4 040 15

Добре дошли в "Шоуто на прокуратурата"

Баневи бяха оставени за последен улов, тъй като дори режисьорите на поредицата от арести усетиха, че ако бяха започнали с тях, щеше да е твърде предвидимо

Милен Ганев Главен редактор
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Доскоро на малкия екран трудно можеше да се намери по-отегчително и досадно предаване от проточилото се недоразумение "Шоуто на Канала". Слава Богу, по-добре късно, отколкото никога - спряха го. Напоследък сме свидетели на друго подобно шоу, което също се излъчва в праймтайма и за отрицателно време изпълни с досада и отегчение зрителите, обръгнали на какво ли не. Шоуто на Сотир и Ванко. Не 1, а Гешев. Иван. Съфамилник на полицая Никола - страшилището за нелегалните комунисти преди Девети. И до днес възхваляван от едни и ненавиждан от други в обичайно разделеното ни общество.

Откакто стана ясно, че и третият опит на Борисов да завърши цял премиерски мандат е поставен под угрозата на провал, двамата споменати по-горе тръгнаха на лов за популярни и не чак толкова представители на едрия, сенчест и семеен бизнес. За нула време станахме свидетели на публичния отстрел на семейство Маринела и Ветко Арабаджиеви, приютявали доскоро в хотела си каймака на Европа от "ненадминатото" ни председателство. В криминалните хроники властваха алкохолните босове баща и син Стайкови, общинският шеф и агромилионер Бенчо Бенчев, закопчан за екзотика по боксерки с легендарния разбойник Митьо Очите, пернишките Бирми от "Кошарите"...

Накрая дойде ред и на тези, които очаквахме да са първи в хронологията на арестите. Семейство Евгения и Николай Баневи. Двойка, която не може да се оплаче от задушаващата прегръдка на народната любов. В никакъв случай не желаем да им адвокатстваме, но в името на хронологията ще отбележим, че активите на "Полимери" АД имат нов собственик от юни 2017 г., а пет години преди това бяха управлявани от синдик. Ако прокуратурата е работила цели 6 години по въпроса с "обезкостяването" на предприятието, то това не би трябвало да кореспондира със самодоволните лица на видните й представители.

Покрай драмата с майбах-семейството беше претоплена и яхнията "Каолин", сготвена по костово време и периодично вкарвана в микровълновата печка на прокуратурата. Като дебело беше подчертано, че в случая не става дума за издателя на "Капитал" и "Дневник", които меко казано не припадат от любов към премиера, а за "бизнесмена" Прокопиев.

След като напоително ни показаха лукса в имението на Баневи, оставаше да ни светнат и за други детайли - примерно, че при задържането им Баневи са опитали да подкупят с бонови книжки френските полицаи. Оставаме с впечатлението, че Евгения и Николай бяха оставени за последен улов, тъй като дори режисьорите на поредицата от арести усетиха, че ако бяха започнали с тях, щеше да е твърде предвидимо. Почти толкова предвидимо, колкото и очертаващия се обрат по делото "Иванчева". Окованата кметица, която се очертаваше да бъде изгорена като вещица пред Природонаучния музей.

Да маркираме още един любопитен детайл от изминалата седмица, който остана в сянката на лова на популярни образи. Най-после Народното събрание криминализира нелегалното производство на акцизни стоки. През годините на прехода подобна мярка явно се считаше за мракобесен ход и прът в колелолото на свободната инициатива. Има Господ, случи се и това.

Всичко описано по-горе вървеше на фона на гърленото Симеоново: "Не! Няма да подам оставка!" А на "кресливите" майки бе подхвърлено освобождаването на вицепремиера от пост, който той надали знаеше, че заема...

Тука е така...

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Крипли
  Отговор
  1 07:52  29.10.18
  Искрено се наслаждавам на подобни статии писани от хора с разум. Изглежда все пак има останали такива.
 • интересни мачове
  Отговор
  2 07:53  29.10.18
  прокуратурата с брилятни асистенции към международния съд само че головете ще плащаме ние
 • Томов
  Отговор
  3 07:56  29.10.18
  На много места съм писал и тук ще подчертая-ТОЗИ (ТЪПАК) ГЕШЕВ НЕ Е ОНЗИ ГЕШЕВ !!! НЕ МОЖЕ ПОНЩО ДА СЕ ДОБЛИЖИ ДО НЕГО, ОСВЕН ПО НЕЩАСТНО СЪВПАДЕНИЕ НА ИМЕНАТА. Истинския полицай Гешев е бил не само прозорлив и умен, хитър и РАБОТОСПОСОБЕН !! Той се е движел пред събитията. Докато този (дебел, плешив глупак) Гешев е едно НЕДОНОСЧЕ НА ТИКВЕНОВАТА СИСТЕМА ! И точно като такъв се изказва, ВИНАГИ ТЪПО И НАПОИТЕЛНО,САМО И САМО ДА СЕ ОПИТА ДА "ВСЕЕ" ДОВЕРИЕ В СИСТЕМАТА !!

  Коментиран от #7, #10

 • Будалата
  Отговор
  4 08:03  29.10.18
  А братя Домусчиеви и братя Диневи кога?

 • Хаха
  Отговор
  5 08:12  29.10.18
  А Маджо,Пашата,ТИМ,Черепа,Ковачки,хидроинженерът Доган и т.н.кога бе,кога?

  Коментиран от #6

 • антрашпиц
  Отговор
  6 09:02  29.10.18

  До коментар #5 от "Хаха":

  Никога..много си зелен.
 • 3.14
  Отговор
  7 09:30  29.10.18

  До коментар #3 от "Томов":

  onq s konq - Нещо хептен си се омотал !
 • Шрелок
  Отговор
  8 09:32  29.10.18
  Ами то ,ако се водим по логиката на горната статия - всички арести трябва да бъдат преустановени и всички престъпления трябва да останат без разследване ,защото - може да се тълкуват ,като пиар акция на управлението ,така ли ?!

  Коментиран от #9, #13

 • Другар
  Отговор
  9 09:52  29.10.18

  До коментар #8 от "Шрелок":

  По логиката на вечно подозрителният ни съгражданин,"поумнял"след "демократичните"промени,трябва да закрием правораздавателните и право охранителните институции,защото те са само хор в древногръцката трагедия.Трябва да се задържат престъпници,само след запитване в общината,дали няма да съвпадне с някой от така "съдържателните" и доходоносни за професионалистите протести!
 • Народа Те ПРЕЗИРАА
  Отговор
  10 10:38  29.10.18

  До коментар #3 от "Томов":

  Какво "доверие" всички знаем имената на Бандитите които са НЕДОСЕГАЕМЕ за този послушник Ге#шев жалки опити да се заблуди обществото
 • mediator37
  Отговор
  11 12:41  29.10.18
  От 2012г. Полимери се управлява от синдик. Банева в интервю по телевизията пита как от 2012г. до 2016г. хранилищата за химикали не са били опасни, а едва пет години по-късно, станали опасни и Б.Б. ходи на място и игра спектакъл, че Баневи приватизирали и обезкостили, а държавата трябвало да дава милиони за обезопасяването на химикалите. Не знам как ще й тръгне делото на цацаратурата, но от 2012 до 2018г. има шест години бездействие на т.нар. правоохранителни органи. Ще връщат ли заплати прокурорите и следователите? А като изгубиха тотално делата срещу Цонев (бивш министър на отбраната) срещу Трактора и прочие и прочие, защо после ние (хората) плащаме обезщетенията в Страсбург. Некадърни малоумки, а не юристи.
 • Дядо Йоцо от Учиндол
  Отговор
  12 12:53  29.10.18
  По точно "Шоуто на Риба Цацарова"!
 • Усмивката
  Отговор
  13 14:53  29.10.18

  До коментар #8 от "Шрелок":

  Не бе човек....обществото очаква най вече отговори.Не възмездие.Нали знаеш ...бой и е.ан,и пари не се връщат.Но хората си задават ...кой ,кога ,защо сега.Никой ,що годе свестен,не желае публични разстрели и клади.
 • ТОЧКАТА
  Отговор
  14 19:51  29.10.18
  Статията обобщава...България е като кипнало турско кафе-утайката се вдига горе и се мисли за каймак...Браво на Милен за набитото око и добрият изказ.. за каймака на обществото.
 • пак ли
  Отговор
  15 13:44  31.10.18
  Всички са бандити и "ловци" и "жертви". От това действие за България полза няма,прекалено късно за каквото и било.Да се трепят един друг,на никого не пука вече за нищо.Някой да мисли за нас,нашите родители с 200лв.пенсия.Сигурно държавни мъже нощи не спят, мислят за народа...Какъв идиот трябва да бъдеш да вярваш на тях- кръгъл идиот.Но най важно да има институции и органи на реда, те все пак трябва да пазят елита от народна любов, друга работа не виждам да правят.

Напиши коментар:


Публикувай