Last news in Fakti

6 Април, 2024 12:20 890 0

Майкъл Джей Фокс иска да се завърне към актьорството

  • майкъл джей фокс-
  • паркинсон-
  • актьор-
  • завръщане

Звездата от "Завръщане в бъдещето" обяви оттеглянето си през 2020 г., след като стана ясно, че заболяването засяга паметта му и той има затруднения да запомняни реплики от диалозите

Майкъл Джей Фокс иска да се завърне към актьорството  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Майкъл Джей Фокс каза, че би обмислил да се завърне към актьорството, ако му бъде предложена подходяща роля, която да включва "реалността" на болестта му Паркинсон, предаде ДПА.

Звездата от "Завръщане в бъдещето" обяви оттеглянето си през 2020 г., след като стана ясно, че заболяването засяга паметта му и той има затруднения да запомняни реплики от диалозите.

Фокс, който е на 62 г., каза пред изданието "Ентъртейнмънт тунайт", че би обмислил да играе отново.

"Ако някой ми предложи роля и аз я изиграя, забавлявам се добре - чудесно", казва той. "Бих се занимавал с актьорство, ако се появи нещо, в което мога да включа и реалността си", казва още Фокс.

Активистът и бивш холивудски актьор е диагностициран с болестта на Паркинсон на младини - година след излизането на филма "Завръщане в бъдещето III" през 1990 г., припомня ДПА.

За първи път Фокс забелязва треперене на малкия си пръст, преди да му бъде поставена диагнозата на 29-годишна възраст, а прогресиращото неврологично заболяване засяга сериозно подвижността му, пише още БТА.

По време на интервюто за "Ентъртейнмънт тунайт" Майкъл Джей Фокс казва, че целите му винаги са се променяли, но най-голямата е била "да създаде семейство" със съпругата си Трейси Полан. Женят се през 1988 г.

"Имаме четири невероятни деца и това е голям нещо", отбеляза Фокс. "А другото е свързано с фондацията".

През 2000 г. той основа своя фондация за изследване на болестта на Паркинсон, която е събрала повече от два милиарда щатски долара, съобщи Си Би Ес нюз през ноември.

През 2023 г. Фокс участва в документалния филм Still: A Michael J. Fox Movie на "Епъл плюс". Продукцията разказва как болестта на Паркинсон е повлияла на живота на актьора.

Освен с участието си в трилогията "Завръщане в бъдещето", Фокс е известен с филми като "Тийн вълк" и "Доктор Холивуд", заедно с телевизионния сериал "Шеметен град".

През февруари той получи бурни овации, когато изненадващо се появи в инвалидна количка на церемонията за британските филмовите награди БАФТА в Лондон, за да връчи наградата за най-добър филм на Кристофър Нолан за "Опенхаймер", припомня ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА