Last news in Fakti

6 Април, 2024 17:27 1 670 4

Защо плачем в съня си?

  • сън-
  • плач-
  • сълзи-
  • емоции

Ето какво казват анализатори на съня

Защо плачем в съня си? - 1
Снимка: Shutterstock

Понякога се случва да сънуваме, че плачем насън и се будим с тревожно усещане какво ли означава това, дали има някакъв смисъл. Според анализатори на съня плачът насън може да е проявление на различни неща.

Знаем, че сълзите са средството, с което изразяваме силна тъга, мъка, болка. Това е естествен, физиологичен начин да покажем на света, че сме наранени и ни боли. Какво обаче може да означава, ако плачем насън, защото наяве знаем причината за сълзите си.

Ако виждате себе си в съня и вие сте човекът, който плаче, това може да означава, че имате неизразени чувства и емоции към някой човек или няколко човека в живота ви като цяло.

Може да е проявление на спотаен гняв, тъга, но също така и на радостни емоции, които не сте си позволили да изразите. Всички сантиментални чувства, които изпитвате и не показвате свободно, се „складират“ в ума и подсъзнанието. Те не изчезват, не се стопяват в небитието, а остават вътре във вас и е съвсем естествено да се проявят в сънищата, когато не контролираме съзнанието.

Плачът насън може да бъде начин, по който преработвате страхове и притеснения от ежедневието, но които не изразявате смело. А насън страхът се проявява без вашия самоконтрол да успее да го овладее. Според анализатори на съня това не е лошо, защото така преработвате притесненията си.

Ако някой ви е наранил с думи или действия, много е възможно да изразите болката си именно в съня си.

Ако сте много емоционална личност, чувствителна и лесно се обиждате или наранявате, това също е причина понякога да сънувате как плачете.

Ако често плачете на някой тъжен филм, лесно се разчувствате дори от новини или реклами, тогава сън, в който плачете, не би трябвало особено да ви изненада, пише az-jenata.bg. Това е закономерно, като се има предвид, че сте силно чувствителни.

Плачът насън може да е признак, че е време да споделите притесненията си за ваш близък, който има проблем. Ако има такава ситуация, в която се тревожите за ваш приятел или роднина, но не смеете да му споделите мислите си, може би този сън е знак, че е време да вземете отношение. Иначе само тормозите себе си и не помагате нито на вашия близък, нито на вас самите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сънчо

    7 3 Отговор
    Ако сънувате реклами и романтични филми, значи са ви хакнали подсъзнанието (или рутера). За да спите спокойно, вечер ги изключвайте.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ко речи?

    3 0 Отговор
    Нямам спомен да съм сънувал, че плача.
  • 4 Мдааааа...

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сънчо":

    Викаш, да изключвам подсъзнанието, щото другото са глупости...