Last news in Fakti

25 Декември, 2023 12:12 2 325 0

Тежки реакции след употреба на алкохол довели 20-годишна манекенка до болница

  • моделка-
  • манекенка-
  • попи бегли-
  • употреба на алкохол-
  • махмурлук-
  • диагноза

Оказало, че момичето има сериозна болест

20-годишно момиче от Окланд, Нова Зеландия, започна да страда от тежък махмурлук и получи сериозна диагноза, съобщава New York Post, цитиран от БЛИЦ.

През април 2022 г. моделката Попи Бегли забелязала, че след партита, на които е пила алкохол, започват да ѝ се появяват рани в носа, обриви по лицето и винаги повръща.

"Ако пиех алкохол, след две чаши се чувствах много по-пияна от повечето мои връстници. А след три-четири питиета се чувствах много зле", спомня си тя.

Попи добавя, че заради странната реакция на тялото ѝ към алкохола на три пъти след купони се е озовавала в болницата.

Лекарите предположили, че пациентката може да има тромбоза на дълбоките вени - патологично състояние, характеризиращо се с образуването на кръвни съсиреци в дълбоките вени. Назначили ѝ лечение, но състоянието ѝ така и не се подобрило.

През декември 2022 г. тя получила болки във врата. Притеснена, хубавицата отново потърсила медицинска помощ, а след изследванията разбрала, че има шестсантиметров тумор в гърдите и трети стадий на лимфом на Ходжкин.

Тя не крие, че много трудно се е примирила с факта, че заради химиотерапията ще загуби косата, миглите и веждите си.

Попи преминала 4-месечен курс на лечение. Един месец прекарала в болницата заради тежка и рядка реакция след кръвопреливане.

Тъй като страдала от нетърпими болки в костите, започнала да приема големи количества болкоуспокояващи, които нарушили нормалното функциониране на стомаха и червата ѝ.

Бегли отслабнала до 35 килограма и била принудена да се храни през гастростомна тръба. "Това беше единственият път, когато наистина се страхувах за живота си", признава момичето.

Въпреки опасенията, благодарение на лечението тя е в ремисия и се е върнала към стария си живот. Попи признава, че преди е приемала много неща за даденост, но сега се радва и на най-малките неща.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА