Last news in Fakti

1 Април, 2024 14:28 749 0

Летящи пингвини и дървета със спагети: Най-забавните и запомнящи се шеги и номера за 1 април

  • 1 април-
  • шеги-
  • номер-
  • пакост-
  • забавни моменти-
  • забавни истории

Тук сме събрали някои от най-известните пакости и номера, погаждани на обществото

Летящи пингвини и дървета със спагети: Най-забавните и запомнящи се шеги и номера за 1 април - 1
Снимка: Shutterstock

В много краища на света, както и у нас, 1 април е известен като Ден на шегата - ден, който дава възможност на хората да измислят и изпълнят шеги и пакости в духа на всеобщото забавление. Въпреки че традицията да се правят шеги на този ден е дълбоко вкоренена в много култури, историята на празника и неговите традиции крие редица интересни и често изненадващи факти.

Ето няколко от най-забележителните и забавни случки, свързани с 1 април:

1. Исторически корени

Първите споменавания за подобни традиции датират от 1582 г., когато Франция преминава от Юлианския към Григорианския календар по заповед на папа Григорий XIII. Тези, които продължават да празнуват новата година около 1 април (вместо на 1 януари), са наричани „априлски глупаци“ (april's fools). Традицията бързо се разпространила в други европейски страни.

2. Спагети от дървета

През 1957 г., BBC излъчва репортаж от Швейцария, в който показа фермери, „берящи“ спагети от дървета. Тази шега успява да заблуди хиляди зрители, които се обадили в студиото, за да попитат как могат и те да отгледат свои спагети дървета.

3. Летящи пингвини

През 2008 г., BBC отново изненада аудиторията си с „документален“ филм за пингвини, които могат да летят. Мнозина вярват в тази красива „документална“ история, докато не разбират, че е шега за 1 април.

4. Лондонски маратон за ходене назад

През 1980 г., Daily Mail публикува статия за първия „Лондонски маратон за хора, които тичат назад“. В статията се твърди, че над 10,000 души са се регистрирали за участие. Въпреки че статията бе шега за 1 април, тя вдъхнови истински събития за бягане назад по целия свят.

5. Интернетът се „изчерпва“

Една от най-креативните шеги в дигиталната ера бе пускането на известие, че интернет адресите се изчерпват и потребителите трябва да запазят своя IP адрес, за да могат да продължат да използват интернет без прекъсване.

6. Бургер за левичари

През 1998 г., Burger King публикува реклама в USA Today, обявявайки въвеждането на новия "Whopper за левичари", с всички съставки завъртяни на 180 градуса специално за клиентите, които държат бургера с лявата си ръка. Шегата предизвика огромен интерес, като мнозина клиенти искрено искали да опитат новия продукт.

7. Плутон е възстановен като планета

През различните години, множество медии публикуват статии, в които се твърди, че международната астрономическа общност е решила да възстанови статуса на Плутон на планета. Въпреки че тези статии са шеги за 1 април, те подчертават продължаващия интерес и дебати около вида на Плутон.

8. Вегански лъвове

Зоологическите градини също се включват в шегите, като една от тях обяви, че всички лъвове и тигри ще бъдат подложени на строга веганска диета, за да подобрят тяхното здраве и благополучие.

Тези случки показват, че традицията на шегите и пакостите на 1 април остава жива и привлекателна, като същевременно предоставя възможност всеки да прояви креативност и творческо мислене относно това какъв номер да погоди на приятели или колеги, както и как да разсмее любимите си хора.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА