ами,

    4 1 Отговор
    Авторите на сериала “Короната”,са се фокусирали върху главните герои.Доди е второстепен.DailyMail ако искат да финансират сериял за Доди и там да разнищат целия му живот.И този Пол Коен мениджър на холивудски таланти сега се присетил след смъртта на Даяна и Доди да им рови из костите и да търси слава.А преди се е възползвал от понанството с тях.Даяна беше убита по поръчка,това цял свят го знае.