Last news in Fakti

6 Април, 2024 09:39 1 423 6

Дъщерята на Ален Делон: Мярката му за засилено попечителство е прекомерна и унизителна

  • ален делон-
  • актьор-
  • засилено попечителство-
  • дъщеря-
  • анушка делон

Адвокатът на Анушка Делон посочва, че клиентката му иска по-специално да получава медицинска информация за лечението на баща си

Мярката за засилено попечителство, под която беше поставен 88-годишният и тежко болен Ален Делон, е "прекомерна" и несъмнено се възприема като унижение от актьора, предаде АФП, цитирайки адвоката на Анушка Делон, дъщерята на "свещеното чудовище" на френското кино.

Франк Бертон каза по радио RTL, че споделя мнението на адвоката на Ален Делон, отбелязвайки, че приложената мярка може би е "прекомерна".

Бертон задава въпроса защо не е била продължена наложената преди два месеца мярка или защо актьорът просто не е бил поставен под обикновено попечителство.

Ален Делон, който през 2019 г. претърпя инсулт и освен това страда от лимфом, през януари беше поставен под режим на съдебна защита.

В четвъртък мярката беше трансформирана в "засилено попечителство" - "тежка мярка", която се предприема, "когато пълнолетно лице под опека трябва да бъде контролирано в действията от всекидневието" и която му пречи по-специално да се разпорежда с парите си по свое усмотрение, припомни адвокатът.

"Смятам, че тази мярка е прекомерна и нещо повече - унизителна. За него това сигурно е нещо, с което трудно се живее, защото той не е изгубил разсъдъка си", казва Бертон.

Според него Ален Делон гледа новини, изразява се. В експертно становище от януари беше посочено, че със сигурност актьорът има някои промени в разсъдъка, но не го е загубил, допълва адвокатът на Анушка Делон.

Франк Бертон посочва, че клиентката му иска по-специално да получава медицинска информация за лечението на Ален Делон, който според него в момента се намира само под грижите на общопрактикуващ лекар.

"Понякога той е добре, понякога не. Колкото до разговорите с дъщеря му, той се люшка между "дразниш ме" и "приемам лекарствата, които ми дават", казва адвокатът.

От началото на януари трите деца на Ален Делон водят братоубийствена война чрез медиите и съдилищата, като всяко от тях се кълне, че иска да защити филмовата легенда, чието здраве се влошава след инсулта през 2019 г., припомня БТА.

Синовете му - 59-годишният Антони и 29-годишният Ален-Фабиан, смятат, че актьорът е манипулиран от сестра им, 33-годишната Анушка, която уж крие от тях здравословното му състояние и иска да го върне в Швейцария, за да избегне плащането на твърде големи данъци върху наследството.

Анушка от своя страна обвинява братята си, че застрашават живота на актьора от "Басейнът" и "Гепардът". Дъщерята на Ален Делон твърди, че е искала да заведе баща им в Швейцария, за да продължи да се лекува там.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цирк

    17 0 Отговор
    Алчността краси човека, тия жив ще го изядат за да му вземат парите

    Коментиран от #6

  • 2 бай Даньо

    5 3 Отговор
    БРАВО на вас и на нас... стана месеци ни занимавате със семейните им мелодрами, а ние като невидели сензации бързаме да четем и коментираме
  • 3 Полет със самолет под

    0 0 Отговор
    Айфеловата кула
  • 4 Цял живот се стремиш към по-доброто....

    6 0 Отговор
    Цял живот се стремиш към по-доброто.... И накрая ти поставят Белезниците!
  • 5 Азиим

    13 1 Отговор
    Толкова обаятелен актьор, а доведен до това унижение!
  • 6 Алчността е в основата на Всичко!

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Цирк":

    Алчността е в основата на Всичко! Включително и на това което става ТУК!