Last news in Fakti

9 Май, 2017 11:47 2 662 13

Тръмп до Борисов: Нямам търпение да работя с Вас

  • тръмп-
  • борисов-
  • нато
Тръмп до Борисов: Нямам търпение да работя с Вас - 1
Снимка: БТА/АП

„С нетърпение очаквам да работя с Вас за засилване на двустранното ни партньорство и в интерес на общите ни цели като съюзници и приятели, като същевременно задълбочаваме връзките между българския и американския народ. Тези важни за България времена изискват силно и решително лидерство.“

Това пише президентът на САЩ Доналд Тръмп до Бойко Борисов като го поздравява за изборната победа и избирането му за трети мандат като министър-председател на България, съобщиха от пресцентъра на правителството.

„Дълбоко ценя приноса на България в нашите общи мисии: като съюзници стоим рамо до рамо в Афганистан и Косово, а като коалиционни партньори се борим да унищожим ИДИЛ. Също така съм благодарен за широката подготовка за домакинството на най-голямото учение на НАТО в Европа тази година. Особено съм радостен от плановете на България да засили и модернизира отбранителните си способности, които са от ключово значение в общата ни работа при справяне с нетърпящи отлагане предизвикателства пред нашия Алианс, включително тероризма и миграцията“, посочва американският президент в поздравителния си адрес до Бойко Борисов.

„Нашата цел да защитим сигурността, свободата и просперитета на гражданите си лежи на най-силната основа: нашия споделен ангажимент към силата на демократичните ни институции и върховенството на закона. Въпреки че предизвикателствата пред нас са значителни, убеден съм, че тези устойчиви ценности ще спомогнат да постигнем единството и способностите, необходими да осигурим на своите нации бъдещето, което заслужават“, пише още президентът на САЩ до българския министър-председател.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 15 Отговор
    Лоши новини за рубладжииските тролове ..
  • 2 onq s konq

    5 11 Отговор
    И да е ясно на всички които пишат че и ГИРБ и БСП са еднакви,т.е. от едно котило комунисти,че ХИБРИДНИТЕ ИМ ЛЪЖИ НЕ МИНАВАТ!Защото ако Нинова беше спечелила,не Тръмп,а ПУТИН щеше да изрече подобни слова и да "няма търпение" да работи с нея.ЗАЩОТО ГЕРБ Е ЕВРОПА И АМЕРИКА,ПРОСПЕРИТЕТА И ЖИВОТ НА БЕЛИ ХОРА,А РУСИЯ Е ЗАДУШАВАЩА МЕЧЕШКА ПРЕГРЪДКА...както 45 години ни се "разказва играта" при милиционсеро-социализма!

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 3 Патока Донад и патето Бойко

    12 2 Отговор
    НАТО, съюзници, Афганистан, Косово, ИДИЛ, отбрана, тероризма, миграцията, сигурноста, свободата, нации, бъдеще, ценности, засили и модернизира отбранителните си способности.....

    Демек казвам ти дъще-Бойко сещай се снахо - приготвяй милиардите за пушкала и аскера и базите ви да ползваме бадева.

    Коментиран от #6

  • 4 Патето Яки

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ходи да чешеш коня че го изядоха мухите бре.

    Пък щом имаш страх от мечки не ходи в гората.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Патока Донад и патето Бойко":

    Имаш пред вид тия милиарди които ги давахме преди на руснаците ли ?
  • 7 оня с магарето

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Подразбрах че Тръмп е питал и за тебе нещо!Вярно ли е?
  • 8 Гост 2

    7 3 Отговор
    Лоши новини за всички глупаци,които вярват,че бандюгите,облечени във власт са се размислили за тях.ще има ново стягане на коланите,на въжето около вратлето.новите освободители,во главе с местните мутри,се оказаха кръвожадни и алчни.искат само парите ви,за друго не сте им нужни.но вие за друго и не ставате.
  • 9 гостът

    8 5 Отговор
    Нашата тиква,ще работи с американски трън УЖААААС!!!!!!!
  • 10 Рублата

    1 2 Отговор
    Лошо, деугари, големият брат вече не си говори директно с нас, а праща дресираните си капиталистически маймунки.
  • 11 ГЕРБ

    1 2 Отговор
    Само Герб напред! Напред с Америка!
  • 12 киро

    2 0 Отговор
    За американеца съществува само една ценност - ПАРИТЕ !
  • 13 Дедо Грую

    0 0 Отговор
    Това писмо си е буквално напомняне и инструктаж на Големия брат към чирака Винету Банкянский.
    Смисълът е следния:
    Радваме се на поредното ти назначение. С нетърпение Ние очакваме да продължим съвместната си дейност. Надяваме се, че ти ще изпълниш и ще продължиш да изпълняваш поетите към Нас ангажименти. В противен сучай ще ти опънем ушичките, а може и да ти "изтропат сандалите".