Last news in Fakti

22 Януари, 2024 16:32 1 956 6

Джейми Дорнан е хоспитализиран със симптоми на сърдечен удар заради токсични гъсеници

  • джейми дорнън-
  • 50 нюанса сиво-
  • актьор-
  • сърдечен удар-
  • симптоми-
  • токсични-
  • токсични гъсеници

Звездата от "50 нюанса сиво" станал жертва на токсични гъсеници в Португалия, но се отървал от сериозни последици като по чудо

Джейми Дорнан е хоспитализиран със симптоми на сърдечен удар заради токсични гъсеници - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Джейми Дорнан се озова в болница, след като получи симптоми на инфаркт, причинени от токсични гъсеници по време на скорошно пътуване до Португалия, разкри негов приятел пред PageSix.

Опасенията за здравето на звездата от “Петдесет нюанса сиво” бяха разкрити от неговия приятел Гордън Смарт, който също беше откаран по спешност в болница, след като изпитал същите симптоми в голф курорт миналата година.

Припомняйки си кошмарното преживяване в подкаст, Смарт разкри, че първоначално смятал, че здравословните проблеми са резултат от прекомерна консумация на алкохол предната вечер. За негова изненада обаче разбрал, че симптомите са причинени от сблъсък с инвазивен вид гъсеници, за които е известно, че са токсични.

Гъсениците на боровия молец имат хиляди малки власинки, които съдържат дразнещ протеин, който може да причини болезнени раздразнения на кожата, очите и гърлото, според Forest Research.

Само един ден след ваканцията Смарт разкри, че е почувствал “мравучкане и гъделичкане в лявата си ръка”, което го накарало да мисли, че това е “знак за началото на сърдечен удар.”

След като останал под наблюдения на лекари и медицински сестри в болница, Смарт беше изписан.

Когато се върнал в хотела, видял ирландския актьор включен на системи и медицинско оборудване.

“Джейми каза: "Гордън, около 20 минути след като си тръгна, лявата ми ръка изтръпна, левият ми крак изтръпна, десният ми крак изтръпна и се озовах в задната част на линейка,'”, спомня си приятелят му. “Както и да е, докато излизаше от болницата, парамедиците ги помолиха за селфи, което наистина искате, когато ви изкарват от болнична стая.”

На следващата седмица лекар се свързал със Смарт и му казал, че симптомите и на двамата може да са причинени от токсични гъсеници.

“Оказва се, че има гъсеници по голф игрищата в южната част на Португалия, които убиват кучетата на хората и причиняват сърдечни удари на мъже на 40 години” сподели той. “Оказа се, че сме се сблъскали с космати инвазивни гъсеници и сме имали голям късмет да се отървем живи.”


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умирам от смях

    10 1 Отговор
    "50 нюанса живо" ?????
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 а стига бе

    16 2 Отговор
    Тия да не са пасли в гората ? Че то месните отдавна щяха масово да са измрели от инфаркт .
  • 5 див селянин

    12 3 Отговор
    Градски чеда които са израсли в инкубатор . Не могат да оцелеят в природата .
  • 6 !!!!!

    14 4 Отговор
    Що не кажете че са сиропирани с ковид бъркоча.