Last news in Fakti

14 Януари, 2024 08:55 3 546 9

Драгана Миркович живее в истински дворец във Виена (ВИДЕО)

  • драгана миркович-
  • дворец-
  • виена

По таваните на двореца има уникални рисунки, за които съществуват исторически записи

Драгана Миркович, съпругът ѝ Тони Биелич, както и двете им деца, от години живеят във Виена. Преди повече от 10 г. двамата купиха двореца Ебенфурт, който спада към културното наследство на страната.

През вековете дворецът е имал различни собственици, като от 1944 до 1945 г. е служил за подслон на бежанци от Втората световна война, когато над 116 000 души са избягали в Ебенфурт. На 1 април 1945 г. руската армия превзела двореца и нейни части временно се настанили в нея. По таваните на двореца има уникални рисунки, за които съществуват исторически записи.

Това, което може да се забележи пред величествената сграда, е добре окосената трева, върху която са изписани инициалите на певицата "DM".

Преди дни Драгана стартира и своето турне за 2024-а, което започна от град Тузла в Босна и Херцеговина и обяви, че средствата, които спечели от цялото турне, ще бъде дарени в помощ на тези, които имат най-голяма нужда от това.

Малко преди да излезе на сцената в Тузла, Драгана се срещна със семейство от градчето, на което вече са изплатени помощи от 10 000 евро. Парите бяха дадени на самотен баща, който сам отглежда няколкото си деца, пише "Труд".

Миркович сподели, че в годината, в която празнува своя 40-годишен юбилей на сцена, има желание да помогне финансово на нуждаещи се хора.

"Във всеки град ще избера тези, които имат най-голяма нужда от помощ, а семейството на самотния баща от Тузла е само първото от многото, чиято съдба ме трогна и изпитах нужда да помогна", довери Драгана.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре

    7 3 Отговор
    Научихме още нещо интересно. Без тази новина щеше да ми е много скучно.
  • 2 Радо

    19 0 Отговор
    Сръбските чалгарки във Виена, а наще селски пръчки в Дубай.
  • 3 Aлфа Bълкът

    7 0 Отговор
    Това е послание към другата чалгарка Величкович.
    Ама празно ми се видя, явно скоро са го измазали и още не са го обзавели!
  • 4 Хехии

    5 1 Отговор
    Що не живее в дворец в Масквата като баба Алла?
  • 5 Пешо

    4 3 Отговор
    А, нашата Лиляна не е дарила нищо на никого, но от сърце...
  • 6 БеГемот

    3 0 Отговор
    Тоз сиган кога го мете тоя хамбар?!
  • 7 АБЕЕ

    1 0 Отговор
    Само след неколко десетилетки Европистан е халифат от северноафрикански тип, а Фащ мексиканска колония, незнам къде ще се крият освен по Чукотка и Асановите острови, а бг чалгаджийките ще правят пълната програма за 5 евро дневно по Арабско.
  • 8 Ачо от ПП

    0 1 Отговор
    Брава на баба Драганка! Всичко ще дари за Украйна! Така трябва, заплати за Украйна.
  • 9 Зеленото

    1 1 Отговор
    Абе, аз имам най- голямата нужда от всичките парички на света от всеки...