Last news in Fakti

25 Март, 2024 09:38 3 130 7

Заради скандално ВИДЕО в мрежата уволниха британски стюардеси

  • стюардеси-
  • уволнение-
  • british airways

След уволнението си Уолтън и Брей са решили да напуснат авиацията и да потърсят работа в друга сфера

Заради скандално ВИДЕО в мрежата уволниха британски стюардеси - 1
Снимката е илюстративна. Източник: Shutterstock

Да бъдеш сервитьорка в самолет хич не е елементарна работа. Трябва да внимаваш с толкова много детайли - от външния си вид, поведението си сред пътници до поведението си и в реалния живот.

Две стюардеси от Великобритания си позволиха да заснемат интересно видео, което не прецениха, че ще предизвика бурен скандал. Двете дами дори останаха без работа, съобщава Daily Mail, цитиран от blitz.bg.

Холи Уолтън и Лорън Брей бяха уволнени от British Airways, след като се появи кратко видео в социалната мрежа TikTok. В записа Уолтън се подиграва на азиатците, като прави физиономии и имитира китайски акцент.

Известно е, че жените са заснели видеото в луксозен хотел на остров Антигуа по време на почивка между полетите.

По-късно приятелят на Брей каза пред репортери, че жените са подали жалба до синдиката. Те казаха, че видеото е публикувано от техен колега за отмъщение. Според източника Брей е работил в авиацията шест години, а Уолтън – десет.

„Ако бяха расисти, нямаше да служат толкова дълго, нали?“ — каза приятелят на стюардесата, като добави, че видеото е публикувано от фалшив акаунт и е заснето преди няколко години.

Според източника British Airways са действали безразсъдно, като са уволнили незабавно жените, вместо да ги отстранят от работа в очакване на разследване. „Те смятаха, че така ще изглеждат добре при тези обстоятелства“, обясни тя.

Изяснява се, че след уволнението си Уолтън и Брей са решили да напуснат авиацията и да потърсят работа в друга сфера.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Когато са

    6 0 Отговор
    В Синьо е добре
  • 2 ТоВа

    22 1 Отговор
    В извънработно време казваш нещо и демокрацията, която ти гарантира свобода на словото: просто те уволнява и те оставя на улицата да плащаш ипотеките и данъците, без да може да се защитиш. Това е "свободата на словото" - те си имат мнение, но работата ги цензурира по един или друг начин, който не го е разбрал за 30 години, ще чака още да "се продължава промяната"
  • 3 глоги

    8 0 Отговор
    Според източника ,Брей е работилА в авиацията шест години, а Уолтън – десет.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 летец пилот

    1 9 Отговор
    Не е трябвало да заснемат видеото тия стюардеси. В хотела могат да си говорят каквото щат,но публично,не е правилно.
  • 6 село

    0 0 Отговор
    Глоги, какво щях да правя без теб? Два пъти четох скалъпеното от Ве.... , и не можах да отсея мъжете от жените със сигурност. А може би и не е необходимо?
    И може би летя рядко, но толкова грозна стюардеса не съм виждал.
  • 7 добре дошли в Шотландия

    1 1 Отговор
    Стюардеси, стюардеси, стюардеси,
    по четирийсет и няколко кила.
    Вие карате дори онуй от Неси
    да надигне своята глава...