Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 10:29 1 889 8

Добри прогнози за здравето на крал Чарлз III

  • крал чарлз трети-
  • крал чарлз-
  • диагноза-
  • прогноза-
  • здраве-
  • рак-
  • простата

Ракът на краля е диагностициран навреме и лекарите прогнозират добър изход

Добри прогнози за здравето на крал Чарлз III - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Крал Чарлз Трети е с бодър дух и е изненадващо позитивен за ситуацията, в която се намира - след шокиращата новина, че има рак, съобщава "Дейли мейл".

Твърди се, че семейството и приятелите са изумени от решимостта му да продължи "да върши задълженията си, както обикновено". Известно е, че състоянието му е диагностицирано навреме и прогнозата е добра. През последните месеци Чарлз често пътуваше в неделните вечерни до замъка Уиндзор, за да прекарва време с принц Уилям, съобщи "The Sun", като допълва, че баща и син стават все по-близки.

Бъкингамският дворец оповести вчера, че лекарите са открили неуточнена форма на рак по време на лечение на доброкачествено заболяване на простатата. Чарлз е уведомил близките си по телефона, включително сина си Хари, който пътува от Калифорния към родната си земя, за да бъде до баща си и семейството си в този момент. Щом чул вестта, принцът веднага се качил на самолета и най-вероятно късно снощи е пристигнал във Великобритания. Не е известно къде ще отседне херцогът на Съсекс по време на престоя си на Острова, пише dir.bg.

Хари се нуждае от предварително разрешение от Бъкингамския дворец, за да остане в кралско имение.

Той върна ключовете от "Frogmore Cottage" миналия юни, когато принцът и съпругата му Меган Маркъл напуснаха имота. Искането му да остане в замъка Уиндзор беше отхвърлено от Двореца, когато през септември посети Обединеното кралство и Хари в крайна сметка отседна в хотел.

Чарлз пристигна в Лондон вчера сутринта от имението си в Сандрингам със съпругата си Камила, за да започне амбулаторно лечение в болница, която се пази в тайна.

Кралицата-консорт ще бъде до съпруга си през цялото време, но е настояла да продължи с публичните си ангажименти. Други членове на кралското семейство ще се постараят да поемат ангажиментите на краля, включително принц Уилям, който ще се върне към задълженията си утре след медицинските проблеми на собствената си съпруга.

Какво се знае до момента?

Крал Чарлз прекара нощта у дома си в Лондон, след като започна амбулаторно лечение на рак. Бъкингамският дворец обяви състоянието на краля в понеделник, но не разкри какъв вид рак има. Но казват, че не е рак на простатата.

Диагнозата е поставена, докато кралят е бил в болница за лечение на доброкачествено уголемена простата.

Той ще отложи обществените си задължения. Очаква се принц Уилям да покрие някои ангажименти на баща си.

Политици, религиозни лидери и известни личности изпращат послания за подкрепа на Чарлз. Президентът на САЩ Джо Байдън, който загуби сина си от рак, изпрати прочувствено съобщение, в което каза, че справянето с подобна диагноза изисква смелост.

Английската църква, която британският монарх оглавява, е написала специална молитва за здравето на краля.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 5 Отговор
    Отново голям срам за английския кралски флот.Флагманът на флота Кралица Елизабет се повреди и не може да замине в Червено море срещу Хусите.

    Коментиран от #2

  • 2 руслямска хамасятина

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    вземи си хуэсит за мъж че стават изчезващ вид

    Коментиран от #7

  • 3 Отдавна кралчетата са в историята!!!

    5 1 Отговор
    Още един хрантутник, че и добри новини-не!!!
  • 4 Гал

    3 1 Отговор
    Чак ме заболя фара.
  • 5 каунь

    5 0 Отговор
    ша са мре! Човек и дори добре да живее умира вкл. и пишман кралете!
  • 6 77777

    3 0 Отговор
    Смешници , колко народ е болен от рак , този с сигурност ще го излекуват
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.