Last news in Fakti

11 Април, 2024 11:58 1 510 2

Замесиха името на Софи Маринова в опасна измамна схема (СНИМКИ)

  • софи маринова-
  • измама-
  • онлайн измами-
  • измамници-
  • фалшиви профили-
  • измамна схема

Измамници измъкват лични адреси от феновете на поп фолк звездата

Поп фолк легендата Софи Маринова отново стана мишена на недоброжелатели, искащи да изкарат някой лев чрез нейното име. Чрез фалшиви профили в социалните мрежи, измамници ползват името на Софи, за да заблуждават по-наивните сред феновете ѝ и да припечелват здраво.

За опасните измами алармира самата Софи чрез официалния си профил в Инстаграм, след като някой бързо я запознал с онлайн схемата, от която страдат почитателите ѝ. Певицата се оплака от злонамерниците и предупреди феновете си, че тя има само един официален профил и всички останали трябва да бъдат игнорирани.

Попфолк изпълнителката показа официалните си страници в мрежите, на които почитателите ѝ могат да се доверят.

Фалшивият профил във Фейсбук, за който Софи предупреди последователите си, изпращал съобщения от името нейно име, пише "Телеграф".

"Искам да направите заявка за моето членство... къде живеете, за да мога да знам как да ти изпратя членската си карта с доставчик?", гласят част от съобщенията на измамниците, които се опитват да изтръгнат лична информация като имена и адреси от нищо неподозиращите хора.

Напоследък случаите с фалшиви профили, реклами и дори снимки и видеа, създадени чрез изкуствен интелект, използващи самоличността на известни личности, зачестяват все повече. Знаменитостите призовават феновете им да не комуникират с профили, които се представят за тях и да не се връзват на подобна комуникация, която цели единствено да ги ощети.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ГА Ю

    2 0 Отговор
    Айде, пак.........
  • 2 Софи Маринова

    0 1 Отговор
    е била шеф на Пепи Еврото, на Коцев и е назначила Нотариуса за нотариус във Варна.