Last news in Fakti

26 Юни, 2018 16:00 4 246 19

Как да живеем със 138 лева социална пенсия?

  • пенсия-
  • социална пенсия

Мислете отговорно, държавнически, все пак

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вслушвайте се в мъдрите думи на народни представители! Старайте се да попиете тяхната гениалност!

Нямате пари? Не ви стигат 138 лева пенсия? Искате да живеете? Оплаквате се, че не можете?

Дръжте се като сухи гъби и ще бъдете напоени с народноизбраническата повеля.

Нека направим една сметка и да видим. Това коментира Емил Йотовски за Offnews.bg.

Първо. Спрете да пушите. Пушенето е вредно. От цигарите може да умрете. Това, разбира се, е положителното им действие. Отрицателното им такова е, че струват пари. Ако пушите по една кутия на ден и спрете цигарите, ще спестите средно по 150 лева на месец.

Спрете да пиете. Пиенето може да ви убие. Това е добре, стига да не струва пари. Ако пиете по една стограмка на ден и спрете - за месец ще спестите средно 50 лева.

Спрете кафето. Кафето вдига кръвното. И то може да ви затрие. Дотук добре. Лошото е, че струва пари. Спрете кафето и ще спестите по около 30 лева месечно.

Яденето е полезно. От него може и да не се умре, което е тъжно. Още по-тъжно е, че струва пари. От спиране на ядене може да пестите поне по 600 лева месечно.

Всички знаем, че токът е опасно нещо. Ако не ви убие веднага - ще ви убие постепенно. Ще ви изсмуква паричките. Поне петдесетачка на месец. Затова го спрете.

Не карайте автомобил. Това са винетки, смяна на гуми, застраховки, бензин... Поне 250 лева месечно.

Спрете секса. Сексът е разход. Това почерпки, вечери, парфюми, презервативи... Спрете секса! Така няма да имате деца. А всички знаете децата какъв разход са. Поне 500 лева на месец. И това преди да започнат да учат.

Не говоря за лекарства, интернет, кабелна телевизия, дрехи. Все глезотии и ненужни неща.

Ако се придържате към горепосочените съвети, ще може да си докарвате средно по 1600 лева месечно.

Това хич не е зле за човек с 138 лева социална пенсия. Нали?

Ако яденето ви липсва, отдайте се на йога. Така ще можете да се храните директно от слънцето, само че внимавайте през лятото, за да не преядете, че после трябва да отделяте пари за фитнес.

И един последен съвет. Безплатен. Спрете да дишате. Така ще умрете, но напълно безплатно, и веднъж завинаги ще се отървете от разходи. Така държавата ще може да си спести 138 лева. Мислете отговорно, държавнически, все пак.

Ако тези съвети не ви харесват и все пак искате да се придържате към баналното ядене – лапайте патките. Тоест, хранете се предимно с патешко месо. То е хранително и мазно и ще ви засища за по-дълго време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    47 3 Отговор
    Тъжната истина .........
  • 2 Сесдесар пенсионер

    31 3 Отговор
    От 1 до 15число не ядеш от 15 до 30 по икономично ама сега има Банани целогодишно!
  • 3 петър

    26 23 Отговор
    който нищо не е внасял в обществено осигуряване,нищо не трябва да получава

    Коментиран от #5

  • 4 555

    31 1 Отговор
    спираме трюфелите и сьомгата
  • 5 БатП

    48 1 Отговор

    До коментар #3 от "петър":

    Точно така! В тая връзка рязко да се спрат помощите на тая гнида на обществото - циганите, също толкова рязко вдигане на пенсиите. Не може хора работили цял живот да вземат 150 лева пенсия, а Асан от квартал Лозенец да ми взема 1400 лева помощи, само защото не знае как се ползва презерватив.

    Коментиран от #6

  • 6 Подобре бърбън отколкото ром

    22 3 Отговор

    До коментар #5 от "БатП":

    Държавата всъщност плаща данък "сиганин" като им раздава помощи и детски, защото иначе ще избухне гражданска война! Управниците не са много радостни да плащат, но го правят, иначе няма кой да ги избира, а хаванският ром, живеещ във "Факултето" и в "Столипиново" все с нещо трябва да се подкупи. Впрочем, кубинският ром от "Столипиново" и "Факултето" е една от причините да се махна от България - ще храня аз малките на кубинския ром, вместо бели хора, подобни на българите, от Западна Европа... Една стотинка няма да дам за ром... Пия бърбън!
  • 7 1600

    12 4 Отговор
    Социалните пенсии са два вида
    1. Социална пенсия за старост
    2. Социална пенсия за инвалидност
    Първите никога не са работили с което никога не са помагали на другите, но всички ние им плащаме 138лв.
    За вторите едва ли някой би възразил да е повече, но моля не 1600лв както сте го сметнали.
    Солидарността е ценна цивилизационна придобивка, но моля ценете златната гъска да не стане като с магарето.
    OffNews платихте ли осигуровките за Май за да има за социални пенсии.
  • 8 Бай хой

    27 4 Отговор
    А колко струва имението в което живее дъщерята на тиквата в ел ей? А колко струва апартамента на цеци в Барцелона и кой го купи? Колко по 138лева трябва да се събират?

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иванов

    10 6 Отговор
    Вместо социално слабите да лапат патката, както предлага авторът на статията, аз предлагам държавата да ги евтаназира, като ги принуди да носят червена петолъчка на ревера и всеки да има право да ги убие, където свари. Този, който убие и събере най- много червени петолъчки да получава бонуси от НАП. Примерно има фирма и държавата се отказва да го рекетира за определен срок от време. През това време, той ще се сдобие с нови петолъчки и ще получи нов банус. Както върви само членовете на Герб няма да са социално слаби, докато другите ако и да работят, пак не успяват да си платят сметките и затъват в дългове. Така за 5 години в тази Територия на СИК ще остават само герберасти и Н.Ц.В. Бойко Велики ще бъде първият несменяем демократичен тиранин, след Ердуган,разбира се!
  • 11 Иванов

    2 10 Отговор
    Оле, как забравих Путин, не е истина! И след Путин!
  • 12 дръндрън

    18 4 Отговор
    Не си виновен ако се родиш беден но сам си си виновен ако умреш беден.
  • 13 Мюрсел

    17 1 Отговор
    В България става все по лесно да се живее трудно
  • 14 Георг Георгиев

    9 1 Отговор
    Умните богове български политици не говорят за доходите- всичко друго , но не й тази тема.Умни и практични- хората на страната нямат значение.
  • 15 аврамъ бакалинъ

    9 0 Отговор
    Сякаш не знаете приказката ,,сит на гладен не вярва,, а вчера по новините чух че средната заплата бера 1500лв- къде ли ги дават не казаха ???!!! И се сетих за вица че в казармата едно време средно едяли свинско със зеле- офицерите свинското а войниците зелуето... та така средното меню било св. със зеле та и със заплатите е толкова истина само че почти не познавам човек с заплата над 900лв камо ли 1500лв... но който го е казал явно взима доста над тази средна заплата и си въобразява че всичко е точно на останалите хорица но за жалост не е така но да се върнем на приказката в началото по горе и те така.... !
  • 16 ОППАААААААА

    12 0 Отговор
    Питате ли ги народните представители, как я карат?
    Горките! Кво им пука за народа? Ще говорим само за ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ,ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ. АМИ ГИНКА ОТ ЧЕЗ? АМИ КТБ? АМИ НОВИТЕ ЦЕНИ НА ТОКА И ПРИРОДНИЯТ ГАЗ?
    АМА ТЕ ЦИГАНИТЕ СА ВИНОВНИ БРЕ. ЗА ТОВА, ЧЕ СМЕ ОВЦЕ И НИ ВОДЯТ ЗА НОСА РАЗНИ ПИЯНКИ-ПОЛИТИЦИ. ПАК ГИ ИЗБЕРЕТЕ ПАК.( ТАКА НИ СЕ ПАДА.
  • 17 Мудис

    4 1 Отговор
    Що за въпрос
    Геноцид
  • 18 Не съм клошар още

    1 0 Отговор
    Аз съм на соларна енергия , ям само един път в седмицата . Сутрин заставам фронтално сру слънцето гол до кръста , и медитирам с часове . Един индийски приятел ме научи на това. От начало през ден се хранех и после увеличавах постепено докът стигна до това положение . Целта ми е да се храня един път в месеца и докът откажа да се храня хептен . Полезно, икономично , абе от всякъде келепир в едно . Ставам за депутат , щото няма нужда да ям всеки ден по 20 кебапчета и да грабя и да крадя . Тъй като нямам нужда от тези неща , имам си колело нахлузвам си найлонов чувал на главата си . И това ме пази от дъжд , снеяг и студ супр е пея и
  • 19 ХАРЛИ

    0 0 Отговор
    Петре какво са внасяли крадците та лапат до задавяне. !!Толкова умници че чак свят да ти се завие
    От форумите разбрах защо КОЧИНАТА Б.Г. е на този хал!!@