3 180 12

Имайте милост към разведените, г-н Цветанов

Милен Ганев Главен редактор
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"За мен политик, който иска да дава морални оценки и да бъде съдник на процесите, той трябва да изповядва на първо място семейните ценности. Това мога да го отправя като питане към президента Радев. Не е ли така? Може ли да даваш морални оценки при положение, че... мисля, че по-добре е да спра“.

Цитираните разсъждения по морално-етични въпроси могат да влязат в златния фонд на българската вътрешна политика. Техен автор е вторият човек в управляващата партия Цветан Цветанов. Място на действието е партийна сбирка. Среща на местна организация на ГЕРБ с високия гост нейде из Делиормана. Събитието е част от бърз рейд на Цветанов из североизточна България за поразбуждане на партийния актив с оглед предстоящите местни избори.

Че президентът и Цветанов си имат закачка, за която от време на време ни припомнят, е ясно на всички. Няма да обсъждаме кой е крив и кой прав за избора на боен самолет. По въпроса у нас има една-две шепи експерти, които я знаят, я поназнайват нещо по темата. Другата група обаче е много по-голяма. Тази на лишените от право, според г-н Цветанов, да дават морални оценки и да бъдат съдници на процесите.

Безпощадната статистика сочи, че у нас всяка година се сключват около 20 000 граждански брака, а около 10 000 завършват с развод. И всяка уважаваща себе си служителка в ритуален дом би трябвало да подхожда с известно неудобство, когато провежда милия си ритуал в този „най-щастлив ден“ за младоженците. Елементарната аритметика сочи, че само за две години армията на развеждалите се поне веднъж, прескача значително броя на нашите кадрови военни. С други думи, с разведените шега не бива.

Цветанов може би е смятал, че думите му ще хванат дикиш точно в този район на страната, известен с по-консервативните си жители. И не би рискувал да повтори същото другаде, където думите му биха предизвикали единствено присмех. Не е тайна, че на партийни сбирки разговорите често опират дъното на благоприличието в преобладаващата примитивно-битова тематика. Все пак е нужна някаква мяра.

Опияненият от красноречието си оратор явно е забравил, че и партийният му лидер е изминал пътя от ритуалната до съдебната зала, що се отнася до брачния му живот. И значи ли това, че и трикратният премиер на страната няма право на оценки и съждения. Или тук Цветанов май се изпусна и после се е плеснал по челото.

Значи ли, че ако имаш два или три брака, задължително не уважаваш семейните ценности? Или ако живееш с родителите си, обезателно не ги почиташ и не обичаш семейството си? Или ако си сам, не мечтаеш за семейство? Деликатна тематика, в която Цветанов навлиза директно с ботушите.

Имайте милост към разведените, г-н Цветанов. Да не се видите в чудо, ако вземат, че направят партия. Нито лява, нито дясна, както е модерно напоследък. И както се твърди, че нямате алтернатива, изведнъж да се превърнете в такава.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • goni
  Отговор
  1 09:25  19.09.17
  Е! Цецо е изприказвал толкова много глупости и направил толкова простотии че по едно време се наложи да идва адвокат от Германия да го спасява!:) Когато го оправдаха на последна инстанция, той обеща че друг път така няма да прави, ама такива като него бързо забравят! Най-голямата му заслуга е че почти успя да накара прокурори и съдии да работят в пълен синхрон! Ама, Бат Боби го трае!:) Кво да прави?!:) " Такъв е материалът"!:) А, с такъв материал и най-големият майстор може толкова!:)
 • ДДР
  Отговор
  2 09:27  19.09.17
  Виц : " Тези, които се женят за втори път ги питат - "Какво не разбрахте от първи път""
 • Sasho
  Отговор
  3 09:35  19.09.17
  Не е тайна, че Нинова накара Радев да се ожени един месец преди изборите, за да го възприемат по-сериозно, иначе щеше още да си е женен мъж с любовница.
 • Къртев
  Отговор
  4 11:42  19.09.17
  Ама, той Цветанов, защо не гледа в неговия си лидер. Пък и това са си лични неща. Не мисля, че Цветанов е по-морален от президента Радев.

 • Гостенин
  Отговор
  5 13:02  19.09.17
  А бащата на нацията женен ли е?

  Коментиран от #8

 • Финдли
  Отговор
  6 13:29  19.09.17
  Ако не си женен,нямаш тъща и следователно може да станеш бездомник.
 • колко си тъп цецо
  Отговор
  7 17:05  19.09.17
  леле,както винаги пращиш от акъл.
 • ГУСТОМАЙНА
  Отговор
  8 18:42  19.09.17

  До коментар #5 от "Гостенин":

  ЕРГЕНУВАЩ ДЯДО Е ;-)))
 • Грую
  Отговор
  9 16:51  20.09.17
  Според мен надничането под чуждите юргани е доста неприятно занимание, а последиците от такова мероприятие още повече. Човек трябва да е доста извратен за да има подобни интереси.
 • dynamo
  Отговор
  10 08:11  21.09.17
  Тъп физкултурник с уродливо събрани очички и плешиво теме. Непропорционално малка глава на фона на китовидното му туловище.Природно грозен, проклет от народа.
 • Кака Гинка
  Отговор
  11 00:08  24.09.17
  Като си слагаме начело такива управници,ще търпим и бисерите им - във всяко едно отношение...
 • Русенец
  Отговор
  12 15:30  29.09.17
  Цветанов е българския вариант на Франкенщайн с баща Бойко, или беше обратното А?

Напиши коментар:


Публикувай