Last news in Fakti

11 Април, 2024 13:45 602 2

Първият комикс за "Супермен" беше продаден за 6 млн.долара на търг (СНИМКА)

  • комикс-
  • супермен-
  • продаден на търг-
  • рекордна сума

Цената превръща книгата в най-скъпия комикс, продаван някога

Първият комикс за "Супермен" беше продаден за 6 млн.долара на търг (СНИМКА) - 1
Снимка: Shutterstock

Екземпляр от комикс с първата поява на супергероя Супермен от 1938 г. е продаден за рекордните 6 млн. щатски долара, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според аукционната къща „Херитейдж Окшънс“ (Heritage Auctions) рядкото копие на първия брой на „Екшън Комикс“ (Action Comics No. 1) е продадено на анонимен купувач в четвъртък. Цената от 6 млн. долара превръща книгата в най-скъпия комикс продаван някога на търг.

„Херитейдж Окшънс“ определя първия брой на „Екшън Комикс“ като „най-важния комикс, публикуван някога“. Супермен, който се появява за първи път през пролетта на 1938 г., „остава изключително подобен на версията“, която съществува в комиксите и и на големия екран. В допълнение към появата на Човека от стомана книгата представя и централната любовна история на супергероя и журналистката Лоис Лейн.

Днес има само 100 оцелели екземпляра от този брой от общо 200 000. Отпечатани са от National Allied Publications, предшественика на „Ди Си Комикс“.

Продажбата на първия брой на „Екшън Комикс“ беше част от четиридневен аукцион, на който бяха предложени няколко известни супергерои и редки комикси с тяхно участие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асддсадс

    3 0 Отговор
    Бая ненормалници има.... и за какво му е този комикс като го е купил?
    И 6 долара не бих дал за него.

    Коментиран от #2

  • 2 След 10 години

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "асддсадс":

    ще го продаде за 20милиона, затова. Цените на редките предмети растат по-бързо от инфлацията и са много добра инвестиция -- за който може да си го позволи и който може да чака.