Last news in Fakti

15 Януари, 2024 13:58 1 821 13

5 тайни принципа на богатите и успели жени

  • принцип-
  • богати-
  • богата жена-
  • богатство-
  • пари-
  • финанси-
  • мъдрост-
  • тайна

Мъдрите и успели жени познават и спазват стриктно следните принципи

5 тайни принципа на богатите и успели жени - 1
Снимка: Shutterstock

Мнозина трупат финансови запаси от заплати, инвестиции, спестявания, наследство и други ресурси, но в отношението към парите има и важни психологически фактори

Вярно ли е, че хората, които умеят да обичат парите по специален начин, са обречени да бъдат богати, независимо от всичко?

Тук ще изследваме пет навика или принципа, които богатите жени следват и много добре знаят за финансите.

1. Богатата жена споделя. Но не всичко. И само това, което тя има в изобилие. Тя няма да наруши принципите си и да раздаде всичко, което има. Психологията на изобилието е „Искам и мога да споделям, ще дам, защото имам такава възможност“. А психологията на бедността е „Нямам достатъчно“, пише actualno.com.

Първоначалните материални данни може да са едни и същи, но онези, които мислят „лошо“, имат малко и винаги ще имат малко. Те или не споделят, или споделят в своя вреда и с надеждата за получат благодарност за героизма си. Или по-добра публика. Но споделянето не винаги означава понасяне на материални загуби, от които толкова се страхуват стиснатите. Дайте това, което имате в изобилие: време, опит, връзки. Помогнете с грижа, подкрепа и любов. Когато си щедър, не ставаш беден.

2. Богатите са наистина благодарни за това, което вече имат. И Вселената продължава да ги дарява, защото те знаят как правилно да си партнират с нея. Сериозно: представете си, че Вселената сте вие. Бихте ли се радвали да получите изключително нелепа реакция в отговор на вашите подаръци, съвети, нови възможности? Оплаквания, претенции и резерви: благодаря, разбира се, но заплатата можеше да е по-висока, децата можеха да са по-добре (принцът на онази беше по-хубав, конят по-бял, обувките по-кристални...).

Вечно недоволните нямат късмет в приказките и чудесата. Богатството не ги преследва, защото не могат да бъдат задоволени, каквото и да им се случи. Освен това такива хора са токсични: със своето недоволство те морално потискат онези, които според тях не им дават достатъчно. Те обезценяват усилията и искрените импулси на другите, убиват желанието да се предложи нещо. В техния свят предлагането никога няма да надвиши търсенето - така че то просто намалява до нищо.

3. Богатите жени несъмнено избират най-доброто, което могат да си позволят. Те приемат като свое право да направят това. Това означава, че знаят как да виждат и оценяват възможностите във всичко. И затова дори в ситуация на криза, а за богатите такива ситуации възникват, както при всички останали, те не свалят летвата. Но бедните са съгласни на всеки минимум, стига да има такъв. Те не чувстват собственото си достойнство и правото да се сдобият с нещо повече. Те живеят на принципа „най-доброто е враг на доброто“. Те се управляват от ограничаващи стереотипи и нагласи в духа на „искаш много, получаваш малко“.

По правило тези виждания идват от детството: родителите не могат да изпълнят желанията на дъщеря си и, за да не усетят своята неадекватност, поемат по лесния начин - позволяват на детето да разбере, че е грешно, лошо и срамно да иска много. Това е толкова дълбоко залегнало в подсъзнанието на много жени, че дори и след като придобият независимост, те продължават да ограничават без причина себе си. Те все още се срамуват от желанията си и отричат ​​правото на желанията да съществуват.

4. Богатите жени знаят как да се забавляват. Да, трябва да можете да се забавлявате! Погрешно е да се смята, че за да реализирате желанията си, трябва да се напрягате и работите повече, без да си давате почивка и право на отпускане. Състоянието на мир не трябва да предизвиква чувство на вина, безпокойство и паника. „Щом спечеля пари, тогава ще си почина“ е много коварен сценарий. Не ви позволява да спрете, да разберете, че „тогава“ вече е настъпило, че не е нужно да запълвате всяка секунда с нови задачи.

И дори тялото започва да се бунтува. Подсъзнанието не разбира защо да опитва, ако все още няма награда за усилията, а включва вътрешна съпротива, саботаж, здравословни проблеми, а така и все повече паника, и отново вина. Всичко, което трябва да направите, е да си позволите дързостта да се погрижите за себе си и ресурсите си, необходими за изпълнение на по-нататъшни задачи - за да получите незамъглено удоволствие.

5. Жените, които знаят как да увеличат парите, уважават енергията на парите. Уважението означава да знаеш как да работиш с енергията: как да привличаш и разпределяш, как да спестяваш и харчиш, да натрупваш и инвестираш... Ако е правилно ориентирана към богатството жената ще намери как да спечели от усилията си. А психологията на бедността принуждава жената да вярва, че всичко това са ненужни или трудни задачи.

В заключение: психологията на богатството не е нищо повече от съзнателен избор за самостоятелно поемане на отговорност за условията на живот. Без претенции, без напрежение, с отворено сърце и неизменно отношение към успеха.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    1 0 Отговор
    Първи принцип - не изпадайте в позицията на недоволния от КАТ шофьор от съседната публикация.
  • 2 Чудо големо !

    6 5 Отговор
    Кой се е родил с две дупки,все е преуспял.
  • 3 Соваж бейби

    7 2 Отговор
    Няма принципи целта е да си голяма мискинка без морални задръжки и да плуваш в море пълно с пиранки други такива меркантилни жени .Истински богата сама спечелила пари милиардерка е 1 на 1 милион и все пак без морал за да се задържи такава.Примери много в историята на богатите
  • 4 Голямата

    6 3 Отговор
    Им тайна е , че са много , много самотни !
  • 5 завод

    4 2 Отговор
    Енергията на парите я включете в електро-мрежата на страната,за да имаме по евтин ток.

    Коментиран от #7

  • 6 Лора

    4 2 Отговор
    Психологията на изобилието е,че не може да си сложиш дебитната карта между крачетата.
  • 7 ммм

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "завод":

    Парите източват енергията, не я отдават.
  • 8 Идън

    18 0 Отговор
    Богатството и успехът не са свързани с парите. Те са състояние на духа. Някои неща не могат да се купят с никакви пари. Здравето е най- голямото богатство- успехът е болният да оздравее. Успехът не е да се качиш на- най- горното стъпало- успехът е в това пътят до него да ти е донесъл удоволствие. Там горе си сам- по пътя можеш да срещнеш единствения- без него целият свят е една пустиня.

    Коментиран от #9

  • 9 Браво

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Идън":

    Адмирации !

    Коментиран от #11

  • 10 мъкаааа

    1 0 Отговор
    Ако нямаш мене,значи нямаш нищо,нямаш ни-що! Ако ще и да те затрупат с пачки и шкафчета.
  • 11 Идън

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Браво":

    Поставяш ме в неудобно положение- целта не ми е да изпъквам.

    Коментиран от #13

  • 12 Джиджи

    1 3 Отговор
    Епилираните са по-добри, но всичко омръзва. Важно е родителите да учат децата да са мазни и да имат приятелства с изгода, другото е приказки.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.