Last news in Fakti

1 Януари, 2024 14:06 1 518 19

Днес населението на Земята ще надхвърли 8 милиарда души

  • население-
  • земно население-
  • милиарди-
  • увеличение

Изчисленията и прогнозите са на Бюрото за преброяване на населението в САЩ

Днес населението на Земята ще надхвърли 8 милиарда души - 1
Снимка: Shutterstock

Населението на света се е увеличило със 75 милиона души за тази година, а очакванията са, че точно на 1 януари ще надхвърли осем милиарда души. Това предаде Асошиейтед прес, като се позова на данни на Бюрото за преброяване на населението в САЩ.

Световният ръст на населението за изминалата 2023 година е бил малко под 1 процент. С началото на новата година се очакват средно 4,3 раждания и два смъртни случая на секунда, сочат прогнозните данни на американското Бюро за преброяване на населението.

Коефициентът на растеж на населението на САЩ през изминалата година е бил 0,53 процента, наполовина по-малко от стойността на този показател в международен мащаб. Населението на САЩ се е увеличило с 1,7 милиона души и навръх Нова година страната ще има население от 335,8 милиона души.

Ако настоящият темп на нарастване на населението се запази до края на десетилетието, то може да се окаже десетилетието с най-бавно нарастване на числеността на жителите на САЩ в историята на страната, като прогнозният коефициент на растеж между 2020 г. и 2030 г. е под 4 процента. Това посочва Уилям Фрей, експерт по демография към американския мозъчен тръст за публична политика Институт Брукинг.

Десетилетието с най-малък растеж на населението на САЩ засега е четвъртото на миналия век, което е засегнато от последиците от Голямата депресия. Тогава коефициентът на растеж е бил 7,3 процента, пише Блиц.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    12 7 Отговор
    Интересно ми е как и кой ги брои, обикновенно йтсвсрите по ги интересува колко ще умрат например ако цифрата е вярна за два месеца само в Газа над 22 000 жени и деца, проблема не е как да нахранин не бедните а богатите и алчните като тях
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СТИГА БЕ

    14 5 Отговор
    А НИЕ КЪДЕ СМЕ,...колко останахме в тези 111 хил.кв.клм
  • 4 що за повод за радост

    11 3 Отговор
    Ще ядете д е. До .ви.я
  • 5 Няма

    10 12 Отговор
    как да е вярна сметката, тъй-като за изтеклата година в Украйна убитите руснаци станаха поне 350000, а руския режим официално не ги е признал...

    Коментиран от #7

  • 6 Еволюция

    14 8 Отговор
    И как няма да глобално затопляне - преди 100 години - 3 милиарда, а сега 8, то само хората отделящи телесна топлина са достатъчни. Колко ТЕЦ и АЕЦ са се нароили,ами автомобили,климатици и т.н. т.н......

    Коментиран от #16

  • 7 Въпрос

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Няма":

    Ами от другата страна, ти знаеш ли колко са?
  • 8 Я го знам !

    3 6 Отговор
    От тези 8 ,6 са пълна шлака.
  • 9 Нали

    8 2 Отговор
    Чакай, нали преди 7-8 месеца бяхме 8 млд. Сега трябва да см 8.1 млд
  • 10 🕯️🕯️🕯️

    4 4 Отговор
    Юдейският елит пръснат по цялото земно кълбо и техните слуги ще се погрижат за решаването на този проблем.
  • 11 някъде далеч

    4 2 Отговор
    Повечето от тях са от страни от 3-тия свят. Челното място по население заемат националности като Индия, Пакистан, Гана и други африкански държави. Нищо чудно. Никакъв контрол на раждаемостта. Европа сме около 500 милиона души. С предимно застаряващо население. Континент, заобиколен от нищета и бедност. Горко на Европа.
  • 12 1милиард

    5 4 Отговор
    8 милиарда души могат да се поберат в Софийска област и всеки да има по 1 кв. м. място. А колко е по-голям е светът, а глобалистите казват, че бил пренаселен.
  • 13 Тарамбуки

    5 3 Отговор
    На всеки метър ВЕЧЕ
  • 14 Хальо

    7 3 Отговор
    Това е подвеждаща информация ,извинение за всичките войни и други простотии за намаляване на населението.Нас ни броят 6.8 милиона ама сме 5 .Глобално хората с двойно гражданство ги броят по две,а в Америка как се справиха с безсмъртните китайци,там от години един умира и друг му взима документите.Това надуване на цифрата на населението на света е за да може да се създават всякакви катаклизми батаци и простотии от господарите на света.В момента геноцида над човешкото същество е в пъти по голям от средновековието.
  • 15 За Сведение на НеФакти

    4 1 Отговор
    Днес населението на Планетата Земя е : 8 082 501 450
    = На 15.11.2022 се роди Осем милиардния човек на планетата Земя!

    Коментиран от #18

  • 16 ........

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Еволюция":

    Вече не е модерно да се говори за Глобално затопляне,а било "климатични промени".Реално вулканите замърсяват повече от тецовете.Ходете да си протеститате пред някой вулкан вместо да пречите на човешкото развитие и да го спирате с болести с лабораторен произход като ковид 19 и разгаране на войни като наливате милиарди,за да умират милиарди невинни.
  • 17 ИНТЕРЕСНО

    4 1 Отговор
    Как го преброихте?
  • 18 шенгенков полов орган

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "За Сведение на НеФакти":

    Демек някой за 1 година е избил към 100 млн. души по света. Кой ли е този някой?
  • 19 СМЕХОРИИ

    1 0 Отговор
    ОТНОВО,... ама хапльовците не отговориха на въпроа , КОЛКО сме ажеба в БГ КЪМ 1.1.24