Last news in Fakti

3 Май, 2017 07:45 2 311 4

"Новата Европа" на Льо Пен

  • марин льо пен-
  • льо пен-
  • франция-
  • президент-
  • избори-
  • популизъм
"Новата Европа" на Льо Пен - 1
Снимка: БТА/АР
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Марин льо Пен вече не е срещу Европа. Или поне така изглежда откакто тя издигна в ранг „кандидат-премиер” опортюниста Никола Дюпон-Енян. Абсолвентът на елитния Университет по държавно управление в Париж трябва да гарантира плавния преход към една „нова Европа”, за която Франция вече не поставя „излизането от еврото като предварително условие”.

План "Б"?

По-ясно от това дясната популистка не успя да го формулира. Навярно обаче тя е искала тъкмо това: малко преди решителния втори тур от президентските избори, Марин льо Пен явно се опитва най-вече да разсее страховете на много французи от евентуалното излизане на страната им от ЕС и връщането ѝ към националната валута. Така тя върви в стъпките на левия популист Жан-Люк Меланшон, който уклончиво говореше за излизане от ЕС само като „план Б”.

С всички средства към властта

С новия си курс Льо Пен ухажва най-вече онези възрастни хора, които досега отхвърляха нейната европейска политика, понеже се страхуваха за спестяванията си. Със сегашната си отстъпчива позиция по въпроса за еврото тя за пореден път доказва, че се стреми към властта с всички възможни средства.

Очевидно Еманюел Макрон все още не може да си отдъхне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо

    5 0 Отговор
    Защо ли четох -- DW...........
  • 2 Грую

    5 0 Отговор
    Само дето икономиката не се движи от спестяванията , а от хората дето бачкат. Конфликтът настъпва когато тези, които лъжат започнат да крадат повече от тези дето бачкат, отколкото е полезно и търпимо под предлог, че щели да ги управляват и това носело стабилност. На времето при достигане този момент хората са грабвали мотиките, вилите и брадвите и са се опитвали да въдворят ред в тези обстоятелства. Сега всъщност отиват на протести, после стават политици, получават заплати на народни представители, обличат костюми и започват да разправят, че тази работа не става така лесно и на свой ред се нареждат сред отнемащите блага от реално работещите. Някъде по средата са се намъкнали финансистите и чрез печатане на пари и почти същите приказки като политиците за стабилност и пазарни отношение, но с по-различни методи довършват доразпределянето на произведеното и когато то не стигне разбира се ако някой е спестявал идва и неговия ред, като КТБ например и най-накрая всичко се изсипва в големия балон наречен държава, която в един момент може да се окаже като Гърция - каца без дъно.
  • 3 Пеньо

    4 7 Отговор
    Жалка история от филм, който ние вече сме гледали. Помните ли 2006г. и кандидат президента Бялата Златка? А спомняте ли си какви безумни обещания раздаваше без да се скъпи? Ето и тази, която не се посвени дори да открадне реч, с която да излъже определени избиратели! Но какво да се прави, крайно десни и крайно леви винаги са се целили в електорат със сумарно IQ=0.5 !
  • 4 кром

    2 0 Отговор
    Няма кой да спре Льо Пен , не се спира това което не може . Като не успее сега ,ще успее следващия път ... Европа вече се събужда и няма връщане назад ....