Last news in Fakti

15 Април, 2024 17:15 3 190 61

Как да си намерим партньор, ако сме над 40?

  • партньори-
  • връзки-
  • след 40 години-
  • взаимоотношения-
  • любов

7 трика, които можете да използвате, ако си търсите половинка

Как да си намерим партньор, ако сме над 40? - 1
Снимка: Shutterstock

Както гласи една популярна градска поговорка: „40 години е прекрасна възраст – някои жени стават баби, други се развеждат, а трети раждат за първи път.“ Без да се държим осъдително, трябва смело да признаем пред себе си, че никога не трябва да се отказваме да търсим щастието, независимо на каква възраст сме. Ако и вие сте на такъв етап от живота си, в следващите редове ще ви предложим няколко трика, които можете да използвате, ако си търсите партньор.

Направете списък с приоритети

Преди да започнете да търсите партньор, избройте приоритетите, които търсите в една връзка и държанието, с което не бихте се чувствали комфортно. Например можете да търсите партньор, който да бъде част от вашето семейство и да прекарва време с вас и вашите деца. Може би не искате да излизате с някого без деца или с такъв, който не иска да бъде част от живота на децата ви.

Можете също да добавите и следните спецификации към вашия списък: възрастова група; тип личност (интровертен или екстровертен); човек който обича домашните любимци; „нощна птица“ или „ранно пиле“. Може да имате усещането, че трябва да се „задоволите“ с определен човек заради възрастта си, но се опитайте да не го правите. Да се примирите с грешния човек може да ви причини повече болка, отколкото да чакате правилния.

Не робувайте на стереотипите

Може да има стереотипи, повтаряни от други хора в живота ви или дори такива, споменавани от хората, с които излизате на срещи. Някой може например да ви каже, че сте „твърде стара“, за да излизате с много хора, преди да намерите партньор. И респективно, от вас трябва да се очаква да се примирите или да намалите очакванията си.

Опитайте се да игнорирате тези изисквания. Животът си е ваш и можете да правите, каквото искате. Ако усещате, че нещата между вас и потенциален партньор се движат твърде бързо с вас, можете да му кажете, че ви е неудобно да продължите връзката. Има неуважителни хора във всички възрастови групи и това, че сте по-възрастни, не трябва да позволява на някого да бъде неблагосклонен към вас относно вашата възраст, тегло, тяло, или самоличност.

Поставете здравословни граници

Поставянето на здравословни граници може да бъде още един начин да намерите стабилен партньор. Границите са правила, които задавате по отношения на вашето тяло, време, вещи, психическо здраве и пространство. Докато се срещате с различни хора, може да забележите, че някои от тях се опитват да ви пресират в определени области и това може да не ви хареса.

Поставянето на граници означава да се каже твърдо „не“ или „да“. Не е нужно да се обяснявате, ако ви е неудобно да го правите, пише az-jenata.bg. Може да се възползвате от определянето на граници, ако забележите някои „червени флагове“ като например: прекалено желание за обвързване твърде бързо (брак, деца, съвместен живот); пренебрегване на вашите граници (потенциалният партньор идва, когато сте му казали да не го прави); изпращане на текстови съобщения или обаждания, когато сте го помолили да спре; изпращане на нелюбезни съобщения, когато не отговаряте веднага; показване на повече интерес към физическите връзки, отколкото към емоционалните (ако вие не търсите чисто физическа връзка); проява на изключителна ревност към бившия ви партньор и др.

Обърнете внимание на приложения за срещи

Нека бъдем честни: срещите не са каквито бяха преди. За добро и за лошо начинът, по който намираме партньор, се е променил. Въпреки че приложенията за онлайн запознанства имат някои отрицателни аспекти, не всички те са лоши. Много по-възрастни двойки са намерили любовта, като са създали профил за запознанства в приложения за запознанства. Въпреки че може да ви се стори малко странно да опознаете непознат чрез текстово съобщение, това може да ви помогне да отсеете с кого искате да излезете на лична среща.

Не бъдете прекалено сериозни на първата среща

До 40-годишна възраст вероятно знаете какво търсите. Но ако се стремите към сериозна връзка, опитайте се да запазите нещата „леки“ на първата среща. Вместо да навлизате в задълбочени разговори и да обсъждате дългосрочни планове, просто се съсредоточете върху това да се опознаете с човека в настоящия момент. Споделете вашите интереси и любими неща, които ви карат да се смеете.

Не бързайте да представите на децата си новия си партньор

Лесно е бързо да се влюбиш в някого. Като се има предвид това, не позволявайте приливът на адреналин от някои хубави първи срещи да ви накара да вземете прибързано решение. Отложете срещата на децата с потенциалния си партньор, докато не станете „официална двойка“. Това предотвратява всяко объркване или наранени чувства, които могат да възникнат, когато децата срещнат някого, с когото родителите им се срещат.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шааа

    26 3 Отговор
    А бе те повечето си търсят третинка, за да заменят половинката
  • 2 Гръч

    29 3 Отговор
    Лесно ще го намерите,но как ще го търпите в това е въпроса от живота
  • 3 БеГемот

    34 20 Отговор
    Пунта Мара.....особено за жените....ако в България видиш привлекателна жена над 40 все едно си видял бяла лястовица...

    Коментиран от #5

  • 4 Бай Дън 🌈-ясалия

    15 8 Отговор
    Важното е да е от същия пол, така е американско и ценностно!
  • 5 пфф

    14 23 Отговор

    До коментар #3 от "БеГемот":

    В България мъжете сте още по-зле! И преди да стана на 40г. не ми изглеждахте привлекателни. С две думи - ПЪЛНА СКРЪБ!

    Коментиран от #17, #18

  • 6 Един

    20 8 Отговор
    Трябва да знаете поне една симфония за флейта или кавал наизуст и да знаете как се сади бор в задния двор. Общо взето е това.
  • 7 Нури

    9 20 Отговор
    Над 40г.не ви трябва половинка а поп.

    Коментиран от #37

  • 8 Червената шапчица

    12 3 Отговор
    С пари. С много пари.
  • 9 Сила

    11 3 Отговор
    С ПАРИ, С ПОВЕЧКО ПАРИ..... ФАКТ !!!
  • 10 БгТопИдиот🇧🇬

    14 1 Отговор
    Алабализми ала Марчела Атанасова копи-пейст от друг сайт !
  • 11 ксйои

    15 12 Отговор
    Ако сте над 40 за какво ви е партньор? Плащате на проститутка/жиголо отвреме навреме и нищо повече. Ако дотогава нямате деца да ви уплътняват времето вече сте безвъзвратно изпусната работа. Освен ако нямате мемоари нещо да пишете или не се отдадете на благотворителност - останалото е чиста загуба на енергия. А природата не обича загубите.

    Коментиран от #27

  • 12 Асен

    23 4 Отговор
    Ама то и на 60 може ама като ти умре дедовия за какво ти е?

    Коментиран от #15, #39

  • 13 След като е станал на 40 ....

    14 1 Отговор
    След като е станал на 40 .... Явно е станал по-мъдър! Нека Мъдроста да му помогне!
  • 14 Варна

    23 7 Отговор
    За мъжете е лесно дори да са над 40 , виж за жените е трудна работа

    Коментиран от #55

  • 15 Ще ти слугува!

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Асен":

    Ще ти слугува!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 РЕАЛИСТ

    28 4 Отговор

    До коментар #5 от "пфф":

    Обикновено жените на 40 години са скромни в изискванията си. Като четеш обявите все са от типа: " Търся мъж , който да прилича на Джордж Клуни и да е богат, като Илон Мъск " Те и двамата са преритали за такива жени, ама нейсе.

    Коментиран от #38

  • 18 Освалдо Риос

    23 4 Отговор

    До коментар #5 от "пфф":

    На 40, ако ти се падне някой с коса, трябва да даваш банкет.

    Коментиран от #61

  • 19 Търсим

    8 5 Отговор
    С 20 години по-младо. Съответно с 40, ако сме над 60.

    Коментиран от #25

  • 20 Име

    1 0 Отговор
    Търчиш й - и та в спалнята с друг. Подобряват се нещата.
  • 21 БгТопИдиот🇧🇬

    6 0 Отговор
    Коментар 10
    Цензура здрава и тук ме изтриха ,че казах че копират статиата с лабализми от друг сайт.
  • 22 ХиХи

    2 0 Отговор
    Със сто марки
  • 23 БгТопИдиот🇧🇬

    17 6 Отговор
    Заменям 36 годишна за две по на 18 години !!!

    Коментиран от #28, #45

  • 24 Тити

    12 2 Отговор
    Зависи колко сте добре финансово има поговорка кажи ми колко пари имаш за да ти кажа колко си красива.

    Коментиран от #52

  • 25 Диди

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Търсим":

    Ако си на 60 мандурките са ти виснали до коленете.
  • 26 Мъжа на урсула

    26 6 Отговор
    Над 40, с 2 развода и пораснало дете. Не ща вече половинки, цял съм си. Само почасова ,,връзка,,.
    Хем всеки път нова, хем няма съпътстващи разходи и нерви - вечеря, цветя, кръчми, ела ме вземи, не ми обръщаш внимание, защо лежиш, защо не вдигаш, къде си, кога ще си дойдеш... А мерси, 100 евро / час. Сама си тръгва, не се налага да я гониш, да я прибираш, да се стряскаш от вида й сутринта

    Коментиран от #30

  • 27 Един на 51

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "ксйои":

    Много си ни "умничък" а и "разсъдителен" и осъждащ???!!!! Освен теб да те та..ко.ваме ние над 40г. ЪхЪ! И колко ще плащаш благотворително на "старците"??
  • 28 Дедо ви

    14 0 Отговор

    До коментар #23 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    Дай 36 годишната ония 2по 18г малко по–късно ще ги получиш..........
  • 29 Мнение

    9 11 Отговор
    И защо ни е партньор след 40? По-добре е да се радваме на свободата си и да се наслаждаваме на душевния си мир и хармония, отколкото да се съобразяваме с някой дразнител! Вече има толкова разнообразни "играчки", вече сме финансово независими!

    Коментиран от #48

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хахаха

    3 13 Отговор
    И за какво ти е дъртак над 40, който не може да вдига самолета?

    Коментиран от #33, #44

  • 32 Аз освен

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Прав си!":

    Изброеното и пръдя,като компенсация за силното хъркане...

    Коментиран от #34

  • 33 Аз съм

    15 4 Отговор

    До коментар #31 от "Хахаха":

    Над 40 ,мога да паркирам самолета ми в задния ти хангар!

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хахаха

    3 3 Отговор

    До коментар #33 от "Аз съм":

    Ами като не нараства за предния, то ще се мъчиш мекия да вкараш в задния хангар. Остави ти тащива мъки. По-добре с млод и корав, отколкото с мек като чорап.

    Коментиран от #36

  • 36 Аз съм

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Хахаха":

    За задния трябва да е по- корав ! Тъй че...
  • 37 така ли

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Нури":

    А ти защо си още жив тогава?
  • 38 много сте зле

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "РЕАЛИСТ":

    Нито единия, нито другия. А ти гледаш света в собственото си криво огледало!

    Коментиран от #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Мнение

    5 11 Отговор
    Не си струва да си хабим енергията за мъже! Има изкуствено оплождане, има секс-играчки!

    Коментиран от #46

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ами да

    3 0 Отговор
    С пари винаги е по лесно! Е, временно!
  • 43 РЕАЛИСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "много сте зле":

    Мойто огледало си е наред, ти се погледни в твоето пък тогава търси косури на другите. Тук разменяме мнения, а не лепим етикети, кой какъв бил.

    Коментиран от #53

  • 44 Мъжа на урсула

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Хахаха":

    Джендър, тук става дума за ев@нЬе а не за абонаменти за pornhub.
    Една злобарка не можете да си ударите, за жени седнали да говорите
  • 45 ганю

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    това за мацките добре ама
    забрави двете тъщи....
    абе мазохист
  • 46 Мъжа на урсула

    8 2 Отговор

    До коментар #40 от "Мнение":

    Нищо чудно защо се увеличава броя на @братните мъже. Защото са отгледани единствено от жени. Жена мъж не може да изгради

    Коментиран от #51

  • 47 Боко Праните Гащи

    5 2 Отговор
    Е... съм ви с 200

    Коментиран от #50

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хаха

    16 2 Отговор
    Сбито можем да кажем следното- "Над 40 не очаквайте партньор под 50 освен такива, които ще ви търсят някак да ги издържате.". Мъжете и на 50-60, ако могат да си го позволят, търсят по-млади, необременени и можещи да им родят деца жени. На 40 жените им било време да родят. Вярно? Какъв е шансът без скъпи инвитро процедури? Даже замразени яйцеклетки са с под 10% шанс. Повечето родили над 40 даже са с донорни, т.е. чужди, яйцеклетки или сурогатни майки леко на ръба на закона в чужбина.
    Жените на 40 трябва да си намалят изискванията, не, както статията описва, да ги увеличават. Да, знаят какво са искали и не са получили, защото явно са искали прекалено много спрямо какво могат да дадат. Защо мъж на 40 да не си хване жена на 30 без деца и тежести, а да гони 40 годишната?
  • 50 ъхъ

    5 0 Отговор

    До коментар #47 от "Боко Праните Гащи":

    И ние тебе. И се готви пак!
  • 51 разбира се

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Мъжа на урсула":

    Теб те е изградил някой педофил.
  • 52 напразно се надяваш

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Тити":

    Парите няма да те разкрасят!
  • 53 много сте зле

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "РЕАЛИСТ":

    Точно това правите и ти пръв започна!
    P.S. Пише се кУсур! И да пишете не можете, тръгнали да обсъждате другите!
  • 54 Мъжа на урсула

    5 0 Отговор
    Господа, смятате ли че жените на 40 искат по-млад? Според мен НЕ. Искат улегнал мъж а не пишлигари.
    Но улегналите мъже искат младо, не искат 40.
    Така че дамите просто нямат избор.
    А и видяха че мъжете налитат на младо и айде да не останат по-назад. И си вземат по някой лигльо с брада като на мъжете. Колкото да не ги сърби
  • 55 стил Конашенков

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Варна":

    Как да си намерим партньор, ако сме над 40? Прост отговор: НЕ ЧЕТЕТЕ СТАТИИ КАТО ГОРНАТА ами бъдете себе си!
  • 56 Пелтек лалков бойков

    2 0 Отговор
    Само един ли бе....?!
  • 57 СМЕХОРИИ

    2 1 Отговор
    И ако ги изпълниш тези точки,... значи си оставаш стара мома или дърт ерген
  • 58 Петел

    10 4 Отговор
    Жена на 40??? Че тя тепърва навлиза в критическата и истериите й започват.
  • 59 Някой си

    3 0 Отговор
    Само не знам , защо ми изтрихте коментара. Имаше нещо не цензурно или обидно . Явно на вас морал, семейство и ценности ви е чуждо. Жалки сте…
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 успокой се

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Освалдо Риос":

    Ще дам банкет като умреш!