Last news in Fakti

4 Април, 2024 09:12 1 826 24

Защо мъжете обичат по различен начин: 4 разлики между мъжката и женската любов

  • мъже-
  • жени-
  • взаимоотношения-
  • любов-
  • връзка-
  • разлики

Мъжете мислят логично, докато жените мислят абстрактно

Защо мъжете обичат по различен начин: 4 разлики между мъжката и женската любов - 1
Снимкa: Shutterstock

Жените и мъжете обичат по различен начин. Причината е, че виждаме света в различни цветове. Има няколко съществени разлики между мъжката и женската любов.

Логично и абстрактно мислене

Мъжете мислят логично, докато жените мислят абстрактно. Затова не се разбираме.

Жените имат по-развит мозък, така че могат бързо да се успокоят. Те имат повече бяло вещество, така че мислят много по-бързо. Когато мъжът едва започва да разбира причините и следствията, жената вече ще е изградила всички връзки и ще е направила емоционални заключения.

Момчетата са научени от детството да не показват емоциите си. Пазят всичко в себе си, не се оплакват и не плачат. За тях е срамно да показват слабост. Въпреки възпитанието и култивираната от детството логика и сдържаност, мъжете са нервни много по-често, но сдържат импулсите, така че изглежда, че са спокойни, а момичетата са емоционални, въпреки че е точно обратното.

Свобода в отношенията

Мъжете обожават свободата, не обичат да бъдат ограничавани по някакъв начин. Някои хора имат много големи искания за свобода, докато други имат по-скромни. Например, един иска да бъде с приятелите си, друг да играе видео игри, да отиде в гаража, да играе футбол. Мъжете имат нужда от нови победи. Мъжът е войн по природа – иска да побеждава, затова често е студен в любовта, защото на някакво подсъзнателно ниво разбира, че няма какво повече да желе, вече има любов.

И тук е много важно жената да не се обърка. Опитните дами знаят, че мъжът трябва постоянно да бъде изненадван с нещо ново, да внася нещо необичайно в интимните игри и общуване. Неопитните момичета не разбират защо техният любим, след месец съвместен живот, е охладнял към тях. Те си мислят, че той вече не ги обича.

Избирателност

Женската любов е по-избирателна. Дамите избират партньор по-претенциозно, емоционално. Мъжете много често прекарват целия си живот с тези, които са готови да ги уважават и ценят.

Красотата за тях е въображаем параметър на избор. Мъжете са привлечени от външния вид, но се влюбват само в грижовни жени. Ето защо милите и честни представителки на нежния пол винаги намират добри съпрузи.

Прагматизъм

Жените са по-прагматични. Това не трябва да се бърка с егоизма. Прагматизмът е способността да се оцени ситуацията няколко стъпки напред. Когато една дама има възможност да започне сериозна връзка, тя внимателно претегля всичко и решава за себе си дали може да влезе във връзка с конкретен кандидат за ръка и сърце или не. Тя трябва да определи колко мил е мъжът, доколко е подходящ за ролята на приятел, любовник, баща на децата ѝ, какви са финансовите му възможности.

Мъжете са лишени от този прагматизъм. Мислят логично, но не и в момент на страст. Те могат да се оженят за тази, в която са се влюбили, но след това да загубят интерес към нея. Ако попитате мъж, който е влюбен и иска да се ожени, защо е склонен да го направи, няма да получите отговор. Или поне този отговор няма да е в духа: „Тя е добра домакиня и грижовна жена“. Не го интересува какво ще се случи утре.

Той иска да бъде обичан, да му се възхищават. Тя иска да има причина да се грижи за мъжа си. За една дама основното е тя да обича, а за мъжа - да бъде обичан. Това означава, че тя се нуждае от любов повече от него.

Дори щастието за мъжа и жената е различно и това се отнася не само за половете, но и за всеки човек поотделно. Някой е щастлив в самотата си, а друг се нуждае от любов, страстна и ярка. Отпуснете се и се наслаждавайте на връзката си, защото човек, който се наслаждава, винаги прави своята половинка по-щастлива!

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ех ако жената беше като човека…

    9 12 Отговор
    защото жените обичат докато не срещнат по-голям… а мъжете обичат за ви аги независимо дали ще стрещнат по-карсива !!! жените са се доказали със своята смяна на любовта според интереса си докато мъжете могат да обичат истински без да се влияат от други фактори ако те си харесат чужда жена то ще е за една нощ и после ще заобичат още повече сеоята жена но за жените не е така ако ги намтътрузи някой по чепат и забравят на секундата че са били влюбени!!
  • 2 Мъже ...

    7 12 Отговор
    Празноглави същества...

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Не, лейди

    9 11 Отговор

    До коментар #2 от "Мъже ...":

    За да се изпразни, обаче заслуга имат жените... които после имат повече бяло вещество.

    Коментиран от #7

  • 4 Име

    3 0 Отговор
    Имаме само един начин!
  • 5 Вие

    12 11 Отговор

    До коментар #2 от "Мъже ...":

    Жените обичате само по един начин, колко има мъжа, имоти и пари...
    Мъжа сам може всичко да постигне, къща, кола, пари и идва жената и започва ада..
    Полупава всичко дето има, после иска да се грижиш за нея, да им помагаш, да им усигуриш почивки, да им помагаш в домакинството, за отглеждане на децата, средства за дрехи, джобни и да я слушаш, приятелите да забравиш в свободното време и като получи всичко, започва да я боли главата при отиване в спалнята...и ако се почувства малко пренебрегната, ще се и3клющи с двама трима, да провери, дали още я бива, а като застареете, те довършила с постоянния терор от сутрин до вечер, сядаш да ядеш, тоя таван кога ще го смениш, кога ще смениш тия плочки, кога ще ми смениш колата и вземеш да пукнеш и си живуркат още 15на год с другите баби по махалата
  • 6 Няма

    17 3 Отговор
    Мъже или жени! Има празноглави и лековати същества и от двата пола! Сами си слагат капана , сами скачат в него , а после оревават целият свят , че някой друг им е виновен. Никой не им вярва , обаче ! И тогава глупашки се обиждат на живота , защото всичко друго е виновно за тяхната тъпотия и морална неустойчивост , и започват най простовато да обобщават , че всички мъже са пропаднали , или , всички жени са К ! Е , света е пълен със свестни хора и от двата пола , които ги опровергават!

    Коментиран от #8

  • 7 отрицателен прираст

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Не, лейди":

    Празните се по форумите...
  • 8 тъжната истина

    10 9 Отговор

    До коментар #6 от "Няма":

    Няма по-прости от българските мъже, но в Мрежата щедро раздават акъл на всички.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Соваж бейби

    5 9 Отговор
    Това е така защото мъжа е друга порода по студен индивид.Създателят е вложил повече старание със жената, красота,дрехи,грим,ражда!!най важното и отглежда децата а мъжа е като допълване да ходи да бачка, носи пари в къщи...Може би Бог е жена в женски род не знам,но цялата красота в природата не е възможно да е сътворона от мъж,те са по груби и не им прави впечатление. Иначе като артисти певци,писатели са по добри може би защото имат по свободно време от жената и са създадени за забавление на жената!не обратно това е моята философия на кратко

    Коментиран от #13, #24

  • 10 Соваж бейби

    8 10 Отговор

    До коментар #8 от "тъжната истина":

    Като цяло мъжа не е много умен, по цял свят не само в България. За това от векове дискриминират жената,те го знаят...

    Коментиран от #12

  • 11 Напълно

    6 8 Отговор

    До коментар #8 от "тъжната истина":

    Покривате всички изисквания , за озлобена от живота жена! Отворете душата си , доверете се на някого , и кой знае , може да ви чака нещо хубаво! Злобата е най деградивното усещане , то ви разрушава отвътре!
  • 12 Дайте

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Соваж бейби":

    Поне един пример за вашето твърдение , и ще се съглася! Дали в науката , културата , градинарството , изкуството , строителството , моделиерството , или където и да е!

    Коментиран от #15

  • 13 Gucci Belanciaga нали?

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "Соваж бейби":

    IQ-то ти е колкото стайна температура,по-добре отивай да направиш сандвич или ти трябва упътването как да нарежеш хляба?!
  • 14 Идън

    4 4 Отговор
    Любов и обич са две различни чувства.Обичта е съзнателен избор- любовта не е.Обичта дава спокойствие- любовта обратното.Омразата е част от любовта- не и от обичта.Истинската любов е тогава, когато тези две чувства не могат да съществуват едното без другото. Когато са обсебващи - не е нито едното- нито другото. Това се превръща в мания за притежаване на нещо чуждо.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Това

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "Идън":

    Което твърдите , е нонсенс! Как може да изпитвате любов към някого , и същевременно да го мразите?! Любовта е красива , и омразата няма място там! Другото би било самозаблуда за любов!

    Коментиран от #17

  • 17 Идън

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Това":

    Има достатъчно примери как любовта се превръща в омраза и още по- лошото- в безразличие.Любовта може да си отиде от много неща. Не всяка любов прераства в истинска такава. Вече писах какво е истинска любов.

    Коментиран от #18

  • 18 Това

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Идън":

    Ми е ясно , и е вярно! Но Вие твърдите , че любовта и омразата могат да съществуват едновременно , което ме озадачава. Може би не съм умен колкото Вас , кой знае!

    Коментиран от #19

  • 19 Идън

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Това":

    Не твърдя това-прочети пак. Пиша,че омразата е част от любовта. Безразличието не е част от нея.Омразата може да се надживее- но никога не се превръща отново в любов. Т.е. докато го мразиш ти все още изпитваш чувства.

    Коментиран от #20

  • 20 Благодаря

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Идън":

    За пояснението , но няма , или , по точно не ми се иска да се съглася с Вас! Защото това което казвате , е тъмно , мрачно , и минорно. Сякаш слагате любовта във времева рамка , след която всичко се разпада , и идва омразата , а после - безразличието. Аз винаги вярвам в добрият сценарий , и че любовта може да е докрая на живота! Когато паднеш , трябва да станеш , да поотупаш дрехите , и да продължиш с вяра , че пътят води до нещо хубаво и добро!

    Коментиран от #21

  • 21 Идън

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Благодаря":

    Времева рамка имат влюбванията- погрешно смятани за любов. Истинската е за цял живот и дори след това.

    Коментиран от #22

  • 22 Отново

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Идън":

    Благодаря! Винаги е интересно да се поговори с човек , който мисли различно. Желая ви здраве и любов !

    Коментиран от #23

  • 23 Идън

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Отново":

    Приятна вечер- желая ти същото.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.