Last news in Fakti

9 Март, 2024 21:11 2 302 10

По какво да познаем, че някой иска да ни използва?

  • взаимоотношения-
  • отношения-
  • приятелство-
  • използване-
  • възползване

Тези признаци в поведението показват, че някой се опитва да се възползва от вас

По какво да познаем, че някой иска да ни използва? - 1
Снимка: Shutterstock

Да открием, че някой единствено цели да ни използва може да бъде труден, но важен аспект от поддържането на здрави взаимоотношения. Дори и да попаднем в такава ситуация, е важно да сме наясно с признаците и да се доверите на инстинктите си, пише actualno.com.

Ето някои ключови показатели, които могат да ви помогнат да определите дали някой ви използва:

Непоследователно поведение

Обърнете внимание на поведението на човека. Ако забележите драстични промени в действията или отношението му към вас, това може да е червен флаг. Някой, който ви използва, може да е непоследователен в общуването, привързаността или желанието си да прекарва време с вас.

Селективна достъпност

Следете колко е достъпен човека в живота ви. Ако изглежда, че той се свързва с вас само когато има нужда от нещо или когато му е удобно, това е знак, че може да ви използва за собствена изгода.

Едностранни отношения

Преценете баланса във взаимоотношенията си. Ако установите, че постоянно давате повече, отколкото получавате, а усилията ви не са реципрочни, това може да означава, че другият човек се възползва от вашата доброта.

Финансова експлоатация

Следете за признаци на финансова експлоатация. Ако някой често взема пари назаем, без да ги връща, или винаги очаква от вас да покривате разходите, може би ви използва за финансова изгода.

Манипулативно поведение

Бъдете предпазливи към манипулативните тактики. Ако човекът умее да използва чуждото чувство за вина, да манипулира емоционално или да се прави на жертва, за да получи това, което иска, това е ясен знак, че може да ви използва за собствените си интереси.

Липса на истински интерес

Преценете дали човекът проявява истински интерес към вашия живот, чувства и благополучие. Човек, който ви използва, може да не инвестира във вашето щастие или личностно израстване, а да се фокусира единствено върху собствените си нужди.

Скрито поведение

Обърнете внимание на всяко потайно или уклончиво поведение. Ако човекът избягва да обсъжда собствения си живот, цели или планове, като същевременно постоянно търси информация за вашия, той може да ви използва, без да е напълно прозрачен.

Условна подкрепа

Преценете нивото на подкрепа, предоставяна от лицето. Ако ви подкрепя само когато това съвпада с неговите интереси или му носи полза, това е ясен знак, че намеренията му може да не са истински.

Доверете се на интуицията си

Доверете се на инстинктите си. Ако нещо не ви се струва правилно или ако имате натрапчиви подозрения, че ви използват, е важно да проучите тези чувства и да ги адресирате директно.

Поставете граници

Установете и съобщавайте ясни граници. Ако човекът уважава вашите граници и продължава да цени връзката, това е положителен знак. Ако обаче той прокарва границите ви или реагира негативно, това може да показва скрити мотиви.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голата истина

    2 5 Отговор
    По дебелия портфейл
  • 2 ммм

    5 3 Отговор
    Енергийните вампири не се интересуват от пари, но могат да ги използват за примамка...

    Коментиран от #3

  • 3 ....

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ммм":

    Нещо като в тази песен

    Коментиран от #4

  • 4 забележете

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "....":

    Това, което влиташе с вятъра през вратата, бяха банкнотите.;)
  • 5 николай кашуто

    0 3 Отговор
    Я с моята армия сме доказани космонавти
  • 6 Ширин Ч.

    7 0 Отговор
    Доверете се на интуицията си

    "Доверете се на инстинктите си. Ако нещо не ви се струва правилно или ако имате натрапчиви подозрения, че ви използват, е важно да проучите тези чувства и да ги адресирате директно." Само по това. Другият текст от статията е безсмислен и излишен!!!
  • 7 доказано е

    5 1 Отговор
    Че хората с много лайкове и последователи са шушумиги от най висок ранк 🤭🤭🤭🤭

    Коментиран от #10

  • 8 Мара Джамбазка

    1 1 Отговор
    Слага ли дъждобран - със сигурност....
  • 9 дядо поп

    2 0 Отговор
    Започне ли да ти сваля гащите , значи има сериозно намерение да те използва!
  • 10 нота бене

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "доказано е":

    Пише се ранГ! В милиционерското училище сериозно трябва да наблегнат на правописа!!!