Last news in Fakti

21 Февруари, 2019 10:00 3 930 60

Homo sapiens: Еволюция на възпроизводствения процес

  • homo sapiens-
  • еволюция

През ХХ век възникват първите обществени движения за промяна на отношението към хомосексуалистите

Homo sapiens: Еволюция на възпроизводствения процес - 1
Снимка: Shutterstock.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на „Родител“

От Адам и Ева до наши дни …

„И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.“

„И благослови ги Бог, като им рече: плодете се и множете се, пълнете земята …“

Хилядолетия наред само разнополовите двойки (мъж и жена) следват Божията заръка.

Хомосексуалните мъже (педерасти) и жени (лесбийки) не участват във възпроизводството на човешкия род.

Дълго време хомосексуалистите са обект на презрение, унижение и дори гонения в (преобладаващо) хетеросексуалното общество.

През ХХ век възникват първите обществени движения за промяна на отношението към хомосексуалистите и защита на техните граждански права. Намесва се и държавата! Създават се множество неправителствени организации, организират се различни събития и прояви, социалните мрежи кипят от енергия и ентусиазъм.

Прекаленото фокусиране на съвременното общество върху „неволите“ на хомосексуалистите (съзнателно или не) води до „предобряне“ – в някои отношения хомосексуалистите стават „по-равни“ от другите!? (този феномен може да се наблюдава с просто око в бита и на други малцинства).

Държавата узаконява съжителството между хора от един и същ пол (Австрия, Унгария, Чехия, Естония, Италия, Малта, Словения, Хърватия, Гърция, Кипър, Швейцария и др.) и еднополовите бракове (Германия, Франция, Белгия, Люксембург, Великобритания, Испания, Португалия, Дания, Норвегия, Швеция, Финландия, САЩ, Канада, Мексико и др.).

Държавата узаконява правото на еднополови двойки и семейства да осиновяват деца (в т.ч. пълно право на осиновяване: Дания, Белгия, Холандия, Швеция, Норвегия, Исландия, Испания и др.; осиновяване на дете, върху което партньор от същия пол вече има родителски права: Германия, Финландия, Израел и др.). В книжарниците по света отдавна се продават детски книжки със заглавия „Мама, мама и аз“ и „Татко, татко и аз“!

В училищните регистри думите „майка“ и „баща“ се заменят с „родител 1“ и „родител 2“ (през февруари 2019 г. депутатите от Националното събрание на Франция приеха на първо четене съответните промени в училищните формуляри).

Какво следва оттук нататък?

Френският пример заразява останалия „прогресивен“ свят!?

Думите „майка“ и „баща“ се заменят с „родител 1“ и „родител 2“ във всички граждански регистри!?

Думите „майка“ и „баща“ се изтриват от речниците!?

Държавата въвежда ограничения върху естественото създаване на деца от разнополови двойки и семейства (мъж и жена) и насърчава изкуственото възпроизводство на човешкия род.

Държавата забранява естественото създаване на деца от разнополови двойки и семейства (мъж и жена). Всички хора си поръчват потомство в специални фабрики за деца, така както си поръчват пица за вечеря!? Ражда се нов (обещаващ) бизнес! Най-сетне и възпроизводството на Homo sapiens е поставено на пазарна основа!


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бако

    22 2 Отговор
    За съжаление краят ни не е далеч
  • 2 Homo erectus

    25 1 Отговор
    Тази ялова пропаганда е от днес до утре! Имаме подобен пример с интеграцията на "ромите", мултикултурализма и антирасистките мечти на "афроамериканците". А в действителност, за всички хора по света циганинът винаги ще бъде циганин, педито ще бъде педи, негърът ще е негър, а ислямистът ще е гнусен примат. Това е действителността и никакви джендърски и неолиберални политики няма да могат да я променят, НИКОГА! Но нека поне отчитат дейност хората, нали затова получават пари:)
  • 3 El comandante

    7 2 Отговор
    Изтипосали са ме на четири крака!
  • 4 Мини

    17 0 Отговор
    В основата на тази брутално-агресивна хомо пропаганда стои стремежа за разрушаване на най- здравата клетка на обществото, а именно на традиционното семейството, такова каквото е замислено и желано от Бог- майка(жена), баща(мъж) и деца. И когато се разруши това семейство, обществото остава без здрава морална основа, вследствие на това се превръща в слабо, лесно управляемо и податливо на всякакъв вид извратени влияния общество. А разврата, декадентността, потъпкването на християнските ценности са знак на скорошен залез. Но всеки,който е тръгнал срещу Бог и Неговото Творение, не се е увенчал с успех- "успехите" на хомо движението са само привидни, краткотрайни. Галатяни 6:7/8 "Не се лъжете, Бог не е за подиграване! Понеже, каквото посее човек, това и ще пожъне. Защото, който сее за плътта си, от плътта си ще пожъне тление, а който сее за Духа, от Духа ще пожъне вечен живот".
  • 5 Валя

    5 12 Отговор
    Има една загадка за мен , ,,Бог ги сътворил по свой образ (мъж и жена),, , та да разбирам ли , че Бог хем е мъж хем жена или пак моята глупост не е доразбрала нещо ?

    Коментиран от #6, #7, #9, #50

  • 6 Смотаняци 33

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Валя":

    Опаля Валя се качила на пътя явно! Иди, че обяснявай.

    Коментиран от #8

  • 7 Мини

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Валя":

    В Битие 1:27 пише "И Бог създаде ЧОВЕКА по Своя образ......."
    По нататък в Битие 2:18 пише "И Бог каза: Не е добре човекът да бъде сам; ще му създам помощник, като негово съответствие." От което става ясно, че първо Адам (мъжът) е създаден, след това Ева(жената). Виж също Битие 2:21/22"Тогава Бог даде на човека дълбок сън и той заспа; и взе едно от ребрата му и изпълни мястото му с плът. И Бог създаде жена от реброто, което взе от човека, и я доведе при човека". Бог е създал човека с мъжки и със женски пол, като мъж и жена.

    Коментиран от #10

  • 8 Валя

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Смотаняци 33":

    Това твърдение за мен е объркващо , как да го тълкувам ? трябва да знам
  • 9 атеист

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Валя":

    Бог е създал по свой образ и подобие човека, в много езици мъж и човек е една и съща дума. Жената е създадена после от реброто адамово.

    Коментиран от #11

  • 10 Валя

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Мини":

    Проблема е , че звучи твърде фантастично , някак си не мога да го приема като истина , вълшебствата може и да са привлекателни но определено не ми дават задоволителен отговор

    Коментиран от #12

  • 11 Валя

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "атеист":

    А Вие като атеист способен ли сте да се доверите на това ?

    Коментиран от #13, #38

  • 12 Мини

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Валя":

    Да, много често истината не е задоволителен отговор, тъй като искаме да чуем само това, което ни харесва и което искаме да чуем, та дори и да е заблуда и лъжа.

    Коментиран от #16

  • 13 Смотаняци 33

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "Валя":

    Много просто е има бог сет и бог ра. Тия богове тука са сложна работа. Въпроса е, че някой се опитал да оправи светът ма аз му преча защото има правилен и грешен начин. Правилния беше един и на много хора не им хареса. За това решиха да го доусерат с християнщини дето нямат общо с истината. Аз ще имам това дето нося колкото и да не им се иска.
  • 14 СмотанЯк

    5 1 Отговор
    Всички в този свят се опитват да манипулират истината за да извличат полза това е!
  • 15 Смотаняци 33

    0 5 Отговор
    А лично за мене тоя бог дето сега се прави на такъв не и му се иска да бъде за това осира живота ни на всички.
  • 16 Валя

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "Мини":

    Напротив , ,,истината,, е точно това , което търся проблема е , че не всички приказки са истина , трябва да съм убедена , че е истина в противен случай трябва да приема и телефонните измамници за истински полицаи например или че историите в книгите на Стивън Кинг също са достоверни . Нещата ги виждам по този начин и е много трудно да се откажа направо невъзможно

    Коментиран от #19

  • 17 Валя

    1 3 Отговор
    Подозирам , че зад статията се е поскрил г-н Урумов , но ако греша нека да приеме извиненията ми

    Коментиран от #21

  • 18 Смотаняци 33

    0 4 Отговор
    Явно ще имаш проблеми, но и аз да вярвам само на едно нещо цял живот и да не мога да виждам живота както искам значи за мен да ходя като кон с капаци от точка А до точка Б. Е извинете ма няма да мога.
  • 19 Мини

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Валя":

    Така е, не всичко е истина! А който търси истината, търси Бог! Затова "верифицирай(проверявай) всичко и задръж доброто" 1 Солунци 5:21. Аз съм избрала да проверявам нещата по Божия стандарт. И никога не съм била подвеждана. А това с тел.измамници и подобни такива, е въпрос на социална компетенция.
  • 20 Смотаняци 33

    0 2 Отговор
    Еми и на мен не ми се вярваше ма ще разбереш.
  • 21 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Валя":

    Г-н Урумов няма причина да се крие тук. Той заявява своето мнение открито. В публикациите си той отправя призив за спазване на духовните закони, постановени от Бог. Защото НЕПОКОРСТВОТО е ГРЯХ. А греха има тежки последици както за отделния индивид, така и за обществото във всяка сфера - морална, социална, икономика... И защо да се учудваме, че "някои неща" не вървят, както очакваме и както ни се иска. Аз не съм много силна в геометрията, но имам някакъв спомен за "проекция". Та ще направя "профанска" аналогия за проекция на духовните закони върху материалната им проява .
  • 22 Смотаняци 33

    0 3 Отговор
    Аз цял живот вярвах в бог а той едва не ме уби.

    Коментиран от #53, #54

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Валя

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Смотаняци 33":

    Това се чудя и аз , в крайна сметка сексуалните удоволствия не правят хората лоши или зли , докато убийства , изнасилвания , кражби и подобните им са точно такива и може би не случайно са в 10-те божии заповеди а хомосексуализма не е , така че аз не виждам нищо нередно , ама честно

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Не религиозен

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Валя":

    Ето, че се налага да напомня за коментар # 11. Когато толерираме навици и разбирания е трудно да приеме, че истината може да бъде друга и още по-трудно да ги променим. Необходим е самокритичен поглед и преглед на съвестта ни, ако съвсем не е "заспала" . И понеже оставам с впечатление, че сексуалните удоволствия са важни за теб, още веднъж ще се позова на това, че Бог създаде мъжа и жената и каза, че "двамата ще бъдат една плът и тази тайна е голяма". Но Бог ни предупреди за прелюбодействието и за секс със същия пол и постави ГРАНИЦИ за наше добро. Заради последиците, които произтичат, когато тези граници са нарушени. Виждала ли си деца, които не знаят кой е техния баща? Виждала ли си деца изоставени от техните майки в социалните домове? Как се чувстват тези деца? Виждала ли си техните очи? Какво е тяхното бъдеще? Е, най-често те са плод на "забранената" любов, резултат на сексуално удоволствие. А какво мислиш за новата пандемия СПИН...? Бог е поставил граници. Благоразумните не ги прекрачват, а безумните вървят напред и страдат. " Мъдрият се бои и се отклонява от злото; А безумният самонадеяно се хвърля напред" ( Притчи 14:16) Всяко действие, което ни уврежда или последиците от него за Бог е ЗЛО, включително и някои сексуални удоволствия.

    Коментиран от #29, #37

  • 28 Смотаняци 33

    1 2 Отговор
    Много се извинявам но когато бог ми е правил планове в живота едва ли планът е бил... Сине ще ти пратя още един Син, че да бъдете щастливи. :D Като се замисля само.
  • 29 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Не религиозен":

    Уточнение: да се чете #12
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Ей ще ми писне от такива като вас и ще ви предам на бог да ви прави каквото трябва. Ако продължавате в тоя си дух аз знам как не ме принуждавайте!
  • 32 СмотанЯк

    0 2 Отговор
    Щом някой те принуждава значи тъпче свободния избор това е. Ако ще и бог да се нарича.

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Не религиозен

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "СмотанЯк":

    Бог не те принуждава. Той казва кое е добро и кое е зло и те предупреждава. А ти избираш. Значи, когато си купуваш някакъв уред четеш упътването и спазваш инструкциите в него, но когато Бог те предупреждава за твое добро, тогава за теб това е принуда. Не е ли малко нахално да се имаш за по-горен от Него ?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Валя

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Смотаняци 33":

    Браво бе , ти ми счупи очилата
  • 37 Валя

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Не религиозен":

    Да , сексуалното удоволствие значи много за мен , алкохол и наркотици не пипам но за секс съм готова да се жертвам , дори това да е билет за Ада

    Коментиран от #40

  • 38 атеист

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Валя":

    Разбира се, че не!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Валя":

    Само предполагаш или все пак някак тайно се надяваш, че ада не съществува. За интелигентен човек ми звучи малко безотговорно. В Библията пише за ада, "че там ще бъде плач и скърцане със зъби", но не за малко, както сме на земята (70-80 години пр. ), а за вечността. Тялото на човека, както сама каза, отива за храна на червеите, но духът (душата) на човека е вечно създание и продължава да живее и след физическата смърт на тялото. Духът определя и идентифицира ЛИЧНОСТТА, а не тялото. То рано или късно ще ни предаде, но ще вземе своите удоволствия за сметка на нашия избор за вечността. Замисли се, ако днес ( да пази Бог !) по някаква причина тялото ти откаже, къде отива за ВЕЧНОСТТА твоят дух. И струва ли си цената, която плащаш. Така или иначе тези удоволствия имам определен от възрастта срок.

    Коментиран от #42

  • 41 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Аз от ада излизам тия пак там искат да ме вкарат виждате ли.
  • 42 Валя

    0 3 Отговор

    До коментар #40 от "Не религиозен":

    Не предполагам и не се надявам , просто смятам , че такива места ,,Рай,, и ,,Ад,, са нещо напълно безсмислено и не съществуват . в повечето случаи ги споменавам ей така , най-вече за да покажа че не се страхувам

    Коментиран от #44, #52

  • 43 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Я гледайте сега видяхте ли каква стана. Каква беше темата и на какво я обърнахме.
  • 44 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Валя":

    Но все пак използваш тези " напълно безсмислени и не съществуващи" понятия като спомагателна теорема... В повечето случаи ги споменаваш ей така, за да покажеш, че не се страхуваш. А има ли основание за това? Може би скоро ще разберем.
  • 45 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Има има основание моя татко ме е предал за да спаси сатанинските изчадия само дето да не се чуди, защо мрът като пилци. Голямото зло проклятие предстои да става по голямо като се занимавате с паднали.
  • 46 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Ясно ми е едно, че бог отне значи и аз ще отнема. И попадна ли в грехът ви отново ще го направя зашеметяващ. И няма да има бог вече.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Смотаняци 33

    0 0 Отговор
    Много е ясно аз договор с вас не съм сключвал. Друг го е правил само дето моя потпис там го няма.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 отговор

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Валя":

    момиче , няма как да го тълкуваш това защото е уникална глупост , те тия дето го говорят това сами се преплитат както е преплетено и от тия дето са писали библията , първо ги създал по свой образ па изведнъж не било точно така , с пълно право си объркана
  • 51 ФАКТ

    3 0 Отговор
    Дали,Господ ще ПРОСТИ на хората,това извъртане на неговото Божие сътворяване,та дори и на неговото Божие Слово ?????Да не забравяме,какво е станало със Содом и Гомор!!!!! Който НЕ ЗНАЕ ,да научи за това !!!!
  • 52 Мини

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Валя":

    Въз основа на какво смяташ,че са безмислени и не съществуват?
  • 53 ФАКТ

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Смотаняци 33":

    Не пишете глупости!!! БИБЛИЯТА е най-свещенната и мъдра книга на Земята !!! Тя е Божието Слово и в нея пише,как ТРЯБВА да живеят хората !!!! Това важи за всички хора по Земята,независимо от каква раса са .Тя е писана от пророци и това са думите на Господ-затова е Божие Слово !!!! Повече от 3500 години съществува БИБЛИЯТА.Тя е най-старата книга на света и е оцелявала през годините,за разлика от други писания!!!! Там всичко каквото пише е така и се сбъдва !!! ТРЯБВА да я четем и да се учим от нея !!! В много държави,Библията се изучава в училищата !!! Във България също трябва да стане предмет на изучаване!!! В нея има много мъдрост и учи хората да живеят правилно !!! Проблемите хората сами си ги създават,защото не спазват основните правила в ЖИВОТА !!!! ТРЯБВА да обичаме Господ,защото той ни е създал и ни обича !!!! Той също така иска,всички хора да се обичат и помагат !!! И да пазим ПРИРОДАТА !!!!!
  • 54 ФАКТ

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Смотаняци 33":

    Във Библията пише,че"Йехова Бог засели човека в Едемската градина,за да я обработва и да се грижи за нея".(Битие 2:15) Бог ще "унищожи онези,които унищожават земята".(Откровение 11:18) Много са Библейските учения -честност,трудолюбие,да сме миротворци, да си помагаме и ......

    Коментиран от #55

  • 55 Не религиозен

    5 0 Отговор

    До коментар #54 от "ФАКТ":

    Ето един кратък анонс: Библията е ИНСТРУКЦИЯ : как да живеем ДОБРЕ на земята и да наследим ВЕЧЕН живот.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Християнин

    1 0 Отговор
    Хомосексуалните актове са гнусотия пред Бога!
    Гейовете са 30-60 пъти по-вероятно да са заразени със СПИН. Това и много други факти западните медии не споменават, понеже са собственост на гейове и джендъри.
  • 60 Националист

    0 0 Отговор
    Пигмеи, Аборигени и Негри! Това са най-изостаналите в интелектуално развитие си раси!
    В никакъв случай да не им се дава БГ документи! Със сигурност ще ни дръпнат надолу.