Last news in Fakti

8 Декември, 2015 09:09 1 455 6

Доналд Тръмп иска да забрани на мюсюлмани да влизат в САЩ

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • мюсюлмани-
  • забрана-
  • джихад

Изявлението на бизнесмена милиардер предизвика остри критики

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп призова да се забрани на мюсюлмани да влизат в САЩ. Причината за това е кървавата стрелба в Калифорния, при която загинаха 14 души, съобщава АП.

В изявление от предизборния му щаб се казва, че "цялостната и окончателна" забрана трябва да остане в сила, "докато властите в нашата страна разберат какво става" и какво е мюсюлманското отношение към САЩ. 

В изявлението на щаба на Тръмп са цитирани социологически данни, според които „значителна част от мюсюлманското население в САЩ мрази американците“, а „25% от запитаните са съгласни, че насилието към американци е част от глобалния джихад“. В същото време половината от анкетираните смятат, че американските мюсюлмани трябва да имат право да живеят по законите на шериата.

„Докато успеем да разрешим и разберем този проблем и опасната заплаха, която той представлява, нашата страна не може да става жертва на ужасни атаки на хора, които вярват само в джихад и които нямат здрав разум и уважение към човешкия живот“, посочи Тръмп в изявлението.

На митинг в Южна Каролина няколко часа по-късно, Тръмп повтори обещанието си и предизвика бурни реакции.

Предложението на милиардера идва в отговор на нивото на омраза сред "широки сегменти от мюсюлманското население" спрямо американците.

Критиката от Белия дом и други републиканци не закъсня. 

Коментарите на Тръмп противоречат с ценностите и интересите на Америка и националната сигурност на САЩ, се казва в изявление на Белия дом. 

Републиканецът Джеб Буш, който също е кандидат за президентския пост, каза че бизнесменът от Ню Йорк е "неуравновесен". 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    1 0 Отговор
    Да забранят и на евреите направо за да може САЩ да се изчисти напълно.
  • 2 елица

    0 0 Отговор
    и тогава икономиката им ще придобие различен облик...
  • 3 sergo

    0 0 Отговор
    Този ако спечели изборите Америка ще стане една голяма фирма
  • 4 кроко

    0 0 Отговор
    Типичен тъп американец, тъп като гласоподавателите му:

    „значителна част от мюсюлманското население в САЩ мрази американците“ - мразят ги не защото са американци, а заради политиката им в близкия изток, благодарение на която вече няколко държави ги няма на картата, няколко милиона са подземята и още няколко милиона са се разбягали от родините си!

    "докато властите в нашата страна разберат какво става" и какво е мюсюлманското отношение към САЩ. - ми още много години за на пред ще бъде същото като американското към тях. Ама няма как кръвопийци, които са започнали да градят нацията си с раздаване на одеяла, заразени с чума на индинаското населелние и други подобни "хуманни актове" да го разберат това. Така, че си заслужават трепането.
  • 5 Станислав Яков

    0 0 Отговор
    Като предприемач и шоумен Доналд Тръмп го бива, но като политик и демократ и пет пари не струва! Ама те, републиканците, май не си падат много-много по демокрацията (или поне така се вижда от кандидат им Доналд Тръмп)!
  • 6 Станислав Янков

    0 0 Отговор
    И във връзка с проучването на мюсюлманските настроения, представено от щаба на Тръмп - то най-вероятно е автентично. Проблемът на Тръмп е, че не осъзнава, че в проучването са интервюирани мюсюлмани, РОДЕНИ КАТО АМЕРИКАНЦИ. Тях никакви забрани на посещения на външни мюсюлмани няма да ги засегнат по никакъв начин. Просто - добро образование си им трябва на хората (тоест - много повече пари за общественото образование, макар то никога да не достигне равнището на платените щатски колежи). А и местните мюсюлмани трябва винаги да са наясно, че ако искат да живеят по законите на шериата - трябва да напуснат САЩ в посока към Близкия Изток. Ако искат да живеят в САЩ - ще трябва да се съобразяват със законите на САЩ.