Last news in Fakti

5 Април, 2024 10:56 1 167 3

Tуристи вече ще могат да влязат в двореца Балморал, в който почина кралица Елизабет

  • кралица елизабет втора-
  • кралица елизабет-
  • посещение-
  • туристи-
  • балморал-
  • дворец-
  • кралско семейство

Билетите за посещението на двореца бяха изкупени в рамките на 24 часа

Tуристи вече ще могат да влязат в двореца Балморал, в който почина кралица Елизабет - 1
Снимка: Shutterstock

Туристическите обиколки на замъка Балморал, които ще дадат на посетителите възможност за първи път да видят отблизо вътрешността на шотландската резиденция на британското кралско семейство, са били разпродадени в рамките на едва 24 часа, съобщи ДПА.

Именно в Балморал на 8 септември 2022 издъхна на 96 години кралица Елизабет II.

Посещенията в замъка, ръководени от екскурзоводи, ще се провежда от 1 юли до 4 август, но билетите бяха разпродадени още през първия ден от пускането им в продажба вчера. Обиколките ще се организират преди крал Чарлз III и кралица Камила да пристигнат в замъка за лятната си ваканция, като групите са ограничени до 10 души наведнъж и 40 души дневно.

Разпродадените "вътрешни турове" бяха на цена от 100 британски лири или 150 лири с включен следобеден чай.

В рекламата на туровете се посочва, че става дума "историческо пътуване през някои от най-красивите стаи на замъка Балморал, за пътуване през времето" от Викторианската епоха до наши дни.

Досега посетители се допускаха само до балната зала и градините на имението, завършено през 1855 г. и купено от кралица Виктория и принц Албърт.

През септември 2022 г. кралица Елизабет II бе фотографирана в дневната на Балморал, докато очаква лидера на консерваторите Лиз Тръс, на която предстоеше да стане премиер и сформира правителство. Два дни по-късно, на 8 септември, кралицата почина, припомня БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокошката🐔🐔🐔

    2 1 Отговор
    Пари да ми дават, не влизам...
  • 2 СЕЛЯНИН

    2 0 Отговор
    Замъка го е купил Зеленски и сега с билети иска да си избие парите...
  • 3 Гуньо Простиа

    0 1 Отговор
    “Tуристи вече ще могат да влязат в двореца Балморал, в който почина кралица Елизабет” - явно се е отмирисал !