Last news in Fakti

16 Април, 2024 08:37 1 303 9

Ситуации, в които изглежда, че любовта е изчезнала, но това съвсем не е така

  • ситуации-
  • връзка-
  • криза-
  • раздяла-
  • взаимоотношения

Често се възприемат като край на връзката, а в действителност не са нищо повече от обикновена криза

Ситуации, в които изглежда, че любовта е изчезнала, но това съвсем не е така - 1
Снимкa: Shutterstock

Много хора погрешно смятат, че връзката им с половинката им е приключила, въпреки че шанс все още има. Ето съветите на психолозите, които ни обясняват как да различим пълното фиаско от ситуация, в която не всичко е загубено.

Това, което ще обсъдим сега, често погрешно се възприема като край на връзката, а в действителност не е нищо повече от обикновена криза, която може да бъде преодоляна.

Желание за самота

Понякога човек изпитва нужда да остане сам, насаме с мислите си и това е нещо абсолютно нормално. Лошо е, когато хората прекарват твърде малко време заедно и това продължава дълго. А още по-зле е, ако нямат абсолютно никакво желание да поправят нещата.

Ако някой от партньорите иска да остане сам за известно време, това не е повод за притеснение. Щом двама души са постоянно заедно, понякога трябва да си дадат възможност да си починат един от друг. Това е жизненоважно за продължаването на връзката и укрепването на любовта, твърдят експертите.

Вашата половинка изобщо не ви липсва

И това е нормално. Хората не могат да живеят заедно десетилетия и да си липсват всеки ден. Проблеми в работата, униние и скука на ежедневието - всичко това може да провокира желание да се изолирате от любимия човек за известно време и да пожелаете да останете сами. Лошо е, ако предпочитате да посветите време на приятелите си, вместо на любимия човек, и това продължава с месеци.

Нямате общи цели

Обикновено този знак се счита за лош. Но не винаги е така. Това е нормално, например, ако половинката ви знае, че имате други цели. В случай, че някой от партньорите умишлено мълчи за истинските си житейски цели, е друго. Когато двама души вървят към различни цели, но го правят заедно, в това няма нищо лошо. Но трябва да е съзнателно и открито.

Кавга след кавга

Има периоди в една връзка, когато партньорите стават като котка и куче – карат се за всичко, даже и без причина. Но това не е показател за ниска съвместимост или загубена любов. Това само показва емоционалността на двама души. Голям проблем е ситуацията, когато двама души са в състояние на постоянни конфликти и краят му не се вижда. Ако скандалите са станали норма във вашата връзка и негативизма напълно е изместил радостта, тогава това вече е основателна причина за раздяла.

Искате да посветите деня на себе си

Знак, че любовта е мъртва и не може да бъде възстановена, е ситуация, когато човек изправя другата си половина пред свършен факт. Той прекарва деня така, както иска, независимо от мнението на половинката. Ако няма желание да губите време и усилия в търсене на компромиси, тогава трябва да се разделите. Ако успеете да намерите компромис или стигнете до извода, че всеки трябва да живее изцяло на себе си, тогава няма нищо лошо в това, защото заедно сте го решили и устройва и двама ви.

Манипулация

Когато човек манипулира половинката си само от време на време, това може да се нарече нормално. Ако обаче постига това, което иска във връзката, единствено чрез манипулация, ситуацията надхвърля нормата и може да е основателна причина за незабавна раздяла.

Егоизъм

Съществуват два вида егоизъм – здравословен и нездравословен. Ако човек мисли за себе си, без да причинява болка и негативизъм на другата си половинка, това е нормално. Да уточним - здравословният егоизъм е, когато някой се опитва да направи себе си щастлив, но без да причинява страдание на любимия човек. Хората сме създадени по такъв начин, че имаме нужда да отделяме време и за себе си. Но, ако егоизмът се превърне в пълна липса на желание за оказване на подкрепа, това вече може да се счита за край на връзката.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    7 2 Отговор
    Колкото и да не ви се вярва , върху любовта оказват влияние възпитанието и социалната среда! Само допреди 20-30 години хората се ценяха един друг , и полагаха много усилия за да не съсипят връзката и любовта си ! Сега вече са възпитани по козяшки , уверени са че са някакви недостижими божества , и никой друг не е на тялото ниво. Тоест , не се борят за нищо , защото възприемат другите като леснозаменими. Слушат и гледате как в Козяк имат по 10-15 развода , и им се внушава , че сами са си най добре. Когато се усетят как са ги извозили , вече са на възраст в която едните не могат да раждат , а другите да правят деца. И почват да търсят щастието в кучета и котки !!! А там няма нищо...... щастието е само с хората които обичаш !!!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Триете ...

    4 3 Отговор
    Трудно ли се понася истината? Казах ви, греховете винаги се плащат!
  • 4 Град Козлодуй

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Напълно точно сте го написал

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хахаха

    5 2 Отговор
    Разбирам че вашето любовно разочарование е преминало в омраза , но никога не съм поемал никакви ангажименти към вас. Овладейте се поне до степен да не пишете глупости!

    Коментиран от #9

  • 7 Наблюдавам

    1 1 Отговор
    И виждам другите. Женят се по на 13,16,20 години с две маничета, красиви и добре облечени. Щастливи са до края на живота си. Държат на морала хората на дъпъсътъ. Живеят си, обикалят, къде им видят очи. На 40 г са дядовци, над 60 баби, а над 75 са прабаби на правнучетата си. Нищо, че в поговорките пише, рано пиле рано пее и рано му режат главата, но българина е такъв, завистлив и сега пак същите богаташи кметици ги турят, а при дпс за мирис инт. Търсете вина в дс бкп партии, а отзад ви се радват и ви биха бате с 6 на 0 и в шаха сте мат вс бг партии. Важното е, че сте с по много жени, внуци и с млади мацки хората с много пари. Полет над кукувиче гнездо от Кен Киси. Мир на душата му. Съболезнования искрени.
  • 8 Данко

    1 2 Отговор
    Ердоган, каза ли раждайте на техните си. Каза го. Б каза ли, като умрат отвън сащ и др западни държави българи, ще наследят богатствата им и така България ще стане богата. Каза го. Извода за вас.
  • 9 тролдоктор

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Ти не си любовно разочаровани е, а пациент! А аз мразя пациентите от форума!