Last news in Fakti

4 Април, 2024 15:58 1 998 4

Условна присъда и глоба за двойка, живееща със 160 котки в заплашителна мизерия

  • котки-
  • куче-
  • мизерия-
  • присъда-
  • затвор-
  • глоба

В дома на двойката е имало и трупове на животни, а десетките живи са били дехидратирани и недохранени

Условна присъда и глоба за двойка, живееща със 160 котки в заплашителна мизерия - 1
Снимка: Shutterstock

Възрастна двойка от Франция получи едногодишна условна присъда и постоянна забрана да отглежда домашни любимци, след като в апартамента им бяха открити над 100 дехидратирани и недохранени котки и кучета.

68-годишната жена и 52-годишният мъж също така трябва да платят повече от 150 000 евро обезщетение на асоциации за защита на животните. Общо 159 котки и седем кучета са били иззети от апартамента на двойката в Ница с площ 80 кв. м.

Полицаите открили апартамента, претъпкан с домашни любимци в нехигиенични условия през 2023 г. след сигнал за съседски спор. В стаите имало десетки дехидратирани и недохранени котки и кучета, покрити с паразити и лезии, заедно с трупове на мъртви животни. Най-малко две котки и две кученца били открити мъртви в банята на апартамента от разследващите.

Двойката е “виновна за престъплението изоставяне, като се има предвид много лошото здравословно състояние” на всички домашни котки и кучета, постанови в сряда Наказателният съд в Ница, съобщава АФП.

Жената се е борила за попечителство над животните в края на процеса и е заявила: “Това е все едно да кажеш на жена, че не може да има повече деца. Кой не би обжалвал подобна несправедливост? Те бяха любовта на живота ми, но нещата се объркаха”, каза тя пред съда, като заяви, че няма намерение “да се отказва”.

Жената твърди, че състоянието на животните ѝ и на апартамента е временно.

Би Би Си съобщи, че психиатрична експертиза ѝ е поставила диагноза “синдром на Ной” – състояние, свързано с приютяване на животни, при което човек има желание да отглежда по-голям от обичайния брой животни, дори ако няма възможност да предложи хигиенични и хуманни условия за отглеждането им.

Двойката е изправена и пред друго разследване от 2014 г., когато е отглеждала 13 котки и едно куче в студио с площ 18 кв. м. Към 2023 г. жената и нейният партньор са имали дълг за наем в размер на €8000, а също и процедура по изселване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 6 Отговор
    Кастрацията на животинките е грях.
  • 2 Анонимен

    3 0 Отговор
    Хубави са! Сигурно биха се справили сами на свобода!
  • 3 сто котки

    2 0 Отговор
    Лудостта била синдром на НОЙ, Господи, събери си вересиите...Да си живее където иска тав луда, но не и в блок с хора. Но, откачалките са на почит.
  • 4 ррйрт

    0 0 Отговор
    ....,