Last news in Fakti

4 Април, 2024 12:58 652 3

Кание Уест заплашвал ученици в частното си училище, че ще ги затвори и ще обръсне главите им

  • кание уест-
  • йе-
  • училище-
  • донда-
  • частна академия-
  • частно училище-
  • обвинения-
  • тормоз-
  • ученици

Към днешна дата училището на Кание е затворено

Кание Уест заплашвал ученици в частното си училище, че ще ги затвори и ще обръсне главите им  - 1
Снимка: Shutterstock

Кание Уест е изправен пред нови обвинения, в които се твърди, че е заплашвал да обръсне главите на учениците от академията Донда и да ги затвори в клетки, според новопостъпил иск.

В съдебния иск, получен от The Mirror, бившият служител на Yeezy Тревър Филипс твърди, че е бил подложен на “тежка дискриминация, тормоз и репресии”, докато е работил за хитмейкъра. Макар че първоначално е бил нает да работи за дизайнерската компания на рапъра, задълженията му са преминали към закритото вече училище на Кание - Donda Academy. Филипс заяви, че е бил уволнен през май миналата година от рапъра по време на една от неделните му служби и сега е подал съдебен иск, в който излага твърдения за поведението на рапъра в академията, пише британското издание.

Училището, което междувременно е закрито, е основано от Кание през 2022 г. и така не е получило акредитация като частно християнско училище за деца от 4 до 18 години. Учениците и служителите, които са посещавали училището, са били задължени да подпишат споразумение за неразкриване на информация, което им е забранявало да говорят за съществуването, практиките и други подробности около функционирането на училището.

В съдебния иск Филипс твърди, че 46-годишният рапър "гордо" споделял антисемитските си виждания пред учениците на Donda Academy и създавал токсична учебна среда за малките деца. Според документите Кание е казал на две от децата, че "иска да им обръсне главите” и “възнамерява да установи затвор в училището."

В иска Филипс подава жалба за дискриминация, тормоз, създаване на враждебна работна среда и иска специално обезщетение за вреди, надхвърлящо 35 000 щатски долара, адвокатски хонорари. Той също така иска съдебна забрана, която да не позволява на Кание да открива в бъдеще училища за ученици под 18 години в Калифорния.

Искът продължава да обвинява Кание в антисемитски коментари, хомофобски забележки и дискриминация на чернокожите му служители. Филипс твърди, че Кание е казал: "Да, аз ще погна гейовете! Първо евреите, после гейовете" и е направил противоречиви коментари, че Бил Гейтс "контролира" хомосексуалистите.

Филипс продължава да твърди, че Кание също така е участвал в “непрестанно неподходящо поведение” в академия "Донда" и е показвал своята “очевидна възбуда” на служителите. В съдебния иск Филипс излага твърдения за среща с рапъра, на която трябвало да обсъдят учебната програма на училището, но срещата уж се превърнала в "антисемитски и фанатичен монолог, увенчан със сексуален тормоз."

Филипс продължава да твърди, че въпреки че самият той е чернокож, Кание "се отнасял към чернокожите служители осезаемо по-зле от белите служители" в училището "Донда". При един от инцидентите негов бивш служител твърди, че е станал свидетел как рапърът "заповядва" на чернокож охранител от кампуса да "обръсне плитките си" или ще го уволни. Съобщава се, че след това служителят е подал молба за напускане.

Що се отнася до предполагаемите му антисемитски коментари, Филипс твърди, че докато вечерял с Кание през 2022 г. в Nobu в Калифорния, Кание започнал тирада срещу евреите, наричайки ги "мизерници" и възхвалявайки Адолф Хитлер. Според информацията по време на вечерята рапърът е нарекъл Хитлер "новатор" и е казал, че Холокостът е "фалшив."

В изявление за Page Six адвокатът на Филипс заяви: "С подаването на този иск се надяваме, че правата на нашите потърпевши клиенти ще бъдат оправдани и че известният изпълнител г-н Уест ще разбере, че неговите послания – за които твърдим, че проповядват дискриминация, антисемитизъм и любов към Хитлер – нямат място в света."

Кание Уест все още не е коментирал публично обвиненията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 то е ясно

    0 0 Отговор
    харесвам кани уест