Last news in Fakti

29 Декември, 2023 10:45 1 893 9

Жоржета Чакърова страда от деменция

  • жоржета чакърова-
  • актриса-
  • деменция

Твърди се, че болестта на знаменитата актриса е все още в начален стадий

Притеснени колеги на Жоржета Чакърова издават, че страда от деменция. И макар болестта на знаменитата актриса да е все още в начален стадий и симптомите да се проявяват само от време на време, от няколко месеца насам тя е затворена в дома си и не се показва.

Човек от арт средите разкрива, че когато 82-годишната актриса е сенилна, си седи само у дома и за нея се грижи дъщеря ѝ Шани. За съжаление обаче няма лечение, когато мозъкът започне да ти изневерява. Вдовицата на режисьора Стефан Христов се славела сред колегите си с чепатия си характер и докато работела в театъра, все подозирала, че някой иска да я натрови и вдигала бесни скандали. Всички отдавали това на емоционалността ѝ, но в последните месеци близки на именитата актриса я уловили, че забравя твърде много и понякога говори несвързани неща, пише "Уикенд".

Неприятната диагноза за съжаление била потвърдена от преглед при специалист и оттогава Жоржета Чакърова не излиза от дома си. За момента ситуацията все още може да бъде контролирана, но лошото е, че деменцията прогресира. В продължение на 32 години актрисата е част от трупата на Народен театър „Иван Вазов“, където се превръща в една от звездите на екипа. През 1985 г. дори я закичват със званието „Народен артист на Народна република България“, което обаче след демокрацията ѝ бива отнето.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    26 4 Отговор
    И защо видните "интелектуалци демократи" са я лишили от званието " Народен артист"? Освен крадците от прехода с ПП рушат паметници, те унищожават и душите на хората от културата. Те са съвремените хуни,
  • 2 Човек

    34 1 Отговор
    Беше много красива като млада. Боже, животът е просто един миг! ...
  • 3 Христо

    35 0 Отговор
    И защо трябва това да се изнася публично?

    Това са дълбоко лични проблеми. Що за култура е да ровиш и да огласяваш нещастието на човека и близките му.

    Коментиран от #6

  • 4 Професор

    11 2 Отговор
    Значи е готова за Президент на САЩ.
  • 5 ...

    15 1 Отговор
    Когато бях малка, тя участваше в разни неделни детски предавания - не я харесвах, винаги много крещеше и преиграваше, усещаше се как се преструва. Но пък нека да е жива и здрава жената, това деменцията е голямо наказание, даже повече за близките, отколкото за самия болен.
  • 6 Ами,

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Христо":

    Защото хората от арт средите като този (снесъл) тази информация са клюкари,а никой не е застрахован от тази коварна болест.Само които не е имал роднини с това заболяване само той не знае колко мъчително и болезнено е това за близките му.

    Коментиран от #7

  • 7 Христо

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ами,":

    Едни клюкари, комплексари го били казали - а защо го публикуват!? Що за журналистическа етика!

    Коментиран от #8

  • 8 Ами,

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Христо":

    То и Джурналистите са същите-жълти мисирки.
  • 9 УдоМача

    4 0 Отговор
    Да спре да яде каквото и да било сладко, хляб и тестени изделия и ще се оправи!