Last news in Fakti

4 Май, 2017 10:30 7 710 21

Безопасните игли на "Борисов 3"

  • борисов-
  • кабинет-
  • патриоти
Безопасните игли на "Борисов 3" - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Както предвидихме, очакванията, че Европа ще ни скръцне със зъби, ако в новото правителство на Борисов бъдат включени националисти, се оказаха напразни. Нещо повече. Лидерите на ВМРО и НФСБ стават вицепремиери, отговарящи за ресорите "Сигурност" и "Демографски проблеми". А Красимир Каракачанов ще бъде и министър на отбраната.

Ситуация, напълно немислима за друга страна от ЕС. Но Европа си има свои грижи. Ръждивият пирон, който Брекзит заби в сърцето й и терористичните атаки, периодично окървавяващи площадите на запад, логично са приковали вниманието на европейците. А особеностите на българската национална политика си остават за родна консумация.

Да дадеш подобни ресори на националисти, най-малкото би звучало притеснително за малцинствените групи. Ако се водим от някаква нормална логика, тези постове би трябвало да пораждат очаквания за коренна промяна в политиката ни към бежанци и родни малцинства. Смятате ли, че такава наистина предстои?! Само преди малко повече от месец Валери Симеонов и идейните му другари бореха турски баби по границата. После патриотите се усетиха и се извиниха, обявявайки стореното за грешка. Били произвели повечко адреналин покрай изборите.

Всъщност, нито Европа, нито нашего брата вижда някаква опасност в обкичването на Симеонов и Каракачанов с помпозни длъжности. Може би не е проява на изискан брюкселски вкус, но пък напълно задоволява егото на коалиционните партньори. Които, да не се лъжем, са безопасни игли. Това го знаят всички и прави възможно назначаването им. Във всяка друга държава от ЕС то би било скандално и практически невъзможно. Но при нас, както знаем, всичко е специфично.

Симеонов може да бъде опасен единствено за коалиционното управление поради късия си фитил, но не и за малцинствените групи. Той няма да е Динко, облечен във власт. По-скоро лично би арестувал "народният закрилник" от Ямбол. А българска майка юнашка може да е спокойна за синовете си - връщането на наборната военна служба се отлага поне до следващото появяване на Халеевата комета.

Какво да кажем за третия коалиционен партньор - променения до неузнаваемост Волен Сидеров, опитомен с пет пробации. Помните ли "Планът Сидеров", който щеше да спаси България? Трябваше му само власт. Ето я...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    38 19 Отговор
    Статията е тенденциозна и анонимна. Соросоидна поръчка.
    Но вижте как са се подредили тримата. А зад тях, на почетно разстояние тепка Десю Чукалов! Смех, майка.
  • 2 Ристо машинисто

    31 2 Отговор
    Свирките от локомотива изпускат по малко пара - колкото да не гръмне котела на народния гняв...
  • 3 БАЙ ГАН4О

    24 4 Отговор
    Може и да гръмне
  • 4 Скорпион29

    47 5 Отговор
    Какви националисти са тия бе продажни таргаши

    Коментиран от #11, #19

  • 5 ФИЛИП

    25 4 Отговор
    Този кабинет е реден в х-л „Берлин”. Зависимостите на задкулисието прозират от състава на кабинета „Борисов 3”. Всъщност много лесно се контролират хората с различни зависимости-било то финансови, корпоративни, криминални и лични. Политическите формации, които са в НС, са зависими от задкулисието. Тук не става дума само за 50-60 депутати, а за 240.Ако това правителство издържи до председателството на ЕС, пак ще е добре.
  • 6 ГОСТ

    15 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Ако се водим от някаква нормална логика, тези постове би трябвало да пораждат очаквания за коренна промяна в политиката ни към бежанци и родни малцинства. Смятате ли, че такава наистина предстои?!" Дано да предстои такава! Редно е да им стане малко "притеснено", като застанат наравно със всички останали граждани.
  • 7 Референдум

    21 3 Отговор
    Този парламент и това равителство показват само едно - необходимостта от дълбока политическа промяна. Буквално пълено започване от нула. Борисов два пъти показа, че не може да направи каквото и да било, за да промени България към добро, сега е същото. Въпросите от референдума остават в пълна сила: след като такива хора влизат в НС, имаме ли нужда от 240 от тях? Последното попълнение беше кикбоксьор. Той какво ще прави в НС? След като тези партийци нищо не правят за нас, защо им плащаме? Купуването на гласове водят до ефекта 15/15, 11/11 и 10/10. Защо трябва да избираме партии вместо хора.
  • 8 Jack Bauer

    19 3 Отговор
    След като "националистите" ще отговарят за "Сигурност" и "Демографски проблеми" с интерес ще следя развитието на проблема с незаконните емигранти и техния трафик през границата ни. Не очаквам нещо различно от досегашните действия на предишните правителства, но дано греша.

    Коментиран от #10

  • 9 Гост

    28 4 Отговор
    Не ги мислете. Имат пари да делят. От саниране и магистрали. Кой ще ти мисли за патриотизъм.
  • 10 Нафарфорий

    19 14 Отговор

    До коментар #8 от "Jack Bauer":

    ПО ДОБРЕ ОП, ОТКОЛКОТО ДПС И гаДОСТ!!!!!!!!!
  • 11 Нафарфорий

    15 17 Отговор

    До коментар #4 от "Скорпион29":

    ПО-ДОБРЕ ОП, ОТКОЛКОТО ДПС И гаДОСТ!!!!!!!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Чичо

    33 9 Отговор

    До коментар #11 от "Нафарфорий":

    Да не се окаже ,че ДПС са по големи патриоти от патриотите.
  • 13 беден европеец

    35 2 Отговор
    ЕТО ГИ ДАМИ И ГОСПОДА ......ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ...... ЗА ПАРИ ....И ВЛАСТ ....ВСИЧКО ДАВАТ
  • 14 Скорпион29

    30 4 Отговор
    ,,Македонеца" по фамилия Каракачанов,фашиста който стана пръв Русофил Сидеров и момчето от мургавото малцинство Симеонов пълна трагикомедия.
  • 15 Радо

    18 2 Отговор
    Много гладни и тримата, сюрмашките!!!......отдалеко, ама много им личи, вият от глад като бъзънски чакали...продадоха се и те, кво става - нали искаха 300лв минимална пенсия, защо влизат в коалиция с мутренско/джандаро/катилската партия, при положение, че мин. пенсия няма да е 300лв - излъгаха маса пенсионери да гласуват за тях!
  • 16 Скорпион29

    20 0 Отговор
    Хубаво ги вижте това са тримата Андерешковци а балъците гласуваха за тях и сега х....й простотия в България Господ е дал бол- много. ако си сляп тия можеш да ги подушиш че на мъ.....а миришат
  • 17 Поет

    10 0 Отговор
    Патриоти като тези още Ботев ги е разобличил, но някои са слушали чалга вместо да четат!
  • 18 БайМанаф

    7 0 Отговор
    Патриот е - душа дава
    за наука, за свобода;
    но не свойта душа, братя,
    а душата на народа!
    И секиму добро струва,
    само, знайте, за парата,
    като идиот - що да прави?
    продава си и душата.
  • 19 друг път националисти

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Скорпион29":

    Тия лекета не са националисти, те са г.золизци, лицемерим алкохолици, арогантни гниди и нескопосани зад*ици. Срам ме, че освен амфетаминовата прости*утка, сега и тези крет*ни се смятат за богоизбрани. СРАМ СРАМ! Аз съм със Слави срещу всичките оядени с власт чудовища-нечовеци!
  • 20 Емигранти

    4 0 Отговор
    Тия тримата що не прекръстят оп на Тримата глупаци. По им мяза. Но така пък ще обидя произведението на Доньо Донев.
  • 21 Гост

    0 0 Отговор
    Никакви патриоти не са тия шарлатани за КОКАЛА са готови да вдигнат толкова високо кучешка опашка,колкото им посочи БОКО.