Last news in Fakti

7 Юли, 2014 13:59 1 042 1

Проф.Дюлгерова: Намесата на САЩ в диалога ЕС-Русия не е довела до нищо добро

  • проф. дюлгерова-
  • намесата-
  • сащ-
  • диалога-
  • ес-русия-
  • добро
Проф.Дюлгерова: Намесата на САЩ в диалога ЕС-Русия не е довела до нищо добро - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Професор Нина Дюлгерова коментира пред БНР, че отношенията Русия-САЩ в момента минават през призмата на украинската газова система и припомни, че преди няколко дни украинският парламент е приел, на първо четене, че 49 процента от газопреносната система на Украина могат да се продават на американски и европейски фирми. Това беше една от големите идеи и цели на САЩ.Трябва да имаме пред вид и че газопреносната система на Украйна е жизнено важна за САЩ и за стратегическите им геополитически интереси в контекста с отношенията ЕС- Русия. Това минава обаче и през призмата на "Южен поток". До 16 юли изборите в ЕС продължават, което означава мътна вода, което означава изказвания на хора, които в момента заемат съответните позиции в ЕК, но нямат възможност и бъдеще да продължат да отстояват това, което казват в момента.

Професор Дюлгерова добави, че газопроводът "Южен поток" е съществен елемент от европейските енергийни планове за удовлетворяване нарастващите потребности на населението на ЕС.

Има един диалог ЕС-Русия, в който намесата на САЩ не е довела до нищо добро, освен до хаос и много политическо говорене и отсъствие на всякакви реални резултати, заяви проф. Нина Дюлгерова.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лелеле Лелеле

    4 0 Отговор
    Няма и да доведе...тези американци не се научиха, че света не е USA и не е нужно те да греят навсякъде.