Last news in Fakti

12 Април, 2024 09:09 1 461 11

6 знака, че мъжът не ви обича, а използва за собствени цели

  • признак-
  • не обича-
  • използва-
  • връзка-
  • взаимоотношения

Понякога отношенията започват да приличат на едностранна игра

6 знака, че мъжът не ви обича, а използва за собствени цели - 1
Снимкa: Shutterstock

Манипулаторите са навсякъде: дори любимият човек може да е такъв. Как можете да разберете дали той ви обича или ви използва? Лесно: мъжете, преследващи целите си, винаги използват едни и същи техники.

Всяка връзка е вид обмен: ние даваме нещо и нещо ни се дава. Но понякога отношенията започват да приличат на едностранна игра: инвестираме, жертваме нещо и не получаваме възвръщаемост в замяна.

Умнa сте, красива, самодостатъчна, с избор… И изведнъж – попадате в капана на манипулатор, който си играе с чувствата ви.

Защо се случва това? Влюбването ви пречи да виждате добре любовника си. Романтиката ни лишава от обективност: привижда ни се, че мъжът няма недостатъци, а дори и да има, те са сладки и предизвикват обожание.

Накратко, невероятно трудно е да разберете, че ви използват. Но ако имате някакви съмнения, тогава може да има причини, така че разгледайте по-отблизо тези шест опасни знака, които издават, че си имате работа с изпечен манипулатор.

Използва вашите пари

Това е най-ясният и безпогрешен знак, който издава потребителско отношение. Човекът, който прави това, не винаги е жиголо. Дори мъж със стабилни доходи може да източи пари от жената до себе си.

Ако една жена все плаща за почивки, прави скъпи подаръци и да настоява да му купи нова кола, защо да не се възползва? Мъж, който изпитва нежни чувства към вас, никога няма да се съгласи на такава унизителна и за двама ви ситуация.

Липсва възвращаемост от негова страна

В този случай е много по-трудно да се разбере кой кой е. Да, той не ви посрещна на гарата, но може би бизнес срещата му наистина се е проточила, а е толкова важна за него…

Да, отказва да дойде с вас, за да помогнете на родителите ви, но може би наистина е болен? Вярно е, че колкото повече съмнения има във вътрешния ви диалог, толкова по-лоши са нещата в действителност. Непланираните ситуации се случват по-често, отколкото бихте искали? Е, ако това се е превърнало в навик, тогава мъжът просто ви използва .

Той не е внимателен

Неведнъж сте му казвали, че обичате италианска кухня, но той упорито ви води в Макдоналдс, защото там е по-евтино. Толкова искахте да отидете с него на новия филм, а той просто е махнал с ръка: „Това е глупав филм, не си струва парите.“

Не разбирате ли – той е с вас само защото му е удобно!

Не зачита желанията ви в леглото

Можем да играем различни роли в леглото и от поведението на партньора да си направим изводи за цялостното му отношение. Мъж, който пренебрегва вашите желания и цели само собственото си удовлетворение, едва ли ще е в настроение за нещо сериозно. Не го интересуват чувствата, страховете и комплексите на другите, той се интересува само от едно нещо - да получи това, което счита, че му се полага по подразбиране.

Не помага при ежедневните проблеми

Любящият мъж никога няма да откаже помощ. А ако всички домакински задължения са за вас, това е сериозна причина да си помислите за искреността на чувствата му.

Не го интересуват малките неща

Е, може да има глобален поглед, но всичко е в малките неща. Само някой, който не го е грижа за вас, може да забрави рождения ви ден или за вашите алергии или проблеми. Не говорим за банална забрава. В нашия забързан свят човек лесно може да забрави дори името си, но има случайни грешки и такива, които са системни.

Някой, който го е грижа за вас, ще поиска прошка и ще се опита да поправи нещата. Мъж, на когото не му пука, ще се опита да замете проблема под килима, а няма да го реши.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евроатлантици в сглобка

    11 2 Отговор
    За управляващите към народа важи същото
  • 2 Стига

    11 4 Отговор
    Глупости! Авторите са с биполярно разтройство! Говорят за любов , а призовават към сделки?! Дали са глупаци - не мисля ! Или , в лично качество може и да са глупаци , но прокарват стройна стратегия за отдалечаване и сеене на омраза между половете ! Каква ти любов!?
  • 3 Детско меню

    17 0 Отговор
    Ако ви води в Макдоналдс, вероятно е на пет години.

    Коментиран от #4

  • 4 Пешо

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Детско меню":

    "Не го интересуват малките неща" Това е същото като "Не е важно какво се говори а как е казано ". Любимото ми .... те това БГ е на това дередже ....защото жените преди са били като баба Тонка, а сега не знаят какво да правят и само си искакт ...
  • 5 Как хубаво са описали точно какво правят

    7 3 Отговор
    Точно това правят самите жени!
    Искат, искат и пак искат. Харчат парите на мъжа, под предлог, че е най-добре и за двамата. Глупости.
    Продават се чрез секса и в леглото договарят новите искания. Чиста битова проституция.
    За да имала повече свободно време - трябвало по-нова домакинска техника, а след това
    въобще не се ползва, а уж спестеното време е за ходене по молове и кафета.
    И запомнете едно жени, МЪЖЕТЕ не са решение на вашите проблеми. Вашите проблеми ще трябва да си ги решите еднолично. Мъжете може да ви подкрепят, но не са задължени да ви ги решат. Важи и обратното.

    Коментиран от #9

  • 6 Идън

    6 1 Отговор
    Независимо от пола- когато има използване на чувства на другия за свои цели НЕ Е ЛЮБОВ! Може да си влюбен до безумие- не и като глупак или глупачка.
  • 7 Гуглена Парапетная

    1 1 Отговор
    Който се интересува и гледа малките неща, не вижда големите. Та, за какво точно ти е такъв мъж?
  • 8 Евгени от Алфапласт

    0 0 Отговор
    Точно така сме с мойта вдовица. Но като е балама, що да не се взползвам?!
  • 9 РАЗБИРА СЕ!

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Как хубаво са описали точно какво правят":

    Когато проблемът са самите мъже - отърваваме се от тях!
  • 10 Гост

    2 1 Отговор
    Днешно време, всяка м@р3елива тртла иска мъжът й да й върши работата. Ако не се излъже, значи не я разбирал, използвал я е, енергиен вампир бил.....
  • 11 Баба тонка или дядо тончо?!

    1 0 Отговор
    Били са, с напальонки, бежови или сини, има,, зверове,, във всяко семейство, почти, къде се търси културата, не знам!?