Last news in Fakti

11 Юни, 2018 16:00 3 609 24

За „расизма“ на Светлана

  • цигани-
  • светлана дончева

Поздравления и за него, че защити позицията й

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като от години чакаме някой властник да каже нещо за Циганското Надигане, най-после се обади съпругата на един от тях – Светлана Дончева.

Пак е нещо.

Как да не се сетим за думите на Йосиф Хербст, който пише, че в първите дни на сръбско-българската война, когато сърбите напредват, единственият мъж в София е Екатерина Каравелова, която обикаля с файтон първите ни мъже, за да ги побутва.

Войната на циганите отдавна е в ход – само дето не е официално обявена.

Също толкова отдавна е съпроводена с позорни – и нарочни! – ритуали: поругаване на портрети на Български Светци, на гробища и пр.

Това са разветите знамена на Циганското Надигане.

Но Властниците мълчат и мълчат – окончателно оварвариха циганите и сега подло ги използват по време на избори.

И така ги поощряват да смятат, че Българският Властнически Морал е окончателно загнил. Прави са.

Но кални пръски от това убеждение полепват по всички нас…

Поздравления за Светлана Дончева – за искреността и за куража й да преодолее задръжките си като съпруга на вицепремиера Дончев.

Поздравления и за него, че защити позицията й.

Сега обаче трябва да предизвика, поне в кабинета, един дебат за Циганското Надигане.

Никога няма да се справим с тази язва – докато „сериозни“ вестници пишат, че Светлана Дончева е „забъркала расистки скандал“.

А Българският Хелзинкски продължава да провокира търпението на Народа с отвратителната си наглост.

От този антибългарски змиярник поискали от Дончев да се разграничи от съпругата си.

Вторият фотос /с поругателите/ по-горе е тяхното знаме, тяхната библия…

А телевизиите продължават да си губят времето с инфантилни „разследвания“ за кравата Пенка.

Крайно време е да обърнат внимание на другите Пенки.

Ще бъде любопитно да чуем, какво мислят министрите на Бойко за фразата на Светлана Дончева – „Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата“.

Поне този отговор да ни дадат.

Напразни надежди.

Ще се получи репортаж от Нямата Обител – няма за Съдбовните въпроси.

Един от вицепремиерите на Бойко влезе във властта с антициганската си риторика.

Сега предпочита друго: да се прави на Батман/Шумозаглушителя в Слънчев бряг.

Другият вицепремиер– уж войвода – направо нахлупи феса: той пък преговаря турски изтребители да извършват операции над българското въздушно пространство.

Пред тия и гей парадът започва да изглежда прилично.

*Припомняме, че управляващата партия ГЕРБ е на власт от 2009 г., но ръководството ѝ упорито избягва темата за циганските безчинства открай време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този

    64 3 Отговор
    Нищо няма да направи българския народ, сами сме си виновни за това, че оставихме 'римляните' да си правят каквото си пойскат ! Всеки си мълчи, прави се че не вижда какво става около него! Правим едни и същи грешки на изборите и продължаваме да чакаме спасителя..
  • 3 Лоренция

    49 3 Отговор
    И на сапуууун

    Коментиран от #16

  • 4 Азазазаз

    66 5 Отговор
    Борисов е мижетурка, уж се прави на мачо, ала е жалък страхливец, има наболяли теми в тази страна а той се прави че не ги вижда. Вече няма да гласувам за ГЕРБ.
  • 5 Roky

    48 6 Отговор
    Хорааа наистина са много вече. Все по нагли и бескруполни! Но тя българиа е зад тях полиция, прокуратура и садии! Имаме нужда от истински ХИТЛЕР! Всяка вечер лягам с надеждата че един ден ще се появи от някаде!

    Коментиран от #8

  • 6 Ььььььь7

    49 3 Отговор
    Кеворк както винаги в десятката..голям е!!! Ама за циганите и народа е виновен-че ги държим тези толупи в парламента. И разни фондациики си функционират на наш гръб...Лопатата..лопатата му е майката..Бай Тошо ги беше направил по-ниски и от тревата ръждивите братчеди-пак трябва да стане така. Иначе виждате какво стана..
  • 7 Гербестан

    44 2 Отговор
    Кеворк е прав за всичко, а ако някой чака Борисов да вземе отношение по циганизацията по добре да върви да си купи от лотарията на Шиши и ще има по-голям шанс да спечели джакпота !
    Борисов отдавна си го е казал, че за него българския народ е само "матрЯл" при това лош и му е нужен само по избори и да му снася пари ! Дреме му на него за това че имало безнаказана циганска престъпност и безобразия това му е сигурния гарантиран % за изборите ! Когато ни приключи, ще си замине за щатите при милиардите и внучето и изобщо няма да му дреме ! Това е тъжната действителност "спасението на давещите е в ръцете на самите давещи" и не разчитайте на Боко Буя !
  • 8 Илко

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "Roky":

    Roky,като си лягаш гушни някой правописен речник,че не си написал една дума вярно. Докато ние българите сме толкова прости -циганите ще ни яхат във всякакъв смисъл.
  • 9 Цецо

    37 1 Отговор
    Поздравления за г-н Кеворкян, споделям всичко, което е написал тук! Ще се осмеля само да го допълня, че докато властниците ни мълчат, семената на ксенофобията и нацизма ще избуяват сред нас и не е далеч времето, когато за жалост може да стане страшно...дано не се окажа прав !!!
  • 10 Циганин

    6 18 Отговор
    Баси аз не знаех че съм на война! Момент да се Надигна... ( с главна буква бали го защо). Резон медия работи твърдо в насочване на общественото мнение в определена посока бали ги защо. Знаете ли съгласен съм с вас и аз съм циганин ама като вляза в гетото признавам си страх ме е . Там ври от лош МАТРИЯЛ , безграмотни пияни сигани голи деца боклук навсякъде и отвратителна миризма. А убитите и ранените са често срещано явление . Да ви кажа ли за нашия китен смесен квартал дето живеят сигани и българи заедно без омраза без расизъм без пребити и ранени , квартал в който всички сме заедно от десетилетия ...Не няма да ви казвам за него защото не това е което искате да чуете
    Вие драги искате да чуете за лошите за изметта за най-бедните душевно осакатени , престъпници по воля или неволя . Лесно е да плюем и посочваме грешките нали? Има циганско надигане да , но не е това което ви се втълпява . Ние се надигаме и си тръгваме , повече от милион цигани са емигрирали от родната България и още повече ще от нас ще си отидат в близките години . България на българите ето ви я оправяйте се...

    Коментиран от #19, #23

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кпко

    14 0 Отговор
    Поздравления за госпожа Донева.Смело и навреме.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 росен

    15 0 Отговор
    Защо "Факти" не пусне анкета с въпроса: " Да се въведе ли жителство за циганите". Или " Да се забрани ли на циганите да гласуват". Нека да видим какво ще каже Българския народ, без циганския хелзински комитет.

    Коментиран от #18

  • 18 xxx

    12 0 Отговор

    До коментар #17 от "росен":

    Достатъчно е да се въведе образователен минимум 12-ти клас, за да можеш да гласуваш и всичко ще си дойде на мястото.

    Коментиран от #22

  • 19 Крем брюле

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Циганин":

    Карайте все така.....
  • 20 месара

    3 1 Отговор
    циганите от снимката са свалили портретите за да ги почистят от прахта, а не да се гаврят с тях. питайте бхк, те ще потвърдят!
  • 21 патриотъ

    8 0 Отговор
    Кеворк както винаги кратко ,лаконично и точно!Моите уважения към г-жа Светлана Дончева!!!Циганизацията на държавата е катастрофална и никой не приема мерки,а ББ се прави на утрепан!А ситуацията е точно такава-морковите за циганите свършиха и е време за тоягата!Уверявам ви,че положението е повече от сериозно и някой ден ще осъмнем с гражданска война!Да не се учудите!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Митко

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Циганин":

    Виж, приятелю, като ти чета писанието разбирам, че си достатъчно интелигентен за да разбираш сам за кой точно вид цигани става въпрос. Аз имам много добри познати цигани, които са работливи, умни и възпитани. Проблема е, че такива като тях и теб са безнадеждно малцинство в процентно съотношение спрямо тези, за които се говори тук. Във всеки народ си има боклук, но проблема е в съотношението. Отделно, наистина ни е омръзнало да носим ония от гетата, за които сам ти се сещаш на наш гръб, докато ние и родителите ни изнемогваме.
  • 24 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    когато държава има Орбан, тогава няма такива изродски изпълнения както на горната снимка, но все пак говорим за БГ и за отвратителни практики на управляващите, които са на каишка в Брюксел. Тук може да кажем за нашите политици - материала е лош, и вреден за околните.