Last news in Fakti

6 Октомври, 2018 09:37 1 971 3

Без милост за фалшивите новини

  • анкета-
  • мнение-
  • анкета

Допитване

Без милост за фалшивите новини - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Българинът не е толерантен към фалшивите новини. Над 40% от участниците в анкетата на ФАКТИ заявяват, че не приемат извинението на репортера Димитър Върбанов, а 32% са на мнение, че той е изложил цялата гилдия. За пръв път от доста време насам през изминаващата седмица станахме свидетели и на стрелба в центъра на София от чужденци. За случилото се показно деяние 66% от анкетираните смятат, че виновна е държавата. Едва 14% смятат, че подобна стрелба е „нормална за всеки голям град”, а 11% виждат в това неспособността на държавата да контролира бежанския поток. „Всеки си има негово мнение за думата „държава””, коментира анкетиран, а друг заявява, че „който и отговор от възможните да се посочи, няма да се сбърка”.

Болната тема за това дали трябва или не да падне таванът на пенсиите отново беше на дневен ред в началото на октомври. Над половината от респондентите заявяват, че таван не трябва да има, а 30% са на противоположното мнение. Според някои, проблемът не е толкова в тавана, колкото в това, че „пенсиите трябва да се осъвременят” и определят като „геноцид” пенсия от 248 лв. за учителка с 35-годишен стаж.

Съдбата на „Бузлуджа” също разбуни духовете, а българинът приема темата доста присърце, като се има предвид, че 72% от участниците в анкетата са категорична „за” това монументът да стане паметник на културата. „За паметник на културата - не зная, но като исторически паметник - трябва да бъде съхранен! Държавата следва да създаде нужните нормативни документи, за да се опазват както паметниците на културата, така и паметниците на архитектурата, така и историческите такива!”, коментира анкетиран.

Лятото отмина и е време за редица равносметки. Една от тях е колко време успяхте да си „откраднете” за почивка. Почти еднакъв е броят на отговорилите, че са успели да отделят една седмица за ваканция и тези, които не са имали нито ден почивка – 25%. Две седмици са почивали 19% от респондентите, а 15% признават, че ваканцията им е траела близо един месец.

Какво мисли по темите на деня, може да видите ТУК

Публикувано във факти.бг: Какво мисли по темите на деня, може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минаващ

    2 0 Отговор
    Не разбрах
  • 2 Кълвач

    0 1 Отговор
    Хмммм
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.