Last news in Fakti

19 Декември, 2023 10:49 2 084 13

Звезда от "Бригада" бе обявен за чуждестранен агент в Русия

  • анатолий белий-
  • бригада-
  • руски актьор-
  • чуждестранен агент

Руският актьор Анатолий Белий беше един от водещите актьори на Московския художествен театър А. П. Чехов, но след началото на войната напусна и се премести в Израел

Руският актьор Анатолий Белий беше включен в регистъра на чуждестранните агенти, се казва в съобщение на руското министерство на правосъдието. Според Министерството на правосъдието той е участвал в създаването на съобщения и материали на чуждестранни агенти за неограничен брой хора, говорил е срещу Специалната военна операци, както Русия нарича пълномащабната война в Украйна, разпространява невярна информация за решенията, взети от държавните органи на Руската федерация и водещи политици, а също така действал като организатор и участвал в събития за набиране на средства в подкрепа на украинските въоръжени сили.

Да припомним, че Анатолий Вайсман (истинското име на актьора) е роден в село Брацлав в Украинската ССР. До 2022 г. той беше един от водещите актьори на Московския художествен театър А. П. Чехов, но след началото на войната напусна и се премести в Израел. По време на кариерата си Белий играе в десетки филми и телевизионни сериали, включително "Бригада", "Параграф 78", "Какво друго говорят мъжете", "Оптимисти", предаде Супер.ру, цитиран от "Флагман".Освен актьора в списъка са вкарани журналистът Андрей Затирко, бившият общински депутат от Новосибирск Хелга Пирогова, правозащитникът и главен редактор на онлайн изданието „Кавказки възел“ Григорий Шведов, както и Денис Соколов, представител на сдружението „Граждански съвет”. Преди това регистърът на чуждестранните агенти беше попълнен от звездата от сериала „Олга“ и филмите „Вълчок“, „ На живо“, „Земята на OZ“ Яна Троянова заради критики към правителството.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нищо ново

    17 16 Отговор
    Хазарче, което е имало щастието да бъде актьор в Русия, но му се е видяло малко.
  • 2 Неадеквати

    30 3 Отговор
    На снимката е Сергей Безруков, който играешае Саша Белий в "Бригада", не подвеждайте
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 провинциалист

    12 8 Отговор
    "Специалната военна операци, както Русия нарича пълномащабната война в Украйна" - видяхме какво е пълномащабна война в Газа, благодаря.
  • 5 С.П.

    16 2 Отговор
    В статията пише за Анатолий Белий, а на снимката Сергей Безруков - долна манипулация! Ресто, не струва!
  • 6 готин филм ,

    4 2 Отговор
    тогава нямаше тв . като са давали 190 пъти серяла и много хора през годините са го имитирали - пашата , Трактора , маргините , борисов . в израел е цялата клика на руските евреи и богаташи и бедняци . и преди 2 световна и геноцида в русия живееха много евреи . държат парите .
  • 7 Соваж бейби

    7 4 Отговор
    Бе ...?!Сергей Безруков ми е един от любимците руския Ален Делон му виках на младини мъж мечта .За миг си помислих че и той изтрещял като Алла Пугачова ,а другия пич за който сте писали е една шушомига не съм го харесвала никога.
  • 8 саша Белйов ходи да пее

    1 1 Отговор
    на израелските Мосат . аре стига бе . като актьор той има много инфо . те актьорите са клюкарките на 22 век . пият , кока, трева . всички ги харесват и ги под..пич..кват . като има парти и винаги викат май.муна да ги радва . Белйов е бил близък с олигарх печелещ от военната индустрия . много голям предател . ще го дефашизират . ако не е фейк нюз . мосат не може да опази никой . бригада е стар сериал . еврейте са слаба ракия .
  • 9 случайност бе

    2 0 Отговор
    сега ще се спъне и ще падне от 20тия етаж
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Свободен

    3 1 Отговор
    Браво!
    Не разочарова публиката си!
    Иначе щеше да е жалко да е изиграл толкова мъжки роли и после да облизва подметките на путин.
    Тази работа е за нашите пухкави путинофили!
  • 12 Спец службите

    3 0 Отговор
    ..от там беше този,а на снимката е Безруков/Белов.
  • 13 Чичо дядко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГРЪКА АЛИ":

    Прав ти път. Не е голяма болка