Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 11:19 1 467 8

Apple предупреждава: Не слагайте намокрени мобилни устройства в ориз

  • apple-
  • мобилни устройства-
  • мокър телефон-
  • ориз-
  • съвети

Въпреки популярността на техниката, експертите отдавна предупреждават да не се прилага, тъй като тестовете показват, че тя не работи

Apple предупреждава:  Не слагайте намокрени мобилни устройства в ориз  - 1
Снимка: Shutterstock

Ако мобилното устройство се намокри, в никакъв случай не се опитвайте да го изсушите чрез потапяне в съд с ориз. Това съветва потребителите на iPhone в специално обръщение компанията производител Apple. Въпреки популярността на техниката, експертите отдавна предупреждават да не се прилага, тъй като тестовете показват, че тя не работи, съобщава Би Би Си, цитира БТА.

Технологичният гигант публикува насоки, в които съветва потребителите, че това вероятно би довело до увреждане на устройството от малките частици ориз, които могат да проникнат в него.

Вместо това собствениците на намокрения телефон трябва внимателно да го изтупат, като го държат с конектора надолу, за да може колкото се може повече от течността да изтече извън него. И след това да го оставят да изсъхне.

Въпреки нарастващата сложност на смартфоните, популярните подходи за изсушаването им остават доста неразвити.

Освен че трябва да се избягва оризът, не се препоръчва и да се суши мокър телефон с "външен източник на топлина или сгъстен въздух", т.е. да се избягват радиатори и сешоари.

Също така потребителите не трябва да се опитват да го подсушават с памучен тампон или хартиена кърпа.

Вместо това съветът към хората е да оставят телефона си няколко часа на "сухо, проветриво място", преди да го свържат отново към зарядното устройство.

Както отбелязва уебсайтът MacWorld променящият се дизайн на смартфоните означава, че всички подобни съвети ще бъдат излишни в близко бъдеще. Това е така, защото смарт телефоните все по-често издържат на намокряне. Всички устройства на Apple от iPhone 12 насам издържат на потапяне на дълбочина до шест метра в продължение на половин час.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оризис

    8 1 Отговор
    Това съвети за китайци ли са или за кифли?

    Коментиран от #3

  • 2 патето Яки

    11 1 Отговор
    Сушете ги във фурната на 200 градуса с вентилатор
  • 3 патето Яки

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Оризис":

    Кифлите ги сушат между кълките.
  • 4 Кой

    12 2 Отговор
    Ориза изсмуква влагата и има логика намокрен телефон да постои в ориз Нищо не може да му стане,колкото и някой да твърди обратното. Тоя дал съвета ,явно ориз не е виждал ,за да твърди че зрънцата щели да ,,проникнат" в устройството. Виж,да си ги свариш отзад на ,,котлоните,, наречени камери,това съм съгласен.

    Коментиран от #6

  • 5 Хаха

    0 2 Отговор
    Тъпаците ще го правят така или иначе
  • 6 Смях

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Кой":

    Тъпев телефона веднага се отваря и компонентите се минават със спирт преди да започне корозията. Нищо чудно, че никога няма да си позволиш айфон

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Натали Предимното

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Смях":

    Май че другаря Хенри Кисинджър (съвсем случайно!) беше автор на секретния доклад от 1973 година, в който той формулира "най-голямата заплаха за националната сигурност в следващото столетие - свръхпопулацията". Като чета написаното от теб взех да си мисля, колко е бил прав.
  • 8 Кой

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Смях":

    Нямам навик да отговарям и водя безсмислени дискусии, но ще направя изключение. Каква корозия те гони бе,умнико? Компоненти от тенекия казваш,а ? Че да ръждясат....Притежавам айфони от 2012 г. до момента последен модел ,без да истерясвам по темата .Което не променя мнението ми за задните камери че приличат на котлони.