Last news in Fakti

9 Декември, 2015 13:58 1 937 2

Божидар Димитров: Предложението на Тръмп е неефикасно

  • доналд тръмп-
  • предложение-
  • неефикасно
Божидар Димитров: Предложението на Тръмп е неефикасно - 1
Снимка: Факти.бг
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Предложението на кандидата за президент Доналд Тръмп в САЩ да не бъдат допускани мюсюлмани в страната, вероятно ще му донесе високия пост, но ще се окаже крайно неефикасно. Това коментира директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров.

По простата причина, че ако ДАЕШ поиска да инфилтрира терорист в САЩ, тя може предварително да ги покръсти фиктивно в някои от многобройните църкви в Близкия Изток. Само в Египет има 14 милиона християни-копти. В Ливан близо 50 % от населението са християни-маронити. В Сирия около 20 %. Така че някой терорист да „целуне” кръста, да си вземе кръщелно с християнско име, а после и паспорт е елементарна работа.

Римската империя също не се е спасила от забраната езичници да се настанят в пределите й. Готите, настанени в нашите земи, също „целуват” кръста, след като минават Дунав в южна посока, а епископът им Вулфила, също като Кирил и Методий,  превежда Библията на готски език. Християнската им вяра не им пречи в 378 г.  да се вдигнат на въстание, да разгромят римската армия, убивайки и императора Валент, да формират за следващите 150 години държава със столица  - Нове  /Свищов/ и да разгулничат по цялата империя. Готите на Аларик, вандалите на Гензерих, които съсипват пък западната част на империята, също са християни – поне вождовете. Наша милост – българите, които късаме живи части на Източната римска империя, също имаме владетели християни в т.н. езически период. Кановете от рода Дуло – Кубрат, Аспарух, Тервел, Кормисош, Севар са християни.

Така че проблемът не е в това в една държава дали влизат мюсюлмани, християни или дори атеисти. А какво смятат да правят в тази страна. Това се установява от т.н. Служби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванче

    0 0 Отговор
    тоя от кое име говори??
    пак се изходи като последна инстация
  • 2 анонимен

    0 0 Отговор
    абе ей кой си ти че да казваш кое е ефикасно
    най- ефикасно ще е да се въведе забрана за хоракато теб с
    недоказан български произход да не се изхождат по въпроси които не са им в компетенцията