Last news in Fakti

17 Април, 2024 07:33 3 470 16

Лили Иванова взима под наем за 10 години бивша култова кръчма в Бургас

  • лили иванова-
  • кръчма-
  • бургаски вечери-
  • бургас

Целта й е да се реализира модерен обект, изпълняващ специфични художествени и творчески функции

Лили Иванова взима под наем за 10 години бивша култова кръчма в Бургас - 1
Снимка: БГНЕС

Фондация "Лили Иванова“ иска да вземе под наем за срок от 10 години недвижим имот, намиращ се в Морската градина на Бургас. Става въпрос за бившата кръчма "Бургаски вечери“ научи Burgas24.bg.

От докладната записка от зам.-кмета Станимир Апостолов става ясно, че в Община Бургас е постъпило писмо от фондацията на примата на българската естрада. С него се иска получаване на разрешение от Общински съвет - Бургас за обособяване на многофункционален културен център Saloon LI. Желанието е имотът да се намира в района около Летния театър в Бургас. След обследване като подходяща за това е посочена сграда със застроена на площ от 62 кв., собственост на "Благоустройствени строежи“ с прилежаща към нея зимна градина - бившето заведение "Бургаски вечери".

Организацията възнамерява да сключи дългосрочен договор за максимално допустимия срок, предвид намерението да вложи значителни средства за реконструкция и пълно обновяване на обекта. Предвижда се, чрез обновяване да се модернизира пространството, за да се впише в градската и парковата среда, като при проектирането на фасадите и другите елементи ще бъдат заимствани детайли от съществуващите екстериорни решения в зоната, в която е разположен обектът. Културният център ще включва многофункционална част, частично оформена като зимна градина с възможност за отворени обеми и хармонично сливане с парковата среда за изложби, срещи, концерти, представяне на творци и произведения, както и друга културна, художествена и съпътстваща дейност. В рамките на съществуващата сграда ще се обособи и бюфет за обслужване на събития и гости, информационен център за популяризиране на всички културни събития, провеждани на територията на община Бургас и продажба на билети за тях, санитарни и обслужващи помещения, гримьорни и др.

Целта на фондацията е да се реализира един привлекателен и модерен обект, изпълняващ специфични художествени и творчески функции, чрез който да популяризира българското изкуство, да стимулира развитието на млади таланти и да отдаде нужната почит на бележити творци. Ще бъдат организирани и школи за деца и ученици. Друга цел на организацията е, да се експонират награди и лични вещи на големи български артисти, което ще превърне центъра в една от туристическите забележителности на Бургас и ще допринесе за развитие и разширяване на културния и събитиен туризъм.

"Към настоящия момент обектът е неизползваем, към него няма налице интерес от страна на наематели и се нуждае от сериозен ремонт. Съгласно подаденото заявление всички извършени ремонти и подобрения по сградата, ще останат са в полза на дружеството“, става ясно от докладната записка.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нури

    24 15 Отговор
    Леле,още толкова ли мисли да живее..................
  • 2 Опааа

    27 13 Отговор
    За 10г.!😆 Евалла! Тая мумия е вечна!
  • 3 Има ли

    22 4 Отговор
    редактори? Взима или взема?

    Коментиран от #13

  • 4 Хохохо

    12 13 Отговор
    А защо не за сто ...
  • 5 бургазлия

    20 4 Отговор
    Не знам дали усещате, но герберите се опитват малко по малко да застрояват Морската градина. Уж това, уж онова, докато я превърнат в строителна площадка.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 мишо

    6 0 Отговор
    Някой е решил за лапне обекта и уж Лили, която е на 85г. го иска и то за 10г. Срам и позор за управниците на Бургас, които вместо да ликвидират всички временни обекти от Морската градина и бараките от пясъчната ивица, те ги раздават и разпродават на мутраци. Разни обекти са настроили и в паркчето в к-с Лазур от типа на кръчми, автомивки и сгради с игрални зали, визирам бившето Мърфи. А децата и пенсионерите къде да почиват в кръчмите и в игралните зали ли? Опомни се кмете и вие общински съветници. Мислете за Бургас и неговите граждани. Не бъдете алчни, че всичко се връща на този свят и то с лихвите.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 нищо не се

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "мишо":

    връща на този свят!!! боко и шиши със доган до сега да са умреши от чума ако се връщаше ама нали така ви е удобно да се самозалъгвате понеже сте безсилни …
  • 11 и как ги сметна

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "мишо":

    85 като е родена 1936-та ???
  • 12 Реалист

    2 1 Отговор
    След десетина години едва ли ще е Лили
  • 13 Ко речи?

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Има ли":

    Двете форми са дублетни и могат да се употребяват в книжовната реч. Между 2002 и 2012 г. за правилен беше приет само вариантът вземам. С излизането на Официален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012 формата взимам беше възстановена като дублетна.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 истина ти казвам

    1 0 Отговор
    Тая е вампорник!
  • 16 Воисил Граматик

    0 0 Отговор
    На 88г. е Лили. 2 години е по-голяма от майка ми.