Last news in Fakti

9 Март, 2024 17:37 2 554 8

8 признака, че ваш приятел е тайно влюбен във вас

  • приятел-
  • приятелка-
  • връзка-
  • влюбени-
  • влюбване-
  • любов-
  • приятелство

Терапевт изброи признаците, които показват, че един мъж е хлътнал по своя приятелка

8 признака, че ваш приятел е тайно влюбен във вас - 1
Снимка: Shutterstock

Огромният успех на сериала на Netflix "Един ден", който разказва историята на дългогодишно приятелство, превърнало се в любов, предизвика увлечение към разбирането на сложната химия, която предизвиква преминаването от приятелство към сексуално привличане.

Независимо дали става дума за приятел, когото познавате от ученическите години, за бивш колега, с когото поддържате връзка, за най-добрия приятел на бившия ви партньор или дори за съпруга ви, който работи, всяко съвършено платонично приятелство може да се превърне в свръхнатоварено със сексуално напрежение, отключвайки привличане, което може да е спяло с години.

Лица от всички възрасти и на всички етапи от живота могат внезапно да се окажат обект на тайно влюбване. Психотерапевтът и консултант по взаимоотношенията Шарлът Уебър често е питана този въпрос: "Как да разбера дали той си пада по мен?"

Истината е, че невинаги знаем, а част от тръпката е да търсим улики.

Това, което не е добър барометър за истински чувства, е флиртът. Той често е нещо повече от игра, която позволява на единия или и на двамата да разшири границите, знаейки, че връзката между вас никога няма да се случи.

И не се поддавайте на съблазняване и от физическия контакт. Едно продължително докосване може да е знак, че той е готов за нещо повече, но това не означава непременно, че е влюбен във вас. Всъщност истинското влюбване по-често ще бъде съпроводено със социална парализа — вид ужас, който прави много по-трудно за някого да сигнализира съзнателно за новооткритите си чувства.

"Ако все пак забележите знаци, призовавам ви да не се впускате в тях твърде бързо. Отделете малко време, за да се отдръпнете и да помислите за собствените си желания" казва Шарлът Уебър.

И така, какви са знаците? Ето някои ключови, но едва доловими улики, за които да внимавате.

Една забележка за предупреждение: ако ги забележите, терапевтът призовава да не се впускате в тях твърде бързо. Отделете малко време, за да се отдръпнете и да помислите за собствените си желания. Този мъж може да е близък приятел, може да го познавате от години, но дали ви привлича? Наистина ли ви е грижа за него? Искате ли да бъдете с него?

След като сте обмислили всичко това, прочетете, за да разберете дали той е влюбен във вас:

1. Позицията на краката

Когато стоите заедно в група, проверете краката му: обърнати ли са директно към вас? Според експертите по езика на тялото това е ясен знак, че той се интересува от вас и е привлечен от вас — дори и да не осъзнава, че го прави.

2. Той ви "отразява"

Поставете едната си ръка на шията, кръстосайте или раздалечете краката си, сложете едната си ръка на бедрото... Ако той повтаря жестовете ви, има голяма вероятност да е толкова силно съсредоточен върху вас (в добрия смисъл на думата), че дори да не знае, че несъзнателно имитира движенията ви.

3. Гледа ви продължително

Влезте в претъпкана стая и се огледайте: дали някой се взира във вас? Ако човек, който досега е бил в "платоничния" лагер, е вперил поглед във вас, това може да е знак, че той е особено заинтересован, макар и да не осъзнава.

4. Държи се необичайно дистанцирано

И обратно, ако приятелят ви от мъжки пол е станал странно дистанциран и неловък и има усещане за дистанция и несвързаност, което преди не е било осезаемо, това може да е знак, че в съзнанието си е преминал границата на приятелството.

Необичайната нервност и стеснителност около вас може да означава, че нещо се случва. Избягването на визуален контакт може да бъде мярка за самозащита, когато чувствата станат непреодолими: той може да се страхува да не бъде разкрит и потенциално отхвърлен.

5. Потъва в спомени

Ако той започне да си припомня моменти от миналото, но с изненадващи подробности, това показва, че наистина ви е забелязал, че мисли много за вас и е запазил тези спомени живи през годините. Това е още по-голям показател, ако спомените са придружени от нежни закачки от рода на "Помниш ли, когато...?".

6. Изчервява се

Почервеняването на лицето във ваше присъствие е класическо предупреждение, което показва смущение и силни чувства — и ние нямаме контрол над това.

7. Ако е обвързан, внимавайте с партньорката

Понякога партньорката му може да долови признаци на привличане, преди мъжът да осъзнае какво мисли или прави, така че внимавайте за промяна в поведението. Тя може да стане недружелюбна или подозрителна към вас, или да стане любезна и дружелюбна като начин да успокои това, което възприема като заплаха за връзката си.

За нея може да се окаже, че приятелите са близо, но враговете - по-близо.

8. Извинява се

Ако той се извини за това, че е направил или казал нещо, което може да се е случило в далечното минало (може би се е подигравал с вас или ви е дразнел), това може да е знак, че е започнал да мисли за вас по различен начин.

Всички ние съзряваме с времето и той може би гледа на вас в нова светлина и размишлява върху минали действия. Извинението показва, че сте важни за него по нов и потенциално различен начин.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан

    4 1 Отговор
    Благодаря на редакцията за тази полезна и основана на многобройни изследвания статия!
    Отворихте ми очите, как не съм забеляза, че моя добър приятел Иван е влюбен в мен, жалко , че чак сега, толкова години изпуснати, самотни нощи сам със себе си :(
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА

    0 1 Отговор
    МАГАРАТОРЕ --ЗА ДА МЕ ТРИЕШ ЯВНО ТИ Е ЖАЛ ЗА МАРЧЕТО --АМИ ОТИДИ ТИ НА МАГИСТРАЛАТА ТОГАВА
  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    Това същото съм го чел тука под статия с заглавие как да разберем , че тя си пада по вас…
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Боко с тротинетката

    2 0 Отговор
    Оххх отдъхнах си ,чудех се дали Кики и Коки ма обичат.
  • 8 123456

    1 1 Отговор
    фани го за макарите - ако лоста се надигне - твой е !