Last news in Fakti

30 Януари, 2024 13:31 1 391 3

Почина мечето Йоги - най-старата кафява мечка в Румъния

  • мечка-
  • възраст-
  • най-възрастна-
  • румъния-
  • почина-
  • смърт

Йоги е смятана за втората най-възрастна мечка в света

Почина мечето Йоги - най-старата кафява мечка в Румъния - 1
Илюстративна снимка: Shutterstock

Мечката Йоги, считана за втората най-стара кафява мечка в света и най-старата в Румъния, почина в резервата Либърти край Брашов. Новината е съобщена от страницата на асоциацията за защита на животните в Румъния “Милиони приятели”, предава БТА.

“През последните месеци животното започна да се движи трудно, а напоследък имаше постоянна нужда от болкоуспокояващи”, се казва в пост на организацията в социалната мрежа Фейсбук.



Йоги беше на 43 години, от които 30 прекара в зоопарка в Сибиу, а последните 13 години живее в резервата-убежище за мечки в Зърнещ, който се простира върху 69 хектара иглолистни гори и е дом на 100 кафяви мечки, спасени от мизерни условия на живот.

“Тази сутрин Йоги затвори очи за последен път и отиде на небето да си почине. Страданията му свършиха и вече ни се усмихва от Голямата мечка”, написаха от асоциацията за защита на животните в Румъния “Милиони приятели”.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    6 0 Отговор
    Всичко и Всички Сме смъртни
  • 2 Госあ

    6 0 Отговор
    Миличкия ! Иначе, евала на румънците, имат най запазената природа и животински видове в цяла Европа ! Не са като швабата да изтрепат всичко. Аз на Крапец съм брал срам пред една румънка в опита ни да спасим едно малко делфинче с рана на главата от некой рибар…за разлика от Румъния, където имат две служби за морски бозайници, от делфинариума ни заявиха, че били атракцион а не спасителна служба, а служителя ва РИОСВ, който незнайно как все пак де отзова, сигурно да се разходи, ни каза за го пускаме в морето и каквото - такова….удави се естествено…
  • 3 печо мечето

    1 2 Отговор
    Авторе,кога най старата мечка стана мече?Магия някаква!