Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 14:57 1 386 3

Килиън Мърфи разкри най-важния урок, на който го е научил "Опенхаймер"

  • килиан мърфи-
  • килиън мърфи-
  • актьор-
  • опенхаймер-
  • урок-
  • кристофър нолан

Актьорът поясни кое е нещото, което най-силно е търсил в ролята на "бащата на атомната бомба"

Килиън Мърфи разкри най-важния урок, на който го е научил "Опенхаймер" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Килиън Мърфи разкрива как се е чувствал, когато е играл Дж. Робърт Опенхаймер в номинирания за "Оскар" филм.

Ирландският актьор присъства на прожекция на биографичния филм на Кристофър Нолан за Дж. Робърт Опенхаймер в сряда, където обсъди проучванията, които са били необходими за ролята му на физика теоретик, на когото се приписва призванието "бащата на атомната бомба".

Запитан за най-големия урок, който е научил от работата си по филма, Килиън замислено отговори: "Основното нещо, което научих или на което разчитах, беше, че той беше човешко същество, това беше основното нещо, до което исках да достигна - неговата човечност."

Невероятната физическа трансформация, която Килиън претърпява за ролята, бе разкрита от колежката му Емили Блънт, която играе съпругата на Опенхаймер - Кити. Емили си спомня как Мърфи е ял само по "един бадем на ден", което довело до жестока умора по време на снимките.

Самият Килиън сподели пред The New York Times: "Обичам да играя с тялото си, а Опенхаймер имаше много ясно изразена физика и силует, които исках да пресъздам правилно. Трябваше да сваля доста килограми, през това време работихме с отдела по костюмите. Опенхаймер е бил много слаб, почти изтощен, карал е на мартини и цигари."

Но Килиън ясно заяви, че неговата екстремна диета не е безопасна и не бива да се опитва от други хора. Бързото и неспирно темпо на снимките помага на Мърфи да постигне целта си за отслабване.

"Сякаш си в един влак, който сякаш експлодира. Това е взрив, взрив, взрив, взрив. Спиш за няколко часа, ставаш и пак отиваш на бомбардировка", каза той пред The Guardian по-рано. "Бях изпълнен с луда енергия; преминах един праг, при който не се притеснявах за храна или каквото и да било.", обясни той и допълни: "Но това си пасна добре, защото героят беше такъв. Той никога не яде."

Фаворит за Оскар

Работата на 47-годишният Килиън Мърфи му се отплаща подобаващо. През настоящия награден сезон той се радва на признанията на критиците и колегите си, като получи номинация за Оскар за най-добър актьор за главната си роля в Опенхаймер.

В момента той е фаворит на букмейкърите за спечелване на наградата и ще се състезава с Брадли Купър - Маестрото; Колман Доминго - Рустин; Пол Джамати - Задържаните и Джефри Райт - Американска измислица.

"Опенхаймер" е абсолютен хит и фаворит за наградите с 13 номинации, получавайки номинации за най-добър филм; най-добър режисьор за Кристофър Нолан и най-добри актьор и актриса в поддържаща роля съответно за Робърт Дауни-младши и Емили Блънт.

Режисьорът Кристофър Нолан е бил номиниран за пет Оскара за филмите си "Мементо", "Началото", "Дюнкерк" в миналото, но никога не е печелил. Той се надява да промени късмета си с тричасовия си епос за създаването на атомната бомба, който досега е фаворит за наградите. В категорията за режисура той ще се състезава с Жюстин Триет - "Анатомия на едно падение"; Мартин Скорсезе - "Убийци на цветната луна"; Йоргос Лантимос - "Бедни неща" и Джонатан Глейзър - "Зона на интерес".

За сметка на това основният съперник на "Опенхаймер" в боксофиса това лято "Барби" получи осем номинации, включително за най-добър филм, Райън Гослинг - за най-добър актьор в поддържаща роля и две номинации за най-добра песен.

Като цяло обаче Грета Гъруиг остана извън категорията за най-добър режисьор, а Марго Роби не бе номинирана за главна роля.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    4 5 Отговор
    И мен ме мъчи въпросът защо Труман не хвърля атомни бомби над Масква есента на 1946.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Защото

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    мозъка на труман, е колкото твоя, и двамата не знаете, къде е МОСКВА. Колко сте нещастни. Ти си ОЛИГО....
  • 3 Ангел

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    И мен ме мъчи този въпрос от две години вече...