1 374 315

Добрите думи са по-силни от лошите

Думи като медоносни пчели, те превързват и лекуват рани с мекота и със сладост

Добрите думи са по-силни от лошите
Александър Урумов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Смърт и живот има в силата на езика и онези, които го обичат ще се наситят от плодовете му.

Притчи 18:21

Обърнете внимание – ще се наситят и на двата вида плод, това казва Божието Слово! Да внимаваме!

Имало ли е думи, които са ви наранявали по-силно от удар с юмрук?

Ледени думи със смъртоносен заряд, от които сякаш дъхът ви спира?

За щастие, има думи на живот, изграждащи думи, очистващи думи – като жива, бистра вода от планински поток.

Думи като медоносни пчели, те превързват и лекуват рани с мекота и със сладост.

Все повече науката доказва библейските истини. Има направени огромен брой опити за влиянието на думите върху структурата на водните молекули /проверете в Гугъл за д-р Масару Емото/.

Изводите са изумителни – категорични резултати за въздействието и на лошите, и на добрите думи.

Коя е добрата дума, прочистваща водата? Не е една, две са - съчетанието между думите "Любов" и "Благодарност".

Нека говорим любов и благодарност – ето това са думи на живот.

Добрите думи са по-силни от лошите!

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 666
  Отговор
  1 10:15  13.03.19
  Г-н Емото е официално "картотекиран" като занимаващ се с псевдонаука. Сливането на псевдонауката с псевдовярата дава резултат, който наследява най-лошото от двете. Иначе съм съгласен, че думите могат да имат значителен ефект над човек; както положителен ефект, така и отрицателен, но в това няма нищо божествено. Относно материала давам оценка Мн. Добър (5) за старанието и Среден (3) за аргументовката.

  Коментиран от #200

 • среднощен
  Отговор
  2 10:17  13.03.19
  Това че имаме свободата да изричаме лоши думи не означава, че няма да носим отговорност за тях! Лошата дума наранява сърцето както на наскърбения, така и на наскърбителя! Най-тежко е когато се наскърбяваме от истината - тогава, обаче, проблемът не е в другите..!?

  Коментиран от #4

 • Цеко сифоня
  Отговор
  3 10:24  13.03.19
  Да, така е. С добра дума се постига много. А с добра дума и пистолет, още по-много.

  Коментиран от #5


 • Госあ
  Отговор
  4 10:36  13.03.19

  До коментар #2 от "среднощен":

  Хубав коментар,но когато истината е поднесена по подходящ начин,тя би имала градивен а не деструктивен ефект. Или както казват на изток,помислете дали отсрещния ще може да понесе думите които ще изречете

  Коментиран от #6, #7, #11

 • 5 10:37  13.03.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • СмотанЯа
  Отговор
  6 10:49  13.03.19

  До коментар #4 от "Госあ":

  То ако някой мисли все за другите какво и как ще го понесат накрая ще откачи! Ще се върна на статията "На маймуни ни направихте" защото е валидна и за сегашните ни духовни учители.

  Коментиран от #8

 • среднощен
  Отговор
  7 10:53  13.03.19

  До коментар #4 от "Госあ":

  Така е. Във всеки един от нас има стремеж към истината. Но също така има и оправдание за субективното възприятие на истината. Истината Е Една! Няма много "истини" - има оправдание на собственото разбиране за истината. Пилат Понтийски многозначително попита Христос "..що е истина.."!? По-важно е човек да не спира да търси истината, а по този труден път ще има най-вече "лоши думи" и "разочарование"..!? Докато "пораснем" и разберем думите на Иисуса Христа - "..в света скърби ще имате, но дерзайте Аз победих света.."!!

  Коментиран от #10

 • Госあ
  Отговор
  8 10:53  13.03.19

  До коментар #6 от "СмотанЯа":

  Не е толкова трудно да бъдеш учтив и да не говориш неща, които биха засегнали другите. Освен ако не трябва да направиш точно това. И живота знаеш ли колко по приятен е за всички ?
 • Иванов
  Отговор
  9 10:56  13.03.19
  Хора, не се страхувайте да бъдете гневни. Кагато има за какво, разбира се. Какви добри думи заслужават политиците ни? Тези, които срещу близо три милиарда лева народни пари за самолети ф16 си платиха такса спокойствие и преизбиране във властта на американските ни окупатори, не заслужават добри думи. Те заслужават да бъдат свалени и осъдени от народа. Та казвам ви, във време когато извършват геноцид срещу нас българите, нямаме добри думи за палачите и техните клакьори! Думата ни е ВЪЗМЕЗДИЕ!

  Коментиран от #15

 • Госあ
  Отговор
  10 11:01  13.03.19

  До коментар #7 от "среднощен":

  Така е, човек има вродена интуиция за истината,както казва Декарт. Това което несъмнено приемаме за истина без много размишления е истина, като големият взрив и гените. Пазейки вродената си интуиция, повечето хора виждат истината и не е нужно да им бъде казвана от други, тогава когато ще ги нарани. Обратно, когато човек съвсем се е объркал и забравил откъде е тръгнал, тогава би било добре да му бъде напомнено.

  Коментиран от #16

 • Мини
  Отговор
  11 11:02  13.03.19

  До коментар #4 от "Госあ":

  Това означава ли, че ако се прецени, че другия неможе да понесе думите (т.е истината), да не му бъдат казани??? Мисля, че е по-добре да се каже истината такава каквато е (Да, разбира се, че по възможно най-подходящия начин). Нито да бъде редуцирана, нито да бъде украсявана, нито пък да бъде забавяна. Просто за да се даде възможност на чуващия истината да реагира своевременно.

  Коментиран от #14

 • Смотаняци 33
  Отговор
  12 11:02  13.03.19
  Разбиранията за този свят носят болка ще я носим явно щото сме тъпи. Когато я прехвърляте на някой дфакто уравнението - Христос. това си е дисбаланс. Който само един път е бил правен. Не знам кой идиот е решил отново да отваря черна дупка отново след като някога вече ви е помогнал, а хората след толкова много време пак си търсят жертвата. Еми то да си тъп ма чак пък толкова след толкова време време за размисъл.
 • Смотаняци 33
  Отговор
  13 11:07  13.03.19
  Или твърде много или твърде малко - Проблем номер едно на човешкия род.
 • Госあ
  Отговор
  14 11:08  13.03.19

  До коментар #11 от "Мини":

  Когато трябва вадиш меча и сечеш безмилостно. Тогава отново трябва да помислиш как истината би засегнала най много човека срещу теб. Но и при двата случая е добре да помислиш преди да кажеш нещо на някого. Не е толкова трудно да мислиш, трябват упражнения и постоянство.

  Коментиран от #20

 • среднощен
  Отговор
  15 11:09  13.03.19

  До коментар #9 от "Иванов":

  Гневът е присъщ и на Бога! Но трябва да уточним - Бог се гневи само на греха..! Ако човек се гневи на друг човек, то той не е по-добър..!? Човек може да се гневи на греха сторен от друг човек, но това вече задължава първия да бъде пример на подражание в доброто..! Дали имаме сили да бъдем пример за другите - ако ли не, по-добре да не осъждаме..! Вършейки това - злото ще спре до нас..!? Това е правилното размишление за гнева..!!

  Коментиран от #17, #25

 • среднощен
  Отговор
  16 11:19  13.03.19

  До коментар #10 от "Госあ":

  "Напомнено" - да.!? Но със зачитане личната свобода на опонента и най-вече с готовност за саможертва при това да се достигне до истината и от другия..!? По този труден път се върви не с изтъкване на личното постижение да знаеш истината, а с личен подвиг в помощта към "заблуденото агне"..! "Пастирят носи на раменете Си загубеното агне" е много добър пример..!

  Коментиран от #22

 • СмотанРа
  Отговор
  17 11:23  13.03.19

  До коментар #15 от "среднощен":

  За това среднощен е открил форматирането. :D
 • 18 11:25  13.03.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Откачения марсиянец
  Отговор
  19 11:40  13.03.19
  Един път оцеляваш на собствена планета ето ти път в космоса трети път на земята четвърти и с някакъв бог е ай стига.
 • Мини
  Отговор
  20 11:44  13.03.19

  До коментар #14 от "Госあ":

  Неее, истината неможе да се прокара е меч и сечене! Казването и е достатъчно, а приемането и, както и правилното отношение към нея зависят от волята на другия. Но да, истината обикновено засяга и боли! Но именно, че мисля и за този, който е срещу мен, не бих искала да му отнема и "открадна" възможността да реагира и да се задейства навреме. А разбира се, че трябва да се помисли преди да се каже "НЕЩО" (каквото и да е), но не и истината. Не ти ли се е случвало да се опиташ да спестиш истината на някой от съображение, че той/тя трудно, болезнено или въобще не биха я приели (по твоя преценка) и след това, когато вече е късно или трудно за корекция, той/тя да те обвинят, че си им я премълчал?! Мисля, че всеки е бил в такава ситуация. Затова имам предвид, да не се прави компромис с истината.

  Коментиран от #24

 • СмотанРа
  Отговор
  21 11:50  13.03.19
  Как възприемаме светът е друг въпрос, как хората са го създали е и са приканили още един болюк от хора втора работа. Но както казваше един мой учител светът в пред теб за да те измами. Не е збъркал. Както и че сме в затворници на собствената си реалност пак не е збъркал.
 • Госあ
  Отговор
  22 11:50  13.03.19

  До коментар #16 от "среднощен":

  Без пастири и агнета, просто " помисли дали отсрещния ще може да понесе думите които ще изречеш" и има ли смисъл изобщо да казваш каквото и да било. Като чуя за агнета и пастири и се сещам за великденските печени агнета и целта на пастирите да ги опазят от "лошите" вълци,за да ги изядат те ;)

  Коментиран от #23

 • СмотанРа
  Отговор
  23 11:52  13.03.19

  До коментар #22 от "Госあ":

  Огладнях.
 • Госあ
  Отговор
  24 11:56  13.03.19

  До коментар #20 от "Мини":

  И като цяло, не говори много когато не си сигурен ;). Истината не е абстрактно понятие и почти всички я знаят. Най опасно е да даваш оценка на някого на база на твои лични наблюдения и "размисли" .

  Коментиран от #26

 • Иванов
  Отговор
  25 12:00  13.03.19

  До коментар #15 от "среднощен":

  Няма такова нещо! Когато Бог изведе Исраел от Египет и ги заведе в Обетованата земя където Той предаде нейните обитатели на унищожение заради разврата и човешките жертвоприношения към Молох с които я бяха опетнили и предупреди евреите да не правят като тях, защото ще ги унищожи! Грешник ли си, ще си получиш заслуженото.

  Коментиран от #45

 • Мини
  Отговор
  26 12:10  13.03.19

  До коментар #24 от "Госあ":

  Допълнително идват и самообвиненията, които човек си прави като е спестил истината на другия. Така, че премълчаването и не е изгодно и за двете страни. Говоря/ пиша когато съм сигурнА. Оценка не давам на никой, споделям мой опит и изказвам мои предположения.

  Коментиран от #31

 • Кумчо Вълчо
  Отговор
  27 12:28  13.03.19
  Александър Урумов - директор на Информационния център на МО, известен и като агент Абел след разкритие на Комисията по досиетата.

  Коментиран от #50

 • СмотанРа
  Отговор
  28 12:29  13.03.19
  То цял живот, ако очакваме бог да се убеди и да стане сигурен. По добре светла ни памет пък вие си сигурничете.
 • СмотанРа
  Отговор
  29 12:50  13.03.19
  За съжаление аз не мога да приемя зверствата на тукашните. Може и никога да не го направя защото знам какво направи миналото лято. :D
 • СмотанРа
  Отговор
  30 13:22  13.03.19
  Голям агент няма що.
 • Госあ
  Отговор
  31 13:23  13.03.19

  До коментар #26 от "Мини":

  Не се гневи,имах предвид общочовешки план,та затова в мъжки род съм писал 😛. Имам предвид,че истината е достъпна за повечето хора, а когато си откривател трябва да представиш и необходимите доказателства, за да бъде пак достъпна. Истината е общочовешка, като това че сме изградени от клетки и разнообразието се определя от гените,и правилата трябва да важат за всички,и благата трябва да бъдат така разпределени,че да стигнат за всички и да останат и за идните поколения,че продавача е по низш от учения, инженера и лекаря (дори в добрата стара Англия е било така на времето) е такива неща, които всеки като ги види ги приема интуитивно. Когато започнеш да зашиваш оттук оттам и влагаш някаква лична воля,се случва така,че ти отпада някоя константа и се оказва че вселената се разширява и черните дупки не са толкова черни, че и неутриното е доста бързо (чакам с нетърпение). Та, след това лирично отклонение насочено към един от "богоизбрания народ" , смисъла на по горните ми коментари е, че по добре да спестиш на някого думи, които ще го наранят или да премислиш как най добре да ги кажеш ако биха били полезни за него, защото той най вероятно ги знае,а пък и това не е общочовешка,а лична "истина" ,би могло да бъде и без кавички.

  Коментиран от #55

 • СмотанРа
  Отговор
  32 13:51  13.03.19
  Еми прати направо някой със зъглошотел, че нещо това поколение с което сте разпределили моя дял. Мани бегай. Обичали обичали обичат да прецакват всичко.
 • СмотанРа
  Отговор
  33 13:54  13.03.19
  Пък и е много яко да си идиот никога не си нещастен.

  Коментиран от #35, #57

 • СмотанРа
  Отговор
  34 13:57  13.03.19
  За мен хората са идиоти и това си е нямам и намерение да се правя на бък. След като доста злонамерени обитатели има тука.
 • Госあ
  Отговор
  35 13:58  13.03.19

  До коментар #33 от "СмотанРа":

  Не е пък и нужно да се стремим толкова много само към щастието, както казва Ницше -само англичаните го правят 😂
 • СмотанРа
  Отговор
  36 14:01  13.03.19
  Еми не нужно и бог да е пращал такива като мене за да ви налива мозък в крадливите клонирани мозъчета като вас. Уви прецакал ме на 1000% процента. Дееба и айзака.
 • СмотанРа
  Отговор
  37 14:03  13.03.19
  Само дето нека да наблегнем на факта да спасим човечеството не е значимо да спасим и още 7 вида раси !!!
 • СмотанРа
  Отговор
  38 14:04  13.03.19
  Това да не ви махалата раздаваме кюфтета бате за изборите.
 • СмотанРа
  Отговор
  39 14:07  13.03.19
  Има едно правило който се сили на някъде първи но кръцват квитанцията. Дайте сега да видим кой е с фалшив билет.
 • Не религиозен
  Отговор
  40 14:08  13.03.19
  Както винаги, включвам се със закъснение по обективни причини, а тук вече дискусията е в разгара си. Пръв и № 1 обаче е ник 666. Сигурно е чакал да отворят и пръв да влезе. Още не ни е обяснил обещаното за "псевдо вярата", а сега добави и "псевдо наука". И оценки като в училище раздава. Трябва ни мнение на специалист медик за ДИАГНОЗАТА... Изричам ТЕЗИ ДУМИ НЕ КЪМ ЧОВЕКА ( горкия), а към онзи, чийто символ е 666. Всички знаем КОЙ е той.

  Коментиран от #42, #58

 • Госあ
  Отговор
  41 14:09  13.03.19
  Вървели си двама будиста през посевите и единия забелязал червеи, които ядат растенията и предложил на другият да ги убият за да спасят реколтата. Той обаче се възпротивил понеже не трябва да се убиват с лека ръка живите същества. Отишли за съвет при Далай Лама. Започнал първия,като изложил аргументите си. Далай Лама му казал -прав си. Тогава вторият възнегодувал и Далай Лама му казал,че и той е прав. Тогава се обадил един от събралите се монаси и попитал как така и единия е прав и другият е прав. Далай Лама се замислил и отвърнал- И ти си прав ! 😜

  Коментиран от #43, #49, #79

 • Госあ
  Отговор
  42 14:10  13.03.19

  До коментар #40 от "Не религиозен":

  Ееее аз се чудя откъде толко нацъкани минуси 😂

  Коментиран от #46

 • СмотанРа
  Отговор
  43 14:14  13.03.19

  До коментар #41 от "Госあ":

  Е това вече е мъдростта.
 • СмотанРа
  Отговор
  44 14:19  13.03.19
  Религиозни Седесари стигнах до такъв извод. Стани да седна имах предвид.
 • Не религиозен
  Отговор
  45 14:19  13.03.19

  До коментар #25 от "Иванов":

  Иванов, вчера ти ми се разсърди, та не успях да те попитам дали си чел Тора на еврид или си ползвал някои от не съвършените преводи ?

  Коментиран от #47, #54

 • Не религиозен
  Отговор
  46 14:24  13.03.19

  До коментар #42 от "Госあ":

  Не са от мен. Аз вече не чета твоите коментари. Безполезно е и за двама ни...
 • СмотанРа
  Отговор
  47 14:24  13.03.19

  До коментар #45 от "Не религиозен":

  Минава покрай Тора и гледа да не стъпи в него , че ще вземе да се омаже не виждаш ли.
 • Не религиозен
  Отговор
  48 14:39  13.03.19
  Всичкото писание е Боговдъхновено и полезно за поучение, за изобличение, за поправление, за наставление в правдата. Заръчвам ти пред Бог и пред Исус Христос, който ще съди живите и мъртвите и предвид на явяването Му и царуването Му ПРОПОВЯДВАЙ СЛОВОТО, НАСТОЯВАЙ на време и без време, ИЗОБЛИЧАВАЙ, ПОРИЦАВАЙ, УВЕЩАВАЙ с пълно търпение и непрестанно поучаване. Защото ще дойде време, когато няма да търпят здравото учение, но понеже ги сърбят ушите, ще си натрупат учители по своите си страсти и като отвърнат ушите си от ИСТИНАТА, ще се обърнат към басните. Това заръча апостол Павел, към ученика си Тимотей във Второто си послание към него в глава 3:14 и гл.4:11-4. За тази препоръка едва ли всички думи ще са благи, но казани с любов ще са полезни.
 • Иванов
  Отговор
  49 14:50  13.03.19

  До коментар #41 от "Госあ":

  И ламата е прав, защото в нашия феноменален"човешки" свят истината към неистината е 50% на 50%. Тоест, дори и седнали и четиримата будисти са прави. Ето затова споровете са губи време. Пример- Михаил със своите ученици разхождайки се в райската градина се срещнал със Сатан и неговите ученици.- Няма Бог, поздравил Сатан. - Няма, отвърнал Михаил. Защо Учителю му отвърнахте, че няма Бог, попитали учениците. - Защото ако кажех, че има Бог щяхме да влезем в тежък спор, а Бог е в любовта, а не в разделението и спора.

  Коментиран от #52, #53, #56

 • Баба Меца
  Отговор
  50 14:59  13.03.19

  До коментар #27 от "Кумчо Вълчо":

  Само за него ли знаеш, та само това си баеш ? Я, дай целия списък тук и за други да научим... Иначе излиза: баба Меца - за медеца, а Кумчо Вълчо - за агнеца...
 • Госあ
  Отговор
  51 15:00  13.03.19
  “Понятието за бог е подменено с друго; понятието за морал – също, но юдейските жреци не спират дотук. Цялата история на Израел става негодна за употреба – долу историята! … Тези жреци сътворяват чудото на фалшификацията и голяма част от Библията – документалното свидетелство за стореното от тях : подигравайки се с преданията, гаврейки се с историческата реалност, те превеждат миналото на своя собствен народ на езика на религията, т. е. изработват от него един затъпяващ механизъм на спасение, състоящ се от вини (пред Яхве) и наказания, от благочестие и награди. Навярно ние бихме възприели много по-болезнено този позорен акт на фалшификация на историята, ако църковната й интерпретация в течение на хилядолетия не бе притъпила нашите изисквания за почтеност in historicis.”
 • Не религиозен
  Отговор
  52 15:03  13.03.19

  До коментар #49 от "Иванов":

  Това в Тора-та на еврид ли ? или фолклорно предание?

  Коментиран от #204

 • Госあ
  Отговор
  53 15:09  13.03.19

  До коментар #49 от "Иванов":

  Истина има във всяко нещо, което кара земята да се върти.
 • 54 15:09  13.03.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Мини
  Отговор
  55 15:10  13.03.19

  До коментар #31 от "Госあ":

  Гняв???🤔 Ако за теб нормалната междучовешка конверсация и корекция е гняв(къде виждаш/четеш гняв в коментарите ми???), то тогава какво би бил за теб истинския гняв!!? А и доста провокантно от твоя страна това с гнева(констатация, не оценка). Но явно това е и целта?!(предположение, не оценка). Да спестиш на някого ДУМИ, които ще го наранят- да, разбира се! Но ДУМИ и ИСТИНА не са едно и също. Но май ще последвам примера на "Не религиозен" с нечетенето на коментарите ти. Но ще се моля за теб и за твоето прозрение.

  Коментиран от #61, #67

 • Не религиозен
  Отговор
  56 15:11  13.03.19

  До коментар #49 от "Иванов":

  ИСТИНАТА, Иванов, ВИНАГИ Е 100%. Не по-малко ! Когато някой започва да спестява от ИСТИНАТА, накрая тя става като сол, която НЕ ОСОЛЯВА. И тогава такава сол се изхвърля и се тъпче от хората.( Матей 5 : 13). А абсолютната истина е у Бога. Нека не Го принизяваме в нашия човешки конформизъм. Нека не оскърбяваме интелигентността, която е заложил в нас.

  Коментиран от #59

 • Ра та там
  Отговор
  57 15:13  13.03.19

  До коментар #33 от "СмотанРа":

  Не съди за другите по себе си, особено ако си...

  Коментиран от #71

 • Мини
  Отговор
  58 15:15  13.03.19

  До коментар #40 от "Не религиозен":

  "И оценки като в училище раздава."- ами именно....псевдодаскал...

  Коментиран от #65

 • Иванов
  Отговор
  59 15:19  13.03.19

  До коментар #56 от "Не религиозен":

  Стига си бръщолевела, а си отвори адреса и ако не си на точното място, напиши горе в търсачката името на книгата и цъкни на търсене. Когато стигнеш до жертвоприношения на животни ги възприемай като отказ от себични желания в духовен смисъл. Чаоооо!

  Коментиран от #70

 • Не религиозен
  Отговор
  60 15:22  13.03.19

  До коментар #54 от "Иванов":

  Не ме пращай на риболов... Не искам тайни между нас. Кажи го с прости думи. Всички да чуем и да разберем.
 • Госあ
  Отговор
  61 15:24  13.03.19

  До коментар #55 от "Мини":

  Ще направиш грешка ;) явно не си прочела целият ми коментар относно истината. Ще се повторя, всичко което кара земята да се върти около оста си и произлиза от това въртене е истина. Истината е като милионите богове, истината не е една,а милиони. Най големият грях е да слагаш рамка на истините, това е обречено на провал. Също като теорията за всичко на "единственият учен на всички времена" , която е била разбита на пух и прах.

  Коментиран от #66

 • Госあ
  Отговор
  62 15:29  13.03.19
  Всъщност е добре човек да се ожени за праведна християнка...

  Коментиран от #63, #64

 • п.п.
  Отговор
  63 15:32  13.03.19

  До коментар #62 от "Госあ":

  искам да кажа, християнството е добро за жени ;) (не го казвам с лошо )
 • Иванов
  Отговор
  64 15:32  13.03.19

  До коментар #62 от "Госあ":

  Като ви чета коментарите е най- добре човек да си остане ....
 • Не религиозен
  Отговор
  65 15:42  13.03.19

  До коментар #58 от "Мини":

  Едно голямо ПСЕВДО.Още от Сътворението...
 • Мини
  Отговор
  66 15:44  13.03.19

  До коментар #61 от "Госあ":

  Неможе да има много истини! Истината е винаги само една. Ще те насоча да прочетеш още веднъж коментар#7.

  Коментиран от #68

 • Не религиозен
  Отговор
  67 15:46  13.03.19

  До коментар #55 от "Мини":

  Освен, че безполезно и за двама ни, трябва да се спазва ХИГИЕНА на мисълта.
 • Госあ
  Отговор
  68 15:57  13.03.19

  До коментар #66 от "Мини":

  А аз пък коментар 41. Да се опитваш да обобщиш всичко в няколко изречения е меко казано манипулативно. Колкото и пъти да ги повториш с различни притчи. " Не казвайте на Бог какво да прави " , както е отвърнал Нилс Бор.

  Коментиран от #73

 • Не религиозен
  Отговор
  69 16:11  13.03.19
  "Рожби ехидни! Как можете да говорите добро, като сте зли ? Защото ОТ онова, което ПРЕизпълва сърцето, говорят устата. Добрият човек от доброто си съкровище изважда, а злият...." (Матей 12:34,35)." Рожби ехидни!" Това са думи на Христос към фарисеите... Изглежда има случаи, в които място за благи думи няма, както и за 666...

  Коментиран от #74

 • Не религиозен
  Отговор
  70 16:19  13.03.19

  До коментар #59 от "Иванов":

  "Бръщолевила". ..Колко груби думи ! А проповядваш благост и мъдрост. Отивам да си поплача...

  Коментиран от #89

 • СмотанРа
  Отговор
  71 16:24  13.03.19

  До коментар #57 от "Ра та там":

  Не съдя приша си вие съд не сте виждали.

  Коментиран от #76

 • СмотанРа
  Отговор
  72 16:30  13.03.19
  Недей и ти да ми казваш че съдя без да съм съдил защото ще се вкараш грях и ще бъдеш съден/а.

  Коментиран от #80

 • Мини
  Отговор
  73 16:51  13.03.19

  До коментар #68 от "Госあ":

  Коментар#41 е нещо като "За да не се занимавам да обяснявам истината, за да не се занимавам да дискутирам, ще дам право на всеки един от тях." Нещо като конформизъм. Истината не е разтеглива като философията, затова може и да бъде обобщена накратко. Ако говориш истината, никой не манипулираш! Защото който се чувства манипулиран, може и да я потърси, а който наистина я търси, ще я намери!

  Коментиран от #75

 • Госあ
  Отговор
  74 17:01  13.03.19

  До коментар #69 от "Не религиозен":

  Аз пък продължавам да ти чета коментарите, въпреки че дискусията с другата християнка определено ми харесва повече, защото все пак я има. Не ти ли прави впечатление, че всичките ти цитати са заповеднически и обидни и еднакви по своя смисъл. Някъде се прокрадва и демагогия за разнообразие (не прощаваше ли Бог всичко на фарисеите, които склонят глава пред църквата,така както е простил на Галилео и отменил кладата, когато се е отрекъл от истината. Определено се убеждавам все повече,че целта на тези евангелия много от които нямащи нищо общо с думите на Христос (или иначе казано„ Какво е отричал Христос? - Всичко, което днес се нарича християнско." ) е да преиначат истината и живота,така че да влязат насилствено в някакви рамки.

  Коментиран от #84

 • Госあ
  Отговор
  75 17:06  13.03.19

  До коментар #73 от "Мини":

  Това е християнското тълкование ( просто и тривиално както винаги), будисткото е друго. Написал съм го. Това е будистка притча. Между другото, Нилс Бор печели спора безапелационно (ако те интересува може да провериш, това е била наистина една от големите дискусии).

  Коментиран от #87

 • Ра та там
  Отговор
  76 17:21  13.03.19

  До коментар #71 от "СмотанРа":

  Изразът е на Балзак, мислех, че знаеш, но ще ти го преведа. Смисълът не е да си съдия ( съдене), а недей да мислиш, че и другите са същите като теб...

  Коментиран от #77

 • СмотанРа
  Отговор
  77 17:26  13.03.19

  До коментар #76 от "Ра та там":

  Аз да мисля, че другите са като ме само да се замисля се вкарвам в грях със себе си.

  Коментиран от #81

 • СмотанРа
  Отговор
  78 17:31  13.03.19
  Аз съм си аз и толкова. До сега никой никога не ме е разбирал нито всеки и всичко е едно и също вече наместниците са на всякъде. И е по добре лека полека да си чакам правилната смърт за да няма идиоти там където съм тръгнал.
 • Не религиозен
  Отговор
  79 18:12  13.03.19

  До коментар #41 от "Госあ":

  Ами това си е парафраза на нашенската "И вълкът сит и агнето цяло"... Плаках досега, заради грубата дума на Иванов и чак сега се успокоих, за да ти отговоря.
 • Не религиозен
  Отговор
  80 18:13  13.03.19

  До коментар #72 от "СмотанРа":

  Я виж ти... Знаеш да манипулираш.
 • Не религиозен
  Отговор
  81 18:20  13.03.19

  До коментар #77 от "СмотанРа":

  Ти си знаеш...защо. И Балзак и той си знае. Аз винаги си мисля, че и другите са добри като мен. Това грях ли е ?

  Коментиран от #83

 • СмотанРа
  Отговор
  82 18:23  13.03.19
  "Бързата кучка слепи ги ражда" мисля, че това е една много добра поговорка. И все пак мисля да ви кажа както съм го казвал преди. "Дойдоха наядоха го угоиха го и после го заклаха" на това му казвам християнство. Като са ти дали превилегий аре да не се правите на богове. Защо казвам има един филм казва се "FALLING DOWN 1993" да няма наистина нищо общо с това което е само, че има много общо със съвременната ни ситуация :D
 • СмотанРа
  Отговор
  83 18:42  13.03.19

  До коментар #81 от "Не религиозен":

  Знам че нищо не знам. Знам, че се уча и адаптирам. Манипулацията е добра основа за деградация в даден момент. Просто не ми харесва да го правя два три пъти и за малко да самоубия някой хора.
 • Не религиозен
  Отговор
  84 18:47  13.03.19

  До коментар #74 от "Госあ":

  Празните философски спорове винаги са ме отблъсквали. Тези мисловни упражнения са безплодни. Предпочитам кратките и точни отговори: Да! Да! или Не! Не! Вече ти казах, че е безполезно и за двама ни да водим спор и да се убеждаваме един друг, Нито аз ще те убедя, нито ти - мен. Стиховете ("цитатите"), на които се позовавам за мен не са НИТО ЗАПОВЕДНИЧЕСКИ, НИТО ОБИДНИ. Аз съм благодарна на Бог в сърцето си, че ме е създал, че ме избрал да бъда НЕГОВО дете, че е дал Единородния си син ИСУС ХРИСТОС в жертва на кръста, заради моите грехове, че ми е дал изобилен живот тук на земята и е приготвил за мен вечен живот, че.... толкова много още мога да добавя. Че и сега ми прощава, ако съгреша и изповядам греха си. Не знам защо очакваш от едно добро и послушно дете да не се покорява на Създателя си ? Е, може би не винаги послушно и добро, както ми се иска, но...се старая. Исус каза: "Моето иго се носи леко". Така е, когато е облечено в НЕГОВАТА ЛЮБОВ !
 • СмотанРа
  Отговор
  85 18:55  13.03.19
  Май обаче е време да му отговоря на Умуров на заглавията. Кое време избра времето-безвремието за кой дойде царя - за себе си явно защото никой не го искаше за цар. Мултикултурният Рим е пред нас - само дето остана зад нас. Има и още особенно това дето започна Христос не можа да помогне на всички. Е тогава направо ме закопа. Тоя ваш Христос поне един път да беше имал последователност, а не всичко друго, но не и последователност и гъвкавост.

  Коментиран от #86

 • Не религиозен
  Отговор
  86 20:01  13.03.19

  До коментар #85 от "СмотанРа":

  Така,така,,,Ти си постоянното присъствие за да поддържаш мъглата... Но от време на време се налага да се идентифицираш... Затова прочети внимателно Евангелията. Ето ти жокер преди това. Жителите на Йерусалим очакваха, че Исус Христос е бъдещият цар, който ще ги освободи от римляните . Те ИСКАХА,(не както ти казваш) Той да бъде Цар. И когато разбраха, че Исус Христос няма покрие техните очаквания, избраха Пилат да пусне престъпника Варава . Тяхната жажда за свобода, не се покриваше с духовната свобода, която Исус беше дошъл да им даде... Те не го разбраха, защото бяха плътски и материално ориентирани изцяло. Исус беше дошъл да изпълни Закона и да плати цената за Изкуплението от греха. Но плътта винаги се противи на Духа. И това се повтаря във всички времена и на всички места по земята. И тук е така...

  Коментиран от #88

 • Мини
  Отговор
  87 20:30  13.03.19

  До коментар #75 от "Госあ":

  "Винаги е нужна добра воля, за да разберем най-простото и най-ясното" Мари фон Ебнер- Ешенбах. A kкогато не искаме да го разберем, го класифицираме като тривиално.

  Коментиран от #110

 • СмотанРа
  Отговор
  88 20:40  13.03.19

  До коментар #86 от "Не религиозен":

  Духа е дух вие или го създавате или го губите това е принцип. Когато го откраднете тогава сами отивате в по-голям грях. Точно за това и рим го има. Нека не забравяме обаче защо и рим пада. Проблема е не толкова във изкуплението, а във споделянето. За съжаление никой никого не е приемал такъв какъвто е. Прекаленото пришпорване на нещата винаги дава грешен резултат поне това да бяхте го разбрали, а и възможност за трета страна да се възползва може би в нашия случай 7 други вида. Така, че мога да направя изключение, но имам условия.
 • Иванов
  Отговор
  89 20:46  13.03.19

  До коментар #70 от "Не религиозен":

  Жената трябва да си знае мястото.

  Коментиран от #90, #94

 • СмотанРа
  Отговор
  90 20:58  13.03.19

  До коментар #89 от "Иванов":

  Хахахаха факт
 • 91 21:01  13.03.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • СмотанРа
  Отговор
  92 21:03  13.03.19
  За сссъжаление ммммного ми е кеф. Ссссссс.
 • СССмотанРа
  Отговор
  93 21:19  13.03.19
  Все пак мен не ме дразни друго, а агресията ви.

  Коментиран от #95

 • Не религиозен
  Отговор
  94 21:28  13.03.19

  До коментар #89 от "Иванов":

  Какво ? Не мога да повярвам, че го казваш... Това си е истински сексизъм ! Ех, а аз гласувах против Истанбулската конвенция...

  Коментиран от #98

 • Не религиозен
  Отговор
  95 21:39  13.03.19

  До коментар #93 от "СССмотанРа":

  Разбираемо е! Днес навярно ти дойде в повече и възприемаш ИСТИНАТА като агресия. Останалите да не са на семинар..., та затова си сам...
 • 666
  Отговор
  96 22:13  13.03.19
  Не са на семинар.

  Коментиран от #97

 • Не религиозен
  Отговор
  97 22:56  13.03.19

  До коментар #96 от "666":

  Аааа, значи се криеш в тъмните сенки, както патрона си и дебнеш, где кого да погубиш...Но не издържа и пак се "изпусна". Чети Евангелията и ще напреднеш.
 • Иванов
  Отговор
  98 23:04  13.03.19

  До коментар #94 от "Не религиозен":

  1 Титотей 2:11-15 Жената да се учи мълчаливо с пълно подчинение. А на жената не позволявам да поучава, нито да владее над мъжа, но нека бъде мълчалива. Защото първо Адам беше създаден, а после Ева. И Адам не се излъга, а жената се излъга и падна в престъпление. Но пак тя ще се спаси чрез раждане на деца, ако пребъде във вяра, в любов и в святост с целомъдрие.

  Коментиран от #103

 • 666
  Отговор
  99 23:07  13.03.19
  Не знам колко по-ясно мога да го кажа, че не вярвам в съществуването на Сатана (Дявол, Луцифер, Азазел, Иблис и всякакви други негови имена). Не ми е патрон, идол или шеф.

  Коментиран от #100

 • Не религиозен
  Отговор
  100 23:26  13.03.19

  До коментар #99 от "666":

  Миличък, дали вярваш или не вярваш, Бог и Сатана съществуват и нашето идентифициране с някой от тях или техните белези неминуемо ни поставя в положение на определен избор. Една от големите хитрости на Дявола е, да се преструва на невидим и да се крие. Точно това, може би съвсем не съзнателно ти направи днес, като стана инструмент в ръцете му и през време на цялата дискусия не се появи. Аз наистина се раздвоявам между милостта си към теб като човешко създание и гнева към проявите на Сатана. И затова те умолявам, избери си друг ник нейм. Не се оставяй твоята гордост и упоритост да те превърнат в жертва на Противника на човешкия род. А ако имаш деца, помисли за тях и не им оставяй такова духовно наследство. Прояви благоразумие, моля те. Вчера # 41 надълго и широка, с много любов отправи своя призив и към теб.
 • Иванов
  Отговор
  101 23:33  13.03.19
  А аз докога за чакам за дуплика?

  Коментиран от #104

 • 666
  Отговор
  102 23:43  13.03.19
  Гневи ми се, така си по-естествен. Лесно е да спра да пиша тук -- достатъчно е материалите на г-н Урумов да не се публикуват в обща секция, както е в момента, а в някаква специфична, отделена само за религии. Или поне да не са толкова напоителни - веднъж месечно бих изтраял, но всеки ден вече ми идва до гуша. И не започнах аз първи, но вероятно ще се откажа скоро, защото не ми се бори с въображаеми вятърни мелници...

  Коментиран от #105, #109

 • Не религиозен
  Отговор
  103 23:52  13.03.19

  До коментар #98 от "Иванов":

  Добре! Четеш! Значи може и да има полза от препирните ни тук. А сега прочети Послание на Павел към Галатяните 3: 27-29. Ще го изпиша, за да стане явно за всички, а да не бъде "нашата" тайна. "Понеже, всички, които сте се кръстили в Христа, Христа сте се облекли. Няма вече Юдеин, нито Грък; няма роб, нито свободен; НЯМА мъжки пол ни ЖЕНСКИ; ЗАЩОТО ВИЕ ВСИЧКИ СТЕ ЕДНО В ХРИСТА ИСУСА. и ако сте Христови, то сте Авраамово потомство, наследници по обещание". А думите в 1-во Тимотей се отнася до обучението на Тимотей за реда в църквата. Сега, докато пиша тези редове се сетих да те попитам КРЪЩАВАН ли си като бебе в купела в църква ? Имаш ли кръщелно свидетелство ? Аз имам две - едното като съм била бебе, а второто, когато направих моя съзнателен избор да следвам Христос и бях кръстена във вода, както Йоан Предтеча кръщаваше. Беше уникално чувство...

  Коментиран от #106

 • Не религиозен
  Отговор
  104 23:55  13.03.19

  До коментар #101 от "Иванов":

  Спокойно! Не съм те забравила, нито пренебрегнала. Един по един. И аз съм човек... Ето имаш твоята дуплика
 • Не религиозен
  Отговор
  105 00:15  14.03.19

  До коментар #102 от "666":

  Недей! Поглеждай от време на време..."Неведоми са пътищата Господни". Всеки изминава своя път различно. На мен ми отне седем години, преди "да срещна" Христос по свръхестествен начин и да взема решение да го следвам. Не се превръщай неволно в Противник на Бога или в слуга на Сатана. Имаш безсмъртна душа. Казват - 11 гр. Науката, на която ти разчиташ толкова много. Но да знаеш и науката и знанието в нея пак е от Бог вдъхновена. Послушай съвета ми. Бъди мъдър и не прибързвай.

  Коментиран от #108

 • Иванов
  Отговор
  106 00:23  14.03.19

  До коментар #103 от "Не религиозен":

  Имам, но не ми се пише, твърде лично е. Не ми се вярва, Месията да е искал на негов гръб Савел да създаде нова религия. Тогава и Мохамед щеше да си гледа камилите, а не да става писател. Хората щяха да живеят без да се делят по вяра и да се избиват помежду си. Един Бог и един народ. Наистина в духовния свят Ангелите на Закона и Любовта са хванати ръка за ръка, един до друг, но тук на Земята това нещо го няма.

  Коментиран от #107

 • Не религиозен
  Отговор
  107 00:56  14.03.19

  До коментар #106 от "Иванов":

  Добре! До тук добре. Значи признаваш Месията - Исус Христос. А се противиш на Павел, но нямаш нищо против да цитираш неговото послание към Тимотей, когато ти е необходимо и изгодно...
 • Не религиозен
  Отговор
  108 01:41  14.03.19

  До коментар #105 от "Не религиозен":

  И още един изпитан съвет. Амбицията, може да бъде градивна, .но може да бъде деструктивна и да те разяжда като червей. Остави личните си амбиции настрана и отношението си към г-н Урумов. Ти не го харесваш. Други го харесват. Бъди толерантен. Не може да настояваш за отделна рубрика... Тогава всеки може да започне да претендира от своя гледна точка. Аз напр. за рубриката "Любопитно", друг за "Конфликт"...Просто чети това, което те интересува. Не се превръщай в "прахосмукачка"...не е задължително да прочетеш всички публикации. И все пак поглеждай от време на време, без да се гневиш и да искаш "главата " на Александър Урумов. Вярвам, че няма нищо случайно, макар често така да си обясняваме необяснимите неща...
 • Не религиозен
  Отговор
  109 01:44  14.03.19

  До коментар #102 от "666":

  И още един изпитан съвет. Амбицията, може да бъде градивна, .но може да бъде деструктивна и да те разяжда като червей. Остави личните си амбиции настрана и отношението си към г-н Урумов. Ти не го харесваш. Други го харесват. Бъди толерантен. Не може да настояваш за отделна рубрика... Тогава всеки може да започне да претендира от своя гледна точка. Аз напр. за рубриката "Любопитно", друг за "Конфликт"...Просто чети това, което те интересува. Не се превръщай в "прахосмукачка"...не е задължително да прочетеш всички публикации. И все пак поглеждай от време на време, без да се гневиш и да искаш "главата " на Александър Урумов. Вярвам, че няма нищо случайно, макар често така да си обясняваме необяснимите неща.
 • Госあ
  Отговор
  110 05:19  14.03.19

  До коментар #87 от "Мини":

  Както казах, хубаво е жената да бъде християнка,че даже е добре и децата в ранна възраст да бъдат възпитавани с християнски притчи,но неминуемо трябва да дойде момента в който очите да им бъдат отворени и да видят истината и света и да не позволяват да бъдат манипулирани. Това е работа на мъжа, когато приказките за послушните агънца трябва да бъдат заменени с истината.

  Коментиран от #116, #137

 • 666
  Отговор
  111 08:27  14.03.19
  С тояга не стана, сега се пробвате с морков. Няма да стане. Две години "Мнения" си беше чиста рубрика, но от тази година се наурумчи. Все едно да вървиш по чиста улица и изведнъж някой да почва да хвърля буклук на всяка крачка, а друг да ти казва "Не обръщай внимание, просто прескачай и продължавай нататък". Гадно е. Вариантите са или да се почисти улицата, или ако не - вече няма да минавам по нея. Затова казах, че действията на г-н Урумов са против чистата вяра и целят да отвартят тези, които се колебаят.

  Коментиран от #112, #132, #135, #140

 • СмотанРа
  Отговор
  112 09:22  14.03.19

  До коментар #111 от "666":

  Не само да се отвергнат, но да не им дава дори да се замислят. Това правилно "Да" и продължаваш на пред, нищо че там има пропаст.
 • СмотанРа
  Отговор
  113 09:37  14.03.19
  Най-хубавото на манипулаторите знаете ли какво е?
 • СмотанРа
  Отговор
  114 09:38  14.03.19
  Ох ох ооох спасение ооох спАсение оох.
 • СмотанРа
  Отговор
  115 10:20  14.03.19
  Нека ви кажа каква вече е вашата история. Христос ме е спасил и ще ме спаси, а Христос на той не иска да ме спаси. Уааааа. Тогава ще го нарека дявола хахаха. Опа на той тоя Христос по силен от дявола. Уааааа е сега каква я втасах.Уааа уааааа човешкия род уааа.
 • Мини
  Отговор
  116 10:27  14.03.19

  До коментар #110 от "Госあ":

  Това, както ти си го представяш, може и да функционира с "6 без 10" християнка, но ако очакваш слабоумност, наивност, сляпо следване и скачане от една вяра в друга от една истински вярваща християнка, то тогава много я подценяваш. Една наистина вярваща, праведна(както ти казваш) и практикуваща вярата си християнка знае, че едната истина и любовта, обичта(вкл.и във формата на любов м/у жената и мъжа) са взаимносвързани. Само истината без любовта oстава крехка, слаба и фрагилна, а само любовта без истината води до заблуда. Или иначе казано- истината е кормилото, което дава посоката в живота на човека(дори и в брака), а любовта е двигателя, който я (го)движи напред. Само ако и двете функционират добре, може човека (съответно брака)да се движи по правилния път и да стигне целта. Осъзнаването на тази истина е есенциално както в живота на един човек, така и в брака. Но написаното в последния ти коментар е нещо наистина ново от твоя страна. Да искаш да вплетеш Християнството във възпитанието на деца е истинско прозрение!👍👌И много често чрез децата се осъзнават и виждат неща, които човек преди това не е и допускал, че може да станат или пък категорично е отхвърлял......!Божиите пътища са неведоми.....

  Коментиран от #119, #120

 • СмотанРа
  Отговор
  117 10:36  14.03.19
  На християнството най-мразя едно все те напутстват, а накрая те изхвърлят но през цялото време ще ти обясняват какво е правилно или грешно докато накрая не те изакат на улицата и почнат да ти казват ти си боклук защото може да мислиш и решаваш сам, а на нас не ни трябват такива хора. Е аз ще ви тровят живота докато неразберете че не сте прави.

  Коментиран от #118

 • Госあ
  Отговор
  118 11:24  14.03.19

  До коментар #117 от "СмотанРа":

  Или както казва поета " добре приет, изхвърлен със ритник" 😂
 • Госあ
  Отговор
  119 11:30  14.03.19

  До коментар #116 от "Мини":

  Имаш + от мен,но не приемай това за децата съвсем буквално, защото нямам предвид промиване на мозъка,а силно филтрирани притчи, които да допълват приказките. В юношеските си години и началото на зрялост,би трябвало да се чете само философия, поезия и природни науки. Всъщност, както е в училищната програма,но без родителско възпитание и насоки, няма как да стане

  Коментиран от #121

 • п.п.
  Отговор
  120 11:36  14.03.19

  До коментар #116 от "Мини":

  Никой разумен човек не иска да се жени за слабоумна жена,най малкото защото ще предаде гени на детето му. Но всеки мъж иска да се ожени за послушна и кротка като агънце жена, която да го боготвори и възпитава децата му,е до определено ниво 😀

  Коментиран от #124

 • Мини
  Отговор
  121 11:44  14.03.19

  До коментар #119 от "Госあ":

  "Силно филтрирани......"- а това не е ли манипулация??? Не е ли злоупотреба с детското доверие? Да, чудесно е, че в учебната програма са предвидени изучаването на философия, литература и природни науки. А има ли вече и часове по религия??

  Коментиран от #122

 • Госあ
  Отговор
  122 11:52  14.03.19

  До коментар #121 от "Мини":

  Ако има часове по религия,те несъмнено трябва да включват Шинто,Будизъм, Индуизъм и дори Ислям. А не само Християнство. Също така трябва да бъдат правени дълбоки паралели и сравнения между религиите, както в посланията,така и в дейностите в исторически аспект. Нали има даже теология като "наука". Би могло да се вкарат някакви часове. Само да не се получи обратният ефект?

  Коментиран от #128

 • СмотанРа
  Отговор
  123 11:53  14.03.19
  Ами то със нас тия идиоти не са ли злоупотребили. На вселенско ниво даже.
 • Мини
  Отговор
  124 11:53  14.03.19

  До коментар #120 от "п.п.":

  Ами...., дерзай! Който наистина търси, намира(знам вече, тривиално за теб)! За твоя подкрепа, ще се моля да намериш, такава, каквато търсиш.

  Коментиран от #125

 • Госあ
  Отговор
  125 11:59  14.03.19

  До коментар #124 от "Мини":

  Ако не намериш точно това което търсиш,ще намериш друго ;)

  Коментиран от #127

 • СмотанРа
  Отговор
  126 12:00  14.03.19
  Сега пък го обърнахте на бракове и веросмешения. Ей нямате край значи.
 • СмотанРа
  Отговор
  127 12:01  14.03.19

  До коментар #125 от "Госあ":

  Хаха да после ще е като на изборите по малкото зло.
 • Мини
  Отговор
  128 12:20  14.03.19

  До коментар #122 от "Госあ":

  Да, според това, каква религия изповядва ученика или от каква религия се интересува. Подобен (на твоя) модел на часове по религия с изучаване и на др.религии се практикува в някой страни (незнам дали и във всички) от Зап.Европа. Познаването на др.религии за мен е от голяма важност, тъй като това ме научи още повече да ценя собствената си.
 • СмотанРа
  Отговор
  129 12:34  14.03.19
  Здрав дух в здраво тяло. Това му наричам религия. Да живеят Звезни Войни и Джордж Лукас.
 • СмотанРа
  Отговор
  130 12:40  14.03.19
  Така, че като видя някоя религия да оприличава човека за средство за каквото и да било да не мислите, че ще гледам безучастно. Да аз съм лош човек зачитам духа и силата на духа. Всеки който се подиграва с това да не мисли че ще остане безнаказан.
 • СмотанРа
  Отговор
  131 12:43  14.03.19
  Всички знаете защо съм тука, но на никой не му харесва и прави всевъзможни пътеки каквито само идиотите могат да правят. Нека не се залъгваме. За да не си намеря крилата след като си намерих меча и щита.
 • Не религиозен
  Отговор
  132 13:31  14.03.19

  До коментар #111 от "666":

  " Затова казах, че действията на г-н Урумов са против чистата вяра и целят да отвартят тези, които се колебаят." O, вчера казваш, че не вярваш нито в Бог, нито в Сатана, а днес вече си се "загрижил" за "чистата" вяра... Май започва да става ясно кой е градинарят, от чиято градина се храниш...
 • СмотанРа
  Отговор
  133 13:31  14.03.19
  Аз не мога да ви разбера след като на всякаде са ви се проваляли. Защо не се откажете в крайна сметка явно никога няма да се получи.
 • СмотанРа
  Отговор
  134 13:37  14.03.19
  Оф я да млъквате да не почна да аз да ви гоня както е било и едно време.

  Коментиран от #136

 • Не религиозен
  Отговор
  135 13:40  14.03.19

  До коментар #111 от "666":

  И затова си "решен" да се бориш "докрай" за "чисти улици". Ах, каква метафора...Нямаш ли друг смисъл за свободното си време, та си се заел с работата на "чистач"...Защо не си избереш друга "кауза", на която да посветиш силите си. Например, за наистина чисти улици, здрави тротоари, асфалт без дупки... места за паркиране и изграждане на обществени паркинги. А ти се тръшкаш за една рубрика, която който иска чете, който не иска не чете...Прозрачно. Известен е поръчителя. Този, който прилага девиза "Разделяй и владей:. А, ти си инструмент, наистина за един морков.
 • Не религиозен
  Отговор
  136 13:47  14.03.19

  До коментар #134 от "СмотанРа":

  Нали ти казах, че все някога ще излезеш от мъглата...и ще си покажеш рогцата.
 • Не религиозен
  Отговор
  137 14:00  14.03.19

  До коментар #110 от "Госあ":

  " да бъдат възпитавани с християнски притчи, но неминуемо трябва да дойде момента в който очите да им бъдат отворени и да видят истината и света и да не позволяват да бъдат манипулирани." Твоите пинципи вече стават явни. Първият, който ми показа вчера беше "И вълкът сит и агнето цяло", днес виждаме допълнението " От всекиго по нещо". Или с две думи : Приспособяването- за оцеляването... И накрая живота ти свършил, също като муха от л..но, на л..но.

  Коментиран от #157

 • СмотанРа
  Отговор
  138 14:34  14.03.19
  Абе важното е, че заради вас имаме шанс да станем светци.
 • СмотанРа
  Отговор
  139 14:36  14.03.19
  Аз просто хаквам.
 • Не религиозен
  Отговор
  140 14:40  14.03.19

  До коментар #111 от "666":

  От мен морков няма да получиш. Даром съм приела - даром давам. НЕ ПРОДАВАМ ! Виж за "тоягата".. За Противника на Бог - няма да я жаля. Защото неговите хитрости са ми известни.
 • СмотанРа
  Отговор
  141 14:46  14.03.19
  Даром си крал пък сега си дал.
 • СмотанРа
  Отговор
  142 15:03  14.03.19
  Ви не разбрахте ли, че не вярвай на никой е моята първа божа заповед.

  Коментиран от #144

 • СмотанРа
  Отговор
  143 15:03  14.03.19
  А особенно на такива като вас.
 • Не религиозен
  Отговор
  144 15:17  14.03.19

  До коментар #142 от "СмотанРа":

  с анекса - вярваш само на онзи който плаща.
 • СмотанРа
  Отговор
  145 15:24  14.03.19
  Не вярвам че колкото по малко си давам енергията за капути ката вас които ни правят на парцал. Манипулират ни като серийни убииц толкова по малко като вас ще има.
 • СмотанРа
  Отговор
  146 15:26  14.03.19
  Ядете ядете айде сега плащай и който се е нависил на клона да ми обяснява какво искам ще ми изпия акълчето като отрова.
 • СмотанРа
  Отговор
  147 15:27  14.03.19
  Да ама не, има капути дето ще ги префасонирам това не ви ли се изясни. Ръкували били чужди мисли ще ги изям.
 • СмотанРа
  Отговор
  148 15:28  14.03.19
  Като аз искам нещо го казвам на глас не на ум кретени.
 • СмотанРа
  Отговор
  149 15:30  14.03.19
  Аз съм си свързал душата сразума и устата. Някой луд ми разправя какво било религия. Браво.
 • СмотанРа
  Отговор
  150 15:32  14.03.19
  Аз та попитам такива като вас правят ли разлика между хора и хора.
 • СмотанРа
  Отговор
  151 15:36  14.03.19
  И съвсем така случайно, не че знам много. Ама така този който ви каза. "Че ще си говорим телепатично за да няма лъжи" проверихте ли го дали е човек или всички ни сложихте под един знаменател.
 • СмотанРа
  Отговор
  152 15:38  14.03.19
  Просто ми обяснете малко така как мъртвите ги нарекохте хора.
 • 666
  Отговор
  153 15:38  14.03.19
  Мненията във форума недвусмислено показват еднобитовия кръгозор на псевдовярващите. За тях, ако не си с техния бог, значи си с техния сатана. Колкото и да им обясняваш, че светът е пъстър, в главите им има място само за една единица или една нула. Нищо друго. Посмъртно и дори постсмъртно няма шанс да видят нещо повече от това.

  Коментиран от #156, #160, #161

 • СмотанРа
  Отговор
  154 15:40  14.03.19
  И накрая последния оцелял бил дявола. Еми да вас божи дух не ви трябва.
 • СмотанРа
  Отговор
  155 15:45  14.03.19
  Гледай сега те колкото и да не искат ще остават вечно ама айде да е по-скоро. Тръгвайте, че на нас ни се живее като сатани сред природата леко пияни и заляни. Чупката.
 • СмотанРа
  Отговор
  156 15:47  14.03.19

  До коментар #153 от "666":

  Нищо няма да видят тия сключил съм договор не се притеснявайте. Килнат ли ме прецакани са оставят ли ме да умра пак са прецакани. Докато не се научат това ще им е за урок.
 • Госあ
  Отговор
  157 15:58  14.03.19

  До коментар #137 от "Не религиозен":

  Предизвикваш ме елементарно,и няма смисъл да ти отговарям. Препоръчвам ти да прочетеш "Силата на мълчанието" на Карлос Кастанеда. Разбира се,няма да го направиш,но тогава го приеми буквално, като съвет ;) Няма по празно съществувание от заблудата. И не ми отвръщай с притчи, които са едни и същи по своята същност. Пак нищо не си разбрала, въпреки че беше буквално написано " напомня ми на пастирите,които пазят агнетата от "лошите" вълци,за да бъдат изядени от самите тях" Ти да не си от някоя секта,или имаш друг проблем ? Не е нормално в 21в някой така сляпо да вярва на юдейските басни.

  Коментиран от #162

 • СмотанРа
  Отговор
  158 16:01  14.03.19
  Нео от матрицата е в болничен. Заради християни.
 • СмотанРа
  Отговор
  159 16:03  14.03.19
  Както каза показах си рокцата. Само не попита за опашката крилата огнения дъх и много други работи.
 • Не религиозен
  Отговор
  160 16:10  14.03.19

  До коментар #153 от "666":

  Вчера се беше умърлушил и се беше умълчал.. Днес отново се разджавка.... На ПРЕЗАРЕЖДАНЕ ли беше? Пропуснал си да поискаш файла с терминологията.. и правиш фактологични грешки..Ама нали ти казах. Като паднеш друг ще те смени- какво тук значи някаква си личност...Но все пак много се надявам, заради едната чест и достойнство, НАЙ-ПОСЛЕ да ни обясниш на нас с "еднобитовия кръгозор" какво означава ПСЕВДОВЯРВАЩИ и ПСЕВДО НАУКА . Ще приключиш безславно и ще ни оставиш в неведение за "прозренията "си. Ако имаш ДОСТОЙНСТВО де...

  Коментиран от #163, #166

 • Госあ
  Отговор
  161 16:13  14.03.19

  До коментар #153 от "666":

  Тази религия е измислена за влияние. Несъмнено е постигнала разцвет, благодарение на благородните римляни, които след приемането и търпят пълен крах (е разбира се не е само това причината). Най големия и разцвет е бил през "тъмните векове" и мисионерите в новите земи, които унищожават коренното население (където могат). Слава на боговете, идват и " Les siecles de lumieres" , които безвъзвратно премахват деспота и.

  Коментиран от #164, #186

 • Не религиозен
  Отговор
  162 16:33  14.03.19

  До коментар #157 от "Госあ":

  Както искаш и както ти е удобно - така приемай отговора ми. Вече ти казах, че не мога да рискувам да слушам съветите на хора, които цял живот са се упражнявали в умозрителни фантазии. Иначе сравнението ми накрая не е много изискано, но пък е точно. Казах, че не чета твоите коментари, защото да спорим е безполезно. И ти го знаеш, Но си търсиш спаринг партньор.... Ами виж, аз НЕ СТАВАМ. Но все ще намериш. Вече имаш оферта. Успех!
 • Госあ
  Отговор
  163 16:37  14.03.19

  До коментар #160 от "Не религиозен":

  Хайде да ти отговоря аз, псевдовярващи са тези, които използват невежеството на тълпата за лична изгода. Независимо от коя страна си- от тази на невежата тълпа или от тази на експлоататорите, и в двата случая си псевдовярващи. Защото в единия случай лъжеш останалите,а в другият си излъган. Псевдонауката е подобна, достатъчно е да погледнем примера с един учен, който плагиатства от няколко човека (Поанкаре,Лоренц, Лайбниц) за да създаде нещо, което и той самият не разбира. И докато двете бързи неутрино,се оказват все още "грешки" несъмнено ще дойде и третото и една от теориите му,все още стои,то другите три (статичната вселена,черните дупки и детерминизма в квантовата механика) биват тотално разбити. Та това е псевдонауката,да плагиатстваш и да се опитваш вкараш в рамки и то грешни динамичният и разнообразен свят. И знай едно, боговете са един милион и един

  Коментиран от #165

 • Не религиозен
  Отговор
  164 16:39  14.03.19

  До коментар #161 от "Госあ":

  Благородните римляни... Как? Завладявайки територии и земи и подчинявайки ги на Империята...Моля те. Не рискувай повече...
 • Не религиозен
  Отговор
  165 16:45  14.03.19

  До коментар #163 от "Госあ":

  Твоето разбиране не ме интересува. Аз очаквам ОБЯСНЕНИЕТО на 666, щото вече чакам цял месец. Освен това, надявам се, че той няма да плагиатства твоето разбиране, но пък може да се "съгласите" и да си размените взаимопомощ.
 • СмотанРа
  Отговор
  166 16:56  14.03.19

  До коментар #160 от "Не религиозен":

  Гледай го нахалитета кажи ни кажи. Дай му да го олигави бре 666 много нетърпение псевдо пенис.
 • Не религиозен
  Отговор
  167 17:13  14.03.19
  И защото очевидно на "страха очите са големи", вместо противопоставяне, най-добре е на терена на, който Ал. Урумов публикува своите размишления, да излязат и други доказани АВТОРИТЕТИ от християнските деноминации или други религии. Да изложат доктрините си и да оставят на всеки правото на избор и убеждение. Който иска да чете Библията, който иска свещи да пали, който иска милион богове да величае, който иска Тора да спазва... Т Полето е широко, стига някой ДА ИСКА ДА СЕЕ и ДА ЖЪНЕ. БЕЗ ТРУД и усилия се ражда само завист и ревност. Тогава и коментариите ще станат още по-интересни. Както се казва в една реклама - вашето мнение е важно за нас.

  Коментиран от #168, #171

 • Не религиозен PP
  Отговор
  168 17:15  14.03.19

  До коментар #167 от "Не религиозен":

  Но да не забравят да попитат ник 666, дали е съгласен...,
 • СмотанРа
  Отговор
  169 17:25  14.03.19
  666 внимавайте тия са готови на всичко.

  Коментиран от #173

 • СмотанРа
  Отговор
  170 17:27  14.03.19
  Щото и рокца нямат.
 • Госあ
  Отговор
  171 17:46  14.03.19

  До коментар #167 от "Не религиозен":

  Продължаваш да предизвикваш с наглост 😂. Кои сте тия "нас" ? И не виждаш ли,че интереса е от няколко човека, въпреки че коментарите са малко повече от рубриката "разврат". Като цяло по добре да се коментират религиозни въпроси, отколкото как да правим групов секс,но рубриката мнения приляга повече за философски съждения и проблеми в обществото, отколкото да разсъждаваме върху "божиите" заповеди. Както писах по горе не съм против, но всичко трябва да бъде добре обмислено, защото тези въпроси търпят много повече манипулация дори от историята. Те някои псевдо учени,дори природните закони се опитват да манипулират 😂

  Коментиран от #172, #178

 • СмотанРа
  Отговор
  172 17:54  14.03.19

  До коментар #171 от "Госあ":

  Сори доказано е отдавна религията си компроментирана. Хората са гад. Всички са богово. Парите са на дедо боже и ако не лапаме сме за ада. Мене взе да ми писва от болни хора да ми казват че съм луд. Само дето като полудея почват да се крият.
 • 666
  Отговор
  173 17:57  14.03.19

  До коментар #169 от "СмотанРа":

  Е, чак на всичко не са готови. Например, не могат да преглътнат истината и да се отърсят от оковите, които доброволно са си сложили. А който се интересува от моята представа за чиста вяра и за псевдовярата, ще я споделя, не съм забравил за това.

  Коментиран от #176

 • СмотанРа
  Отговор
  174 18:06  14.03.19
  Добре блафираш това поне ми се изясни. Само дето си на Нисан стадий с това 666 и почвам да си мисля, че не съм за тука.
 • СмотанРа
  Отговор
  175 18:11  14.03.19
  Гледай сега каква била истината. - време е да почнете да изследвате таз моя приказка. Поне един път спрете да слушате тълковници, дето за нищо не стават.
 • Не религиозен
  Отговор
  176 18:21  14.03.19

  До коментар #173 от "666":

  ИСТИНАТА ? Коя истина имаш предвид - твоята ли ? Я ми покажи ПЛОДОВЕТЕ на твоята истина- празни приказки, квалификации и обещания . Не си забравил ли ? Имаше един хубав български филм - там героят се хвалеше - "Татко ще ми купи колело, но друг път"...Отдавна трябваше да си го направил, но и вчера ти казах - балонЧе...на конец. И внимавай с храстите - някои са бодливи.

  Коментиран от #177

 • СмотанРа
  Отговор
  177 18:33  14.03.19

  До коментар #176 от "Не религиозен":

  Ха така заплахите се почват. Време беше да се докажете за какво сте направени. И нека не забравяме всичко е бодливо що се докосне до вас.

  Коментиран от #180

 • Не религиозен
  Отговор
  178 18:42  14.03.19

  До коментар #171 от "Госあ":

  "Както се казва в една реклама - вашето мнение е важно за нас". Е какво не ясно има в това ? Чел си такива проникновени философски книги, а не разбираш смисъла на една реклама...адресирана до ШИРОК кръг потребители, които в случая четат една рубрика в една медия. И ми лепваш определение "нагло" само защото отстоявам мнението си?...а после се извърташ - Публикувано във факти.бг: ." Както писах по горе не съм против, но всичко трябва да бъде добре обмислено, "... нали и аз това предлагам...Но освен да бъде "добре обмислено", някой трябва да пожертва и ВРЕМЕ и ТРУД и ПОСТОЯНСТВО и ПОСВЕЩЕНИЕ. А доброволци трудно се намират...
 • СмотанРа
  Отговор
  179 18:44  14.03.19
  Мойте празни приказки за вас явно всичко е чиста монета. Заради това са и псевдото. Вие го създадохте. Един цял живот ми мина в това че някой тупунгер чисто монетен ми казва какво ми трябва какво ми е нужно как трябвало да стане. После ми разправят за празните ми приказки. Не не сори тука дойдох с друга идея а не за да ми разправят, за празни приказки. Защото още по-празно става и когато сте събрали един болюк кретени да ми казват и да омешват нещата които всъщност съм имал предвид ще става развален телефон. Не ми разправяйте после кой ви бил виновен.
 • Не религиозен
  Отговор
  180 19:43  14.03.19

  До коментар #177 от "СмотанРа":

  Не различаваш ЗАПЛАХА от ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ." Разумният човек предвижда злото и се укрива, а неразумния върви напред и страда" - Притчи Соломонови. За едно си прав - ИСТИНАТА боде в очите и в някои поражда страх.
 • СмотанРа
  Отговор
  181 20:05  14.03.19
  Пич меката ти кажа нещо и завинаги ще млъкна като човек на човек ма да ли сме хора или мъртви друга тема. Едно време имах дълга връзка с този вашия щото явно знаеш. Представата ни за живот беше друга. Сега ми казваш след като лека полека съм виждал как ми отнемат любовта пред очите дали ще е било шансове дали хора приятели или каквото и да било, че има бог той прощавал той бил не знам си какъв и какво ли още не извинявай не не е такъв определено не има Сатана и Сатана това си е. После винаги когато съм стигал до някакъв резултат той винаги е бил рухвал защото висшите сили са казали не така не можело. А когато собствените ми приятели които винаги сам споделял с тях ме разпраха на асфалта дори не помня как въобще съм станал от него тогава почнаха чудесата. И да давам обещания на някой който до сега ми е отнемал не в прав текст ей така за забавление след като е знаел на какво ценя. Намирам силно незадоволително това че са ме гледали мойто собствени убийци. Благодаря сега дори и идиоти от десетата планета да докарате няма да оправите нещата защото смятам да ви преследвам вечно как ще го направя не знам знам че ще намеря начин до сега винаги съм го намирал. Да се преклонят на някой който не е мой Бог и не дава това което е отнел. Значи това не е моя Бог. Хубавото че смятам да преча докато не намеря обяснението пет пари не давам кой какво ще решава и кой как ще ми пречи. И няма да се намери никой бог на тази вселена за да ми попречи. П.П дори и да се намери и сл
 • СмотанРа
  Отговор
  182 20:06  14.03.19
  И след смъртта ще намеря начин. И след смъртта на смъртта.
 • Смотания АД
  Отговор
  183 21:12  14.03.19
  А не съм тук за да се отказвам, ако ще и последния кокъл от мен да остане има ли душа ще го използвам това да ви е ясно.

  Коментиран от #184

 • #183
  Отговор
  184 21:19  14.03.19

  До коментар #183 от "Смотания АД":

  те най се страхуват от хората на които нищо не им е останало защото няма как да ги сплашат - тя сектата им уж миловидна и лъчезарна ама основния им инструмент е страха и заплахата

  Коментиран от #185, #193

 • 185 21:28  14.03.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Мини
  Отговор
  186 21:32  14.03.19

  До коментар #161 от "Госあ":

  Християнството не е измислена религия, тъй като е доказано, че Христос действително е съществувал. И разцвета си дължи определено не на благородните римляни(които благодарение на разврата се похгубиха сами), а на съвестното прилагане и следване на Библията и Христовото учение. А ти сякаш не си облагодетелстван от разцвета и приносите на Християнството?!?! Puncto образование и грамотност- световния индекс за алфабетизиране(отчита степента на алфабетизиране на нациите) отчита, че нации със степен над 97% са нации със силни християнски минало и корени. Етиката на труд също е заимствана от Библията- накратко казано труда, прилежността, принципите на честност и доверие, и т.н. Големите открития и техническия напредък на съвремието са направени най- вече в западния свят и особено в страните с християнски корени . Социалната пазарна икономика също има християнска основа(сравни иконом.системи на източна и зап.Германия след ВСВ). Откъде идват човешките права и свобода, гарантирани в конституциите на мн.държави? Заимствани са без изключение от юдейско- християнския кодекс. Да, продукт са на Просветлението, но и самото то е имало идеалната християнска почва за да може да се развие. Следването на Християнството може да доведе култури и нации до разцвет. Обяснението за това е самият Исус Христос. В него разкрива Бог как трябва да бъде човека, как е замислен първоначално. Да бъде човек без разрушителната сила на греха и с неразрушителната сила на вечния живот. Индиеца В

  Коментиран от #188, #201, #205

 • Мини Продължение #186
  Отговор
  187 21:39  14.03.19
  Индиеца Вишал Мангалвади пише в книгата си " Книга на средата": Библията беше силата, която съживи Европа. Европейците бяха така фасцинирани от Божието слово, че захвърлиха старите си свещенни митове през борда, за да чуят Божието слово, да го изучават, да го приемат, да го провъзгласяват и да подпомагат неговото разпространение- и така можаха да построят един модерен свят. Но в зората на 21 век те са отново на път да изгубят душата си. Ще се плъзнат ли в едно ново тъмно историческо време или ще се смирят пред словото на Всемогъщия?" Прочети книгата му, както и "История на Християнството" от Йоханес фон Валтер(дано ги има на бг). Не са само за християни....! Виж и другата страна....

  Коментиран от #190

 • Смотания
  Отговор
  188 21:41  14.03.19

  До коментар #186 от "Мини":

  Пак казвам не ми дреме протокола си е валиден и не можете да го усоетите независимо с какво боравите робота си е робот и не се предава. Мойте хора бяха избити да не мислите, че ще се подчиня на манипулация която дешифрирам на мига ли. Трябва да сте много тъпи.Програмата християнстово я изтрих отдавна спасение няма. Но протокола за истина го има само него така, че или или няма друго в този свят освен него срахът го надушвам от далече. Но изтреблението ни няма да има никой който да го прости на никоя планета лъжата си е лъжа винаги ще е такава.

  Коментиран от #189

 • Мини
  Отговор
  189 21:47  14.03.19

  До коментар #188 от "Смотания":

  Абе що пълниш брояча за коментарите с твоите меко казано мъгливи коментари??!!

  Коментиран от #194, #196

 • 190 21:48  14.03.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Satanomotan
  Отговор
  191 21:50  14.03.19
  За да има ей така.
 • 192 21:56  14.03.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 185
  Отговор
  193 21:58  14.03.19

  До коментар #184 от "#183":

  Секта ? Интересно ! Разкажи какво знаеш за нея, че ми стана интересно.
 • Сатаната
  Отговор
  194 22:00  14.03.19

  До коментар #189 от "Мини":

  Търся си истината за отнетия живот и маниполираното съзнание може би хахах и пита.
 • Иванов
  Отговор
  195 22:58  14.03.19
  Стига де, темата се изчерпа. Нека изчакаме ап. Урумов да напише следващите опорни точки. Примерно за Магдалина, връзката и с Лилит и получената индулгенция. Може да се спомене и шифърът на Леонардо и човекът глас Красимир Аврамов. В името на розата!

  Коментиран от #197

 • Не религиозен
  Отговор
  196 23:08  14.03.19

  До коментар #189 от "Мини":

  Такава задача му е поставена от началото на гастрола му тук - мъгляви и объркващи коментари. С една дума -ХАОС. Авторът е известен -Сатаната. А Бог е Бог на РЕДА ! Изпрати своя син ИСУС ХРИСТОС да донесе на хората СВОБОДА, МИР,ПРАВДА и РАДОСТ. Но от тях най-много пречи свободата...
 • Не религиозен
  Отговор
  197 23:23  14.03.19

  До коментар #195 от "Иванов":

  Иванов, моля те сваляй нивото...толкова ниско.
 • 666
  Отговор
  198 23:48  14.03.19
  Хайде, напънете се още малко до 200 коментара...

  Коментиран от #199

 • Не религиозен
  Отговор
  199 00:49  15.03.19

  До коментар #198 от "666":

  А ти за 10 минуса ли се бориш? Шест не ти ли стигат? Рекордьор си все пак, погледни още от начало...
 • Не религиозен
  Отговор
  200 00:57  15.03.19

  До коментар #1 от "666":

  О, извинявай не погледнах... Те били станали 10 минусите. Хайде , ако си написал реферата за "ПСЕВДОВЯРАТА" И "ПСЕВДОНАУКАТА", лягай, че утре тежък ден те чака. Пък имаш и нови термини да учиш.
 • Госあ
  Отговор
  201 04:22  15.03.19

  До коментар #186 от "Мини":

  В теб има светлина, затова ще се повторя, Христовото учение е само една част от Библията използвано като някакво доказателство за всички останали юдейски манипулации. По горе съм цитирал и Ницше. Ако трябва да си говорим за реални неща,възкръсват само възкръсващите растения ;) . Не съм антихрист,а антисемит :). И напротив твърдо заставам зад моралните ценности и справедливост в едно общество,но не смятам че Библията би могла да ги определя.

  Коментиран от #217

 • Не религиозен
  Отговор
  202 05:39  15.03.19
  Публикувано във факти.бг: Госあ (гост) Неутрално 12 05:28 15.03.19 Отговор До коментар #11 от "Кака до бате": Боли ме фара за правописа на български, ( и за английския между другото, обикновено статиите са в определен жаргон и нямам проблем,е веднъж ми върнаха една за правопис,но я дадох на лакеи да го изгладят и я взеха после

  Коментиран от #203

 • Госあ
  Отговор
  203 05:51  15.03.19

  До коментар #202 от "Не религиозен":

  поне префрИзирай малко от малко, да изглежда по добре фризирано. Да,заставам зад всяка своя дума.
 • Госあ
  Отговор
  204 06:07  15.03.19

  До коментар #52 от "Не религиозен":

  Между другото се пише иврит 😂,не че ме боли....,но ей така за полемиката.

  Коментиран от #209

 • Госあ
  Отговор
  205 06:19  15.03.19

  До коментар #186 от "Мини":

  Всичко идва от Рим и Франките. След това от Китай, Япония, Индия. Повечето конституции са римски. Правото е римско. Първите големи математици,физици,химици и биолози са французи и германци,базирани на философските си школи. Италианци и гърци също. Всичко еврейско е съмнително,много съмнително. Не знам дали знаеш,но е имало огромен спор между Робърт Хук и Нютон за гравитацията, Хук като безспорен изобретател и учен (с най много патенти за всички времена) съди Нютон за плагиатство. И аз съм склонен да му вярвам.

  Коментиран от #206, #218

 • Иванов
  Отговор
  206 10:52  15.03.19

  До коментар #205 от "Госあ":

  А стига де, прояви малко приличие. Ако не беше Светият Израилев, току виж сме те дали в жертва на Тангра!

  Коментиран от #207

 • Госあ
  Отговор
  207 10:59  15.03.19

  До коментар #206 от "Иванов":

  Да не съм куче,че да ме давате в жертва на Тангра ?

  Коментиран от #222

 • СмотанРа
  Отговор
  208 10:59  15.03.19
  Както обичам да казвам като си се бъркал някаде оправяй се! Не ми разправяй кой какво и какъв бил. Като не ме кефи нещо сега ще го насирам на Сатаната Сатаната.
 • Не религиозен
  Отговор
  209 12:02  15.03.19

  До коментар #204 от "Госあ":

  О, правописа отдавна не е това, което беше...Пак ползвам слогана на една стара реклама...Надявам се ,че няма да ме обвиниш в "наглост"...Важно е какво е съдържанието на думите. От това бях потресена. А с какви благи философски "мъдрости" ни ръсеше тук... Маските падат рано или късно.

  Коментиран от #210

 • Госあ
  Отговор
  210 12:08  15.03.19

  До коментар #209 от "Не религиозен":

  Самураят трябва да има 7 лица, едно за жена си, едно за приятеля си,едно за себе си,едно за врага си и т.н. не ги помня всички ;)

  Коментиран от #211

 • Госあ
  Отговор
  211 12:09  15.03.19

  До коментар #210 от "Госあ":

  п.п. не знаех че си ти. Помислих те за враг ;)

  Коментиран от #212

 • Не религиозен
  Отговор
  212 12:18  15.03.19

  До коментар #211 от "Госあ":

  За PhD и човек спечелил проекти за чужбина е странно да отделя толкова време за безсмислени дебати, но какво пък,има и всестранно надарени личности...

  Коментиран от #213, #214, #216

 • Не религиозен
  Отговор
  213 12:25  15.03.19

  До коментар #212 от "Не религиозен":

  Не знаех, че ме възприемаш като приятел...
 • Госあ
  Отговор
  214 12:39  15.03.19

  До коментар #212 от "Не религиозен":

  Лошо ли е,че опитвам да дам път на истината. Както казах, морала и ценностите в едно общество ме интересуват като човек преди всичко. Искам да споделя наблюденията си от общества като Франция и Япония. Както казах,титлата ме задължава да се интересувам от философията,като предшественик на науката.

  Коментиран от #219

 • п.п.
  Отговор
  215 12:41  15.03.19
  Между другото, имам голям късмет,че и в двете държави фалшивата набожност и английският език са пренебрегвани 😂
 • Госあ
  Отговор
  216 12:44  15.03.19

  До коментар #212 от "Не религиозен":

  И между другото затова се случва понякога да допускам някакви грешки в бързината (онази с перифразирането не я броя) , просто защото пиша докато работя
 • Мини
  Отговор
  217 12:44  15.03.19

  До коментар #201 от "Госあ":

  Драги ми Гос(със странното Т), както е и днешната тема в др.дискусия- по плодовете ще ги познаете! Виждаш богатите плодове на Християнството и Библията в Европа, на които днес ние все още се наслаждаваме. Но загърбвайки Библията и Христос, Европа се намира вече в процес на завяхване. Един цял културен кръг се отделя от християнските си корени и с това реже клона на който седи. Правим път на греха и безбожието и губим Божията благословия. Неможе да има мир, справедливост без Христос. Разграничи се от антисемитските ти настройка(междудругото Niels Bohr е евреин и е учавствал в спасяването на евреите в Дания)и прочети Библията, виж как тиктака и др.страна.

  Коментиран от #220

 • Мини
  Отговор
  218 12:52  15.03.19

  До коментар #205 от "Госあ":

  Както ти писах и вчера: Големите открития и техническия напредък на съвремието са направени най- вече в западния свят и особено в страните с християнски корени ." Какви са корените на Франция, Германия, Италия и пр.? Християнски! А техните школи? Пак на хр.основа!
 • СмотанРа
  Отговор
  219 12:52  15.03.19

  До коментар #214 от "Госあ":

  Не знам каква ти е титлата, но знам че госпожа змия голяма особа, на всичко е готова за да те прецака. Сиреч Лилит. Но ми се струва, че знам какъв ще е финала и вие го знаете. За съжаление няма да може да поизкривите събитията. Поне там има някаква яснота.
 • Госあ
  Отговор
  220 12:57  15.03.19

  До коментар #217 от "Мини":

  Я стига,това че майка му е еврейка не го прави евреин. Ние в Европа не се движим по тези правила за майчината линия. Носи фамилията и геният на баща си и възпитанието на Дания. Това че е помагал на евреите,не е лошо. И аз не бих искал такива ексцесии каквито е имало. Да чета библията е абсурдно. Има толкова по добри четива за обществото и морала.

  Коментиран от #221, #223, #224, #225

 • Мини
  Отговор
  221 13:06  15.03.19

  До коментар #220 от "Госあ":

  Но поне 1/2 евреин. Казах ти го, щото не ми се връзваше изказването ти, че си антисемит и уважението към хора с еврейски корени като Bohr. Но о.к. С тази ти нагласа не бих те класифицирала като антисемит. Щото това е доста силно изказване от твоя страна...! А за Библията- никога не казвай никога! Как тогава се впускаш в такива дискусии без да я познаваш?!
 • Иванов
  Отговор
  222 13:52  15.03.19

  До коментар #207 от "Госあ":

  По кучетата са предвиждали бъдещето, а жертви са били все девици без недостатък, точно като тебе.)
 • Тирето
  Отговор
  223 13:58  15.03.19

  До коментар #220 от "Госあ":

  "по добри"; най-добри. Степенуването си е една малка подробност от правописа.
 • Иванов
  Отговор
  224 14:00  15.03.19

  До коментар #220 от "Госあ":

  По Закона Божи човек е такъв, каквато е неговата майка. Ама иначе много знаеш, PhD и прочее.

  Коментиран от #226, #227

 • Не религиозен
  Отговор
  225 14:05  15.03.19

  До коментар #220 от "Госあ":

  Напротив. Ако майка ти е еврейка - това те определя като евреин. И така е в целия свят, освен в "твоя". Позволи и ние да знаем някои неща...

  Коментиран от #229

 • Госあ
  Отговор
  226 14:08  15.03.19

  До коментар #224 от "Иванов":

  Що ме дразниш ? Бащата на Нилс Бор е бил професор по физиология чист датчанин на който носи фамилията. Освен това, въпреки че майка му е била с еврейски произход (може би и тя само по майчина линия), имам силен респект към този учен и философ, който е разбил на пух и прах една от теориите на айнщайн. Разбира се с помощта на французин (Ален Аспе). Чист, без еврейска жилка. И между другото,митохондриалната ДНК, която се предава по майчина линия носи гени за енергийния метаболизъм и няма нищо общо с повечето фенотипно белези.
 • Не религиозен
  Отговор
  227 14:09  15.03.19

  До коментар #224 от "Иванов":

  Иванов, оказа се, че имаме единомислие. Простих ти за грубата дума . Християнка съм...

  Коментиран от #232

 • Иванов
  Отговор
  228 14:12  15.03.19
  Даже ако прабабата на бабата на майка ти е еврейка, също си еврейн.

  Коментиран от #231

 • Госあ
  Отговор
  229 14:13  15.03.19

  До коментар #225 от "Не религиозен":

  По целия свят се говори за митохондриална ДНК предавана единствено по майчина линия,а не за еврейски произход. Горе съм написал какви гени носи.

  Коментиран от #233

 • Не религиозен
  Отговор
  230 14:16  15.03.19
  Публикувано във факти.бг: Кака до бате (гост) Неутрално 24 13:36 15.03.19 Отговор До коментар #23 от "п.п.": Помощ! Логорея...яяяя Коментиран от #25 Др Фокс (гост) Неутрално 25 13:43 15.03.19 Отговор До коментар #24 от "Кака до бате": Не се лекува.
 • Госあ
  Отговор
  231 14:16  15.03.19

  До коментар #228 от "Иванов":

  Е за това не одобрявам заведения като Аушвиц,но съм на мнение, че всички евреи трябва да бъдат прогонени в земите си. Да не се окаже изведнъж че всички сме евреи братче 😂

  Коментиран от #234, #238, #239

 • Иванов
  Отговор
  232 14:19  15.03.19

  До коментар #227 от "Не религиозен":

  Виждаш ли как хубаво ти става като простиш?! Това е метод на Зен и го приемам като много ефикасен. Защото прошката върви със смирението, а смирението извисява до Светия Дух. Както и обратното- който се извисява ще бъде смирен. Колкото повече, толкова повече!

  Коментиран от #243

 • Не религиозен
  Отговор
  233 14:23  15.03.19

  До коментар #229 от "Госあ":

  Ами това може да означава само едно: Че науката открива това, което Бог е създал, а евреите са го знаели от Него преди науката. Здрасти, че бързам...

  Коментиран от #235, #236

 • Мини
  Отговор
  234 14:24  15.03.19

  До коментар #231 от "Госあ":

  Da, всички сме братя и сестри, по бащина линия- имаме един Отец, Създател.
 • Мини
  Отговор
  235 14:25  15.03.19

  До коментар #233 от "Не религиозен":

  "Ако и двете, религията и науката изискват вяра в Бог за своята дейност,то за религията Бог стои в началото, а за науката в края на всяко мислене." Макс Планк

  Коментиран от #237

 • Госあ
  Отговор
  236 14:28  15.03.19

  До коментар #233 от "Не религиозен":

  Това е поредната случайност и заблуда, защото са избрали по неведоми пътища... жената, вместо мъжа, който несъмнено хвърля заровете на еволюцията.
 • Госあ
  Отговор
  237 14:31  15.03.19

  До коментар #235 от "Мини":

  Поздравления ;) Ето че логореята ми е полезна. И Стивън Хокинг не отричаше Бог,но определенията му бяха доста по различни от тези в Библията. Планк казва религия,а не християнство.

  Коментиран от #252

 • Иванов
  Отговор
  238 14:32  15.03.19

  До коментар #231 от "Госあ":

  Ако и да не сме евреи по кръв, щом вярвяме в Йушуа Машиах сме такива по дух, без да имаме правото да се наречем еврейн. Има тънък момент тук и човек трябва да се самонаблюдава, защото наистина се променя и промяната е очевидна.
 • Иванов
  Отговор
  239 14:33  15.03.19

  До коментар #231 от "Госあ":

  Ако и да не сме евреи по кръв, щом вярвяме в Йешуа Машиах сме такива по дух, без да имаме правото да се наречем еврейн. Има тънък момент тук и човек трябва да се самонаблюдава, защото наистина се променя и промяната е очевидна.
 • Госあ
  Отговор
  240 14:38  15.03.19
  Завещаха ми тука една библия,ама на руски...😂 Новьй завет...руски пък съвсем не знам. Иначе, заради теб щях да хвърля пак някой поглед ;)

  Коментиран от #241, #245, #253

 • п.п.
  Отговор
  241 14:41  15.03.19

  До коментар #240 от "Госあ":

  това към коментар 235 ...и пореден коментар 240 !!! Дори писанията за руските и американски оръжия достигат такава бройка ;)
 • Иванов
  Отговор
  242 14:44  15.03.19
  За да свържете наука с религия трябва да прочетете книгите на Сичин Зекария. Там ще научите кои са библейските Ангели и не трябва да губите вяра, а да намерите средата между библия и реалната история, защото тези Ангели са много повече от нас хората и дори в будно съзнание те пребивават и в духовния свят и в нашия и притежават колективно съзнание освен персоналното. Тоест в библията са описани чисто духовни събития, които не са исторически. Ако не успеете от първия път, не губете надежда!

  Коментиран от #244

 • Не религиозен
  Отговор
  243 14:45  15.03.19

  До коментар #232 от "Иванов":

  Да,. Исус го е казал "По-големият между вас, нека ви бъде служител. Но който ВЪЗВИШАВА себе си, ще се СМИРИ; и който смирява себе си ще се възвиси" ( Матей 23:11,12). Това трябва да сто като девиз в главата на всеки, защото Бог на горделивите се противи, а на смирените дава благодат ( не заслужена милост).

  Коментиран от #249

 • Госあ
  Отговор
  244 14:55  15.03.19

  До коментар #242 от "Иванов":

  "Отсъствието на официални свещени писания в шинто отразява липсата на някакви определени морални предписания. Шинто акцентира преди всичко върху ритуалната чистота в отношенията на хората с божествата ками." Всъщност ками са точно тези духове, които пребивават с нас и всеки човек има свое ками, което продължава живота си след смъртта му. Това предполага отново запазване на потока на информация. Харесвам, че няма строги доктрини и морални напътствия. Затова пък има кодекс Бушидо ;)

  Коментиран от #247

 • Не религиозен
  Отговор
  245 14:58  15.03.19

  До коментар #240 от "Госあ":

  Ами поръчай си Библия на английски или френски (Амазон) или си купи на български. На площад "Славейков" - книжарница "Верен". . Има издание на съвременен български език. Не" хвърляй едно око", а я прочети задълбочено и тогава можеш да претендираш за безспорно знание и вещина ПО ВСИЧКИ въпроси.
 • Не религиозен
  Отговор
  246 15:07  15.03.19
  " Всъщност ками са точно тези духове, които пребивават с нас и всеки човек има свое ками, което продължава живота си след смъртта му. Това предполага отново запазване на потока на информация" т.е. безсмъртно създание ( не знам дали е 11 гр.), но май става дума за душата (духът), който след смъртта напуска тялото и тръгва за вечен живот...
 • Иванов
  Отговор
  247 15:08  15.03.19

  До коментар #244 от "Госあ":

  Щом ти върви нямам нищо против, аз съм най- обикновен човек. Аз дълго изучавах новите учения и все беше зле работата. Отварях Библията и винаги отговорът и беше един и същ- Защото служиш на други богове. Винаги един и същ отговор. Върнах се на Закона и нещата се уталожиха и започнаха да се изправят. Та всяка коза за свой крак виси и всеки си решава сам.
 • Смотан
  Отговор
  248 15:08  15.03.19
  Пичове ще го играя смотан още малко и накрая ще натупам някой.
 • Иванов
  Отговор
  249 15:13  15.03.19

  До коментар #243 от "Не религиозен":

  Един ден като изучиш Закона ще видиш, че всичко праведно в Евангелията е взаимствано от там и ще останеш много озадачена.)

  Коментиран от #251

 • СмотанРа
  Отговор
  250 15:29  15.03.19
  Ами изучих го писна ми да ме ядът идиотите.
 • Не религиозен
  Отговор
  251 15:32  15.03.19

  До коментар #249 от "Иванов":

  Чакай малко, Исус дойде да изпълни закона...За какви противоречия говориш

  Коментиран от #261

 • Мини
  Отговор
  252 15:38  15.03.19

  До коментар #237 от "Госあ":

  Всеизвестно е, че Планк е християнин и че има предвид единия Бог, Създателя, такъв, какъвто е в християнския смисъл.

  Коментиран от #254

 • Мини
  Отговор
  253 16:26  15.03.19

  До коментар #240 от "Госあ":

  Има и Библия app. Разбира се не е така, както ориг.издание.....

  Коментиран от #257

 • Госあ
  Отговор
  254 16:27  15.03.19

  До коментар #252 от "Мини":

  "Съществува само това, което може да бъде измерено" мммм помислих все пак...но нали казваш,че винаги трябва да се казва истината ...

  Коментиран от #255, #256

 • Мини
  Отговор
  255 16:36  15.03.19

  До коментар #254 от "Госあ":

  Неправилен превод имаш. Правилния е: "Тъй като това, което може да се измери, СЪЩО същесвува".
 • Не религиозен
  Отговор
  256 16:40  15.03.19

  До коментар #254 от "Госあ":

  А как да измерим любовта?

  Коментиран от #262

 • Госあ
  Отговор
  257 16:45  15.03.19

  До коментар #253 от "Мини":

  Виж,аз съм кръстен и съм палил свещи в църквата...но напоследък ми се струва, че християнството и исляма имат тежка карма с кръвта която е пролята. И други народи са водили завоевателни войни и са проливали кръв,но не в името на Бога. На първо време наистина бих искал да опозная по- добре източните религии. Струват ми се целомъдрени и чисти. Не е важно също от ляво на дясно ли ще се кръстиш или от дясно на ляво, важно е да намериш хармония със себе си и света около теб. Социалната хармония в света определено е нарушена,както и тази с природата и аз съм втрещен как социални въпроси и липса на визия първо за бъдещето на България и второ за света биват игнорирани с лека ръка. Имам чувството, че цялата тази демагогия и полемика притъпиха основните сетива на хората за справедливост и борба. Това е основният проблем за мен.

  Коментиран от #258, #265, #270

 • Мини
  Отговор
  258 16:56  15.03.19

  До коментар #257 от "Госあ":

  Ще мога да се включа по- късно. Reg
 • СмотанРа
  Отговор
  259 17:11  15.03.19
  Така е дойде за да изпълни закона. Добре казано.
 • СмотанРа
  Отговор
  260 17:23  15.03.19
  Закона от горе не от тука.
 • Иванов
  Отговор
  261 20:01  15.03.19

  До коментар #251 от "Не религиозен":

  ...
 • Иванов
  Отговор
  262 21:26  15.03.19

  До коментар #256 от "Не религиозен":

  Когато решиш да дадеш, да помогнеш и го направиш ти се оприличаваш с Твореца и Любовта идва.) Но трябва да има просещ, нуждаещ, който да потърси помоща ти. Такива винаги се намират, само трябва да си будна. И не става дума за някакви чутовни саможертви, 50 статинки или залък хляб на бездомно животинче са достатъчни. Любовта оперира с малки величини, Мъдростта вдига тежестите. Запиши си ги тези неща, те не са мой, а само ги споделям с теб. Значи имай нагласата във всяка ситуация да виждаш Твореца и да се оприличаваш с Него.

  Коментиран от #264

 • СмотанРа
  Отговор
  263 21:45  15.03.19
  Странно, но простиштите са много излъганите също. Истината една живота един за тук имам предвид. Много творци станаха навсякъде. Никой не плаща цената просто е никой не иска да я плати. Седиме тук и мажеме всичко надявайки се да се оправим. Много станахте, чакайки нещо от някой който да ви дава след като до сега ни изядохте всичките. Не разбрахте ли колкото повече ядете толкова по малко ще почнат да идват. Глад мор ще настане суша. Духа не е за консумация този се създава ние го създаваме всеки ден. Почитаме го държи ме го поливаме го като цветето в градината не консомираме защото после цветето като умре и какво става с този който е ял цветето във него остава кал. Не случайно имаше един надпис на гроба на Петър Дънов ние сме цветя за да ви радваме не не ни късайте за да няма на какво да се радвате. Така и става.
 • Не религиозен
  Отговор
  264 21:56  15.03.19

  До коментар #262 от "Иванов":

  Тези неща Иванов, са записани в сърцето ми още когато реших да следвам Исус Христос и Той да направлява живота ми. Защото любовта е даване. .. и не само на този, който ти поиска. Ако знаеш, че някой стои гладен и не споделиш с него хляба си, за каква любов говорим. Ако някой е безпомощен и страда и не го утешиш...Сам Исус каза "Гладен, бях и не ме нахранихте, болен бях и не ме посетихте...….., ако не сте го направили за един от моите малки, на мен не сте го направили. И аз мисля, че да даваш е състояние на сърцето, а не кантар на ръката. Състраданието също.

  Коментиран от #266

 • Мини
  Отговор
  265 22:14  15.03.19

  До коментар #257 от "Госあ":

  Оставам с впечатление, че ти се интересуваш от Християнството едностранно, само от тази страна, от която го представят противниците му. Това те прави предубеден. Как можеш така да си изградиш мнение?! Кръстоносните походи, инквизицията и пр.които ти наричаш правени в името на Бог, не могат по никакъв начин да бъдат свързани с това, което Христос е учил. Те не са плод на Християнството, а плод на човешкото зло. Да, много често човек трябва да отиде далеч, за да види и да се убеди, че това, което е пред вратата му и на една ръка разстояние е по-ценното. Когато бях още в "търсене на истината" се увличах също от будизма и йога, и пранаяма и там всичко което принадлежи към него. И аз мислех, че източните религии и вярвания и учения са по-мъдри, по- чисти и по-освобождавщи. Но не, колкото и да се опитвах да ги усвоя, все оставаше празнота, незадоволеност, неразбираемост. В никоя друга вяра, не може да се намери тази надежда, тази обич, тази утеха и тази свобода на духа, както в Християнството. А защо е тази дисхармония в обществото? Защо хората все повече и повече са безразлични, с притъпени сетива, объркани и пр? Защото нямат стабилна и позитивна ориентация, защото нямат вяра, не познават Бог.

  Коментиран от #267, #283

 • Иванов
  Отговор
  266 22:29  15.03.19

  До коментар #264 от "Не религиозен":

  Стига с този Иисус, няма такъв, а Евангелията са компилация от Тора, като за сюжет е взет стар египетски мит за Озирис. Истинският Велик Учител е Йешуа, учил е есеите. Човечеството по онова време не е било готово да възприеме Неговото учение и затова То е останало почти херметично, но се явява Савел, който забърква една такава каша и то с добри намерения, че човечеството ще има да се гори с нея още няколко поколения. Исламът е създаден единствено за война срещу савловото християнство. Няма ли християнство, няма да го има и ислама. Ще изчезне яко дим, а муслимите ще станат я комунисти, я нещо друго.

  Коментиран от #268

 • Не религиозен
  Отговор
  267 22:33  15.03.19

  До коментар #265 от "Мини":

  Казано с голяма дълбочина на сетивата. Би било чудесна отправна точка за всички, които се лутат и са в период на търсене на ИСТИНАТА. За онази малка празнина в сърцето, която иска своето.
 • Не религиозен
  Отговор
  268 22:44  15.03.19

  До коментар #266 от "Иванов":

  А какви са източниците на твоите твърдения и какви са твоите ДОКАЗАТЕЛСТВА и аз сега ще се запъна като ник 666.? Как ще ме убедиш, след като аз съм изпитала в живота си през всичките си години чудесата, които Исус е обещал. И сега живея с тях. Виниш Павел, но ми напомняш посланието му до Тимотей?...А кой е "виновен" за Стария завет...

  Коментиран от #269

 • Иванов
  Отговор
  269 22:52  15.03.19

  До коментар #268 от "Не религиозен":

  Ти ги изпитваш тези чудеса, но това е едно нелегитимно бих го нарекъл принуждаване, насилване на Святостта да слезе( заради вярващи с чисти души), а точно това усилва Не чистата сила, която се храни образно казано от Святостта и днес тази Не чиста сила е в Джихад!

  Коментиран от #271, #272, #273, #276

 • Не религиозен
  Отговор
  270 22:56  15.03.19

  До коментар #257 от "Госあ":

  ,"аз съм кръстен и съм палил свещи в църквата...но напоследък ми се струва, че християнството и исляма имат тежка карма с кръвта която е пролята. И други народи са водили завоевателни войни и са проливали кръв,но не в името на Бога. На първо време наистина бих искал да опозная по- добре източните религии." А не би ли било по-добре първо да опознаеш християнството, след като си кръстен ( не става ясно дали това е твой избор или традиционното решение на родителите ти, когато си бил бебе/дете) за да си сигурен, че не достатъчно за теб.
 • Не религиозен
  Отговор
  271 23:10  15.03.19

  До коментар #269 от "Иванов":

  …" едно нелегитимно бих го нарекъл принуждаване, насилване на Святостта…" Аз ти задавам въпрос. Ти НЕ ми даваш отговор и като "едно си баба знае, едно си бае". За какво не легетимно принуждаване ми говориш и насилване... Първо аз не се занимавам със заклинания или някакви обреди. И второ в живота ми се изпълняват желанията на сърцето ми още преди да съм ги изговорила в молитва с уста. Защото Бог знае сърцето ми и това, което Исус обеща е реалност в моя живот. Дори се шегувам, че съм "глезеното" дете на Бог. Ако ти не си беше напълнил главата си с толкова знание ,от какви източници ти си знаеш и НЕ ОТГОВАРЯШ, а беше дал място в сърцето си на Божествената любов със смирение и благодарност щеше да разбереш какво е свободата да живееш в ИСТИНАТА.

  Коментиран от #274

 • Не религиозен
  Отговор
  272 23:18  15.03.19

  До коментар #269 от "Иванов":

  И ще ти кажа моето мнение кратко за това да следваш Христос. Покаяние и прощение на греховете. Привилегията да живееш в СВОБОДАТА на ИСТИНАТА. И сигурно знаеш "крилатата фраза на Шандор Петьофи - За любовта бих дал всичко, но за СВОБОДАТА даже и любовта. Свободата е "опасна" за онези, които искат да владеят и манипулират с всички средства, независимо дали са светски или духовни личности или институции.
 • Не религиозен
  Отговор
  273 23:34  15.03.19

  До коментар #269 от "Иванов":

  Свободата да живееш с ИСТИНАТА (Исус Христос) без СТРАХ и ЗАВИСИМОСТИ от хора, от манипулации, от натиск, без компромис със съвестта си, без зависимост от вещества и стимуланти... свободата да дишаш и да се движиш с лекота, през каквото и да преминаваш.
 • Иванов
  Отговор
  274 23:39  15.03.19

  До коментар #271 от "Не религиозен":

  Много се радвам да е така. Може да си някоя Ангелица или еврейка. Има и такива. Светът е шарен. Какво не съм ти отговорил? От библеиска позиция Заветът се дава заради чистотата на Авраам. Заветът е по месо- обрезание за да може Авраам да пази Светостта и да не храни Не чистата сила. От историческа бих приел, че това е Ехнатон, но факти не мога да ти дам, а само насоки и подсказки. Но няма кой друг да е- Авраам и Твореца и Ехнатон и Атон. Красотата на Саара и Нефертити и други.)
 • Иванов
  Отговор
  275 23:49  15.03.19
  Всъщност Ехнатон е твърдял, че е син на Атон( Единния Бог) и той наистина не е бил от нашата земна раса, а от Ангелите, както и неговата съпруга. Ако приемем, че това са Авраам и Саара, то евреите имат право да претендират, че са избран народ. Такива са.
 • Не религиозен
  Отговор
  276 23:55  15.03.19

  До коментар #269 от "Иванов":

  И когато понякога съм пряма и рязка към някои тук, то е защото им се ядосвам, че запленени от някакви идеи и "свободи" могат да губят от времето, което да прекарат с Бог тук на земята. Аз самата седем години се съпротивлявах на призива на Бог в сърцето ми и си ходих след моите разбирания и желания, следвайки общо приетите разбирания и норми за живот в едно "елитно" общество... Сега съжалявам за ТОВА ИЗГУБЕНО ВРЕМЕ. И затова реагирам, когато някой умишлено не само себе си, но и останалите води в заблуда. За мен няма никаква лична изгода, не получавам пари за това от никой и не завися от никой. Мога да говоря свободно това, което мисля и да отстоявам себе си. Просто споделям и давам надежда на ония, които се нуждаят...

  Коментиран от #277, #278, #279

 • Не религиозен
  Отговор
  277 23:59  15.03.19

  До коментар #276 от "Не религиозен":

  А който веднъж вкуси от тази ЛЮБОВ и СВОБОДА, никога не би подменил! Даром съм получила - даром давам.
 • 666
  Отговор
  278 00:09  16.03.19

  До коментар #276 от "Не религиозен":

  "Мога да говоря свободно това, което мисля"... Другите имат ли го това право или е само за (бого)избрани?

  Коментиран от #280, #281

 • Иванов
  Отговор
  279 00:10  16.03.19

  До коментар #276 от "Не религиозен":

  Ти да не си мислиш, че някой ми плаща за това? Или пък, че си правя забавления? Аз не съм роден със златна лъжичка в устата и за всяко от убежденията си съм платил много висока цена. Защо моята Родина стана дом на запустението, щом хората вярват в "добрия" бог? Защо при другите Deus ex machina не работи?

  Коментиран от #282

 • Не религиозен
  Отговор
  280 00:56  16.03.19

  До коментар #278 от "666":

  Ще ти отговоря, защото питаш "смирено" .Всеки човек би следвало да може да говори свободно и да изразява себе си, но не всеки има СМЕЛОСТ да го направи БЕЗ СТРАХ,Хората са поставени в различни условия, живота им зависи от волята на други хора, имат заробващи взаимоотношения помежду си ( не говоря за семейни връзки) и са принудени да правят компромиси, за да гарантират своето съществуване. А "богоизбрани" са онези, които са отговорили на призива на Бог, склю и са решили да живеят според неговите норми. Ти също можеш да бъдеш.
 • Не религиозен
  Отговор
  281 00:59  16.03.19

  До коментар #278 от "666":

  Ще ти отговоря, защото питаш "смирено" .Всеки човек би следвало да може да говори свободно и да изразява себе си, но не всеки има СМЕЛОСТ да го направи БЕЗ СТРАХ,Хората са поставени в различни условия, живота им зависи от волята на други хора, имат заробващи взаимоотношения помежду си ( не говоря за семейни връзки) и са принудени да правят компромиси, за да гарантират своето съществуване. А "богоизбрани" са онези, които са отговорили на призива на Бог, сключили са завет с Него и са решили да живеят според неговите норми. Ти също можеш да бъдеш.
 • Не религиозен
  Отговор
  282 01:21  16.03.19

  До коментар #279 от "Иванов":

  За теб знам , че никой не ти плаща и си убеден в това, което говориш. Знам, че в сърцето ти има изгаряща жажда за справедливост. Но ако всичкото това знание, с което си се натоварил, го трансформираш в любов и свобода в сърцето си ще полетиш като "ангел".

  Коментиран от #285, #286

 • Госあ
  Отговор
  283 03:40  16.03.19

  До коментар #265 от "Мини":

  Виж,дори не е толкова важна вътрешната хармония защото там където има вълнение има промяна,много по важно е отношението между хората и света. Затова и някак будизма не ми се нрави много,на една експедиция в Хималаите бях чел една будистка книга (докторска дисертация,а не тюрлюгювеч) и докато четях ми се струваше добре и я приемах,но след това осъзнах че нищо не съм запомнил :)). Може би подсъзнателно ми е останало нещо,но наистина почти нищо не мога да цитирам.По горе бях цитирал Ницше за щастието, освен забавен заради англичаните,цитата е много верен. Този стремеж към някакво щастие води до егоизъм и слепота за околния свят. Днешният проблем е именно този, това стремление към едноличното щастие, това стремление към място в рая и загърбване на реалните проблеми в днешният ден. Ако спрем да мислим толкова еднолично само за собственото си благополучие," Земята ще бъде рай" и няма да е нужно да мислим за мястото си в онзи небесен рай. Затова харесвам Философията и Шинто като колективна религия (всъщност там няма и дълги и протяжни текстове, човек съвсем лесно може да се запознае с основните принципи) и когато имам време предпочитам да чета именно това.

  Коментиран от #284, #287

 • п.п.
  Отговор
  284 03:45  16.03.19

  До коментар #283 от "Госあ":

  малко уточнение,ако първо търсиш хармонията със света и околните, несъмнено ще намериш и своята вътрешна хармония. Вълнението утихва, когато спре вятъра отвън. Да се опитваш да намериш само вътрешната си хармония, когато отвън духат силни ветрове е меко казано глупаво.

  Коментиран от #288

 • Иванов
  Отговор
  285 10:11  16.03.19

  До коментар #282 от "Не религиозен":

  Ние трябва със съвместни усилия да измолим милост от Твореца иначе с теб ще има да си хвърчим, докато братята и сестрите ни гинат един по е ден и България се превръща в гробище. Нека обединим Закона и Любовта, защото все още можем да го направим щом има Хора като теб. Аз ти свалям шапка госпожо!
 • Иванов
  Отговор
  286 10:13  16.03.19

  До коментар #282 от "Не религиозен":

  Ние трябва със съвместни усилия да измолим милост от Твореца иначе с теб ще има да си хвърчим, докато братята и сестрите ни гинат един по един и България се превръща в гробище. Нека обединим Закона и Любовта, защото все още можем да го направим щом има Хора като теб. Аз ти свалям шапка госпожо!
 • Мини
  Отговор
  287 13:18  16.03.19

  До коментар #283 от "Госあ":

  Формулирал си много точно днешния проблем на обществото- стремежа към НЯКАКВО щастие, водещо до "егоизъм и слепота за околния свят". Но към кое щастие? Най- вече към земното щастие, към това привидно, преходно, лъжливо, имагинерно щастие. Защото мнозинството вярават, че това е истинското, това е важното, това е пътят, това е живота. А според мен именно осъзнаването на непреходното, вечното, на истинското, на "онзи вечен небесен рай" и стремежа към тях, може да изведе хората от този закоравял егоизъм и слепота. С осн.принципи на Християнството също може всеки сам да се запознае- 10 Божии заповеди. Само 10! А колко повече закони има в една държава, които трябва да знаем, за да можем да живеем добте според реда? "Да възлюбиш ближния си като себе си!"(Марк 12:29)- тази заповед всъщност прави Християнството също колективна религия.
 • Мини
  Отговор
  288 13:27  16.03.19

  До коментар #284 от "п.п.":

  По-скоро съм убедена в обратното- тъй като ветрове навън винаги има, и за да не бъдеш "вдигнат и отнесен" от тях, първо подреди вътре в себе си, утеши бурята вътре в себе си, затвърди вярата си и излизайки навън(в мир със себе си и с вътрешна хармония) можеш да допринесеш и за мир и хармония в света и в отношенията си с другите. По- този начин мисля, че бихме могли поне да минимираме бурите навън. Аз следвам принципа- ако искам да променя нещо, трябва първо да започна със себе си. Но кой как ще подходи, е може би и въпрос на човешки тип- дали интровертен или екстровертен?!

  Коментиран от #290

 • СмотанРа
  Отговор
  289 14:04  16.03.19
  Отново ще се изразя неразбран, но най доброто на този свят трябва да се извлича от всичко. Било вяра било религия, но проблема с извличането е седял винаги на голяма летва. Кой може да извлече най-доброто в този свят нека да попитам да видя кой е с правилните подходи най накрая?

  Коментиран от #292

 • Госあ
  Отговор
  290 14:38  16.03.19

  До коментар #288 от "Мини":

  Когато външните пориви са силни,нищо не може да спре вътрешното вълнение. То не трябва да бъде потискано,а напротив силата му трябва да бъде използвана. Това е тази колективна енергия, всеки да спазва определен ред и уважение с околните и природата за да има хармония. Когато това е налице, може да бъде постигната и вътрешна хармония. Тези учения, които проповядват единствено себепознание, покорство и медитация не са добри.

  Коментиран от #291, #297, #300

 • п.п.
  Отговор
  291 14:43  16.03.19

  До коментар #290 от "Госあ":

  подчертавам единствено. Нещата не са толкова еднозначни, колкото би ни се искало. Разбира се, че и ти си права :)),но да медитираш или спазваш някакво лично благоприличие, когато света отива по дяволите е дебелокожо.

  Коментиран от #295

 • Госあ
  Отговор
  292 14:46  16.03.19

  До коментар #289 от "СмотанРа":

  за да се научиш да извличаш най доброто от света, първо трябва да дадеш най доброто от себе си.

  Коментиран от #298

 • СмотанРа
  Отговор
  293 16:06  16.03.19
  Ами то много не остана, за бракуване съм.
 • СмотанРа
  Отговор
  294 16:21  16.03.19
  Проблема че ми се струва, че пазите злото последно време.
 • СмотанРа
  Отговор
  295 16:50  16.03.19

  До коментар #291 от "п.п.":

  Ами и когато си вървеше най-нормално, как така стана, че нищо от това което говорих не беше взето от значение. Сега бил вървял на някаде си ами кафе бяхте бре омагьосани ли бяхте бе царвули доказани. Сега съм цар-вул скъсан, но поне щастлив. Много неособено бях Варвара явно е имал акъл все пак.
 • СмотанРа
  Отговор
  296 17:02  16.03.19
  До сега сам водих войната сега пък било егоестично. Вие ми взехте здравето до сега и седяхте безучастно.
 • Не религиозен
  Отговор
  297 17:05  16.03.19

  До коментар #290 от "Госあ":

  "А като плуваха Той (Исус) заспа; и вятърна буря се устреми към езерото и вълните ги заливаха, така, че бяха в опасност. И учениците го разбудиха и казаха: Наставниче! Наставниче! Загиваме!. А Той (Исус) се събуди та смъмри вятъра и развълнуваната вода и уталожиха и настана тишина. И рече им: Де е ВЯРАТА ви ? А те уплашени се чудеха и казваха един на друг: Кой ще е тоя. който заповядва и на ветровете и на водата и те му се покоряват" ( Еванг. Лука 8:23-25) Ето как се РЕШАВА въпросът с външните бури в живота. И прочети все пак поне Новият завет, за да разшириш спектъра на своите разсъждения...
 • СмотанРа
  Отговор
  298 17:10  16.03.19

  До коментар #292 от "Госあ":

  Почнаха отдавна съм дал много само, че все не ви е достатъчно. И искате още и още Христосчета искате.

  Коментиран от #305

 • СмотанРа
  Отговор
  299 17:10  16.03.19
  Ще става каквото трябва вече искате или не.
 • Не религиозен
  Отговор
  300 17:12  16.03.19

  До коментар #290 от "Госあ":

  Мисля, че като PhD знаеш, че можеш да намериш в Гугъл електронно издание на Библията...

  Коментиран от #306

 • СмотанРа
  Отговор
  301 17:12  16.03.19
  Този път имаме реален шанс да се докажем пред света не го пропилявайте за собственото си временно удобство.
 • 666
  Отговор
  302 18:26  16.03.19
  Като стигнете до коментар номер 666, може да ме оставите да се включа за миг. От куртоазия, например.

  Коментиран от #304

 • СмотанРа
  Отговор
  303 20:40  16.03.19
  Тичаме към 400 ще успеем. Дай дай.
 • Не религиозен
  Отговор
  304 21:52  16.03.19

  До коментар #302 от "666":

  Ама ние отдавна чакаме да се включиш с разяснението за "'ПСЕВДО ВЯРАТА , а ти се ослушваш и се правиш на пренебрегнат... Не е ли малко нахално подобно изказване или само се регистрираш като присъствие?
 • Госあ
  Отговор
  305 02:48  17.03.19

  До коментар #298 от "СмотанРа":

  Друго имам предвид, трябва да дадеш много за да бъдеш съвършен майстор, който да извлича най доброто. Проблема е,че когато около теб има само крадци,те ще се опитват да ти го вземат цялото,да го изконсумират и да го отделят през правото си черво. И ето ти порочният кръг трябва да отделяш огромна част от енергията си да пазиш своето за да не бъде изконсумирано и отделено като ... , което неминуемо ще попречи на личното самоусъвършенстване. Затова май е по добре по някое време да вземеш меча и да вложиш цялата си енергия в него. В името на околната среда.
 • Госあ
  Отговор
  306 03:42  17.03.19

  До коментар #300 от "Не религиозен":

  Миналата седмица си изтеглих "Свещеникът" -корейска манга в 12 тома. Още не съм започнал да я чета ;) Едно парче на Дрийм Тиътър е инспирирано от нея (нали бас китариста е кореец) - ин дъ презънс оф енемис. те разбира се, всички техни композиции са класа,но това не е никак зле.
 • Госあ
  Отговор
  307 03:51  17.03.19
  Между другото, библейските хора слушате ли хеви метъл ? Или ви е забранено. Мейдън също са велики ;) Може би Франк Синатра с коледната си песен е по подходящ за правоверните

  Коментиран от #308, #314

 • Не религиозен
  Отговор
  308 04:22  17.03.19

  До коментар #307 от "Госあ":

  Колкото повече говориш, толкова по-ясно става, че си надут и самонадеян мегаломан и нямаш нищо общо с шинтото.

  Коментиран от #309, #310

 • Госあ
  Отговор
  309 05:10  17.03.19

  До коментар #308 от "Не религиозен":

  Вземи и чуй парчето, което препоръчвам,а недей да лепиш само етикети 🤘
 • Госあ
  Отговор
  310 05:19  17.03.19

  До коментар #308 от "Не религиозен":

  Айде, още един коментар (цитат) от мен,нали гоним бройка :)) "Един воин е безполезен, докато не се извиси над останалите и не застане силен в сърцето на бурята"

  Коментиран от #311


 • Не религиозен
  Отговор
  311 06:10  17.03.19

  До коментар #310 от "Госあ":

  Аз не гоня бройка, защото никъде НЕ СЕ ОТЧИТАМ. И не "лепя етикети", а ТЕ ПРЕЦЕНЯВАМ. Затова ще повторя. След като внимателно проследих всичко, което си изговорил от начало до тук: правиш впечатление на надут и самонадеян мегаломан, наблъскан с откъслечни енциклопедични знания, без здрава основа. Не ми е известно за това да се присъжда PhD.

  Коментиран от #312, #313

 • Госあ
  Отговор
  312 06:20  17.03.19

  До коментар #311 от "Не религиозен":

  Явно ти бяга логиката. Нищо ново за слепците вярващи само в еврейските басни. Ако проследиш внимателно, всичко написано от мен до тук следва една логика. Всичко ;). Не случайно съм подбирал тези цитати, които съм слагал. Разбира се, някъде има повторения заради странните въпроси и някъде шеги,но всичко следва една логика. Все пак се радвам че има и не толкова закостенели и жлъчни християни. А аз,аз съм великодушен ;)
 • Госあ
  Отговор
  313 06:37  17.03.19

  До коментар #311 от "Не религиозен":

  Ммм още нещо,би могло да има някъде малки неточности,но за създаването на всеки добър хибрид (независимо по класически или инженерен път) трябва търпение и време. Безспорно истината е в "златната среда" между източната и западната философия.
 • Не религиозен
  Отговор
  314 10:35  17.03.19

  До коментар #307 от "Госあ":

  Всичко ни е позволено, но не всичко ни е полезно... Умният човек подбира и спазва хигиена, не само при храненето...

  Коментиран от #315

 • Госあ
  Отговор
  315 11:00  17.03.19

  До коментар #314 от "Не религиозен":

  Умният човек експериментира с всичко с което може. Времето показва кой експеримент е бил полезен ;)

Напиши коментар:


Публикувай