Last news in Fakti

22 Април, 2019 20:46 7 284 22

Повдигнаха обвинение на Огнян Стефанов

  • огнян стефанов-
  • обвинение

В тази страна, който критикува някои действия на прокуратурата и двама-трима нейни шефове, е подлаган на репресии и обявяван за ''подкупен''

Повдигнаха обвинение на Огнян Стефанов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не бих си позволил да ви занимавам с тази история, ако тя не засягаше много хора. Всъщност всички, които мислят „неправилно“. На 14 април във Фрог нюз публикувахме текст със заглавие: „Иван Гешев премълчал важно послание от САЩ за премиера Борисов?“

Става дума за премълчана информация по разследване на американски институции и служби за пране на пари, милиони в банкови сметки с неясен произход, контрабанда и пр. срещу български политик и олигарси.

На 17 април заместник-главният прокурор Иван Гешев даде интервю за БНТ. В него обясни, че по време на срещите му във ФБР говорел с колеги за противодействие на тероризма. Каза още, че в България щял да се приложи модел, изпробван в някои американски щати. Нито дума за разследването.

В същото интервю Гешев заяви, че моя милост е сред журналистите, които получавали пари от олигарси, за да нападат прокуратурата. Каза още, че банкерът Цветан Василев ми плащал за „специални поръчки“. Без да приведе нито едно доказателство. А и не би могъл, защото такова няма.

Ето два пасажа от въпросното писмо:

В тази страна, който критикува някои действия на прокуратурата и двама-трима нейни шефове, е подлаган на репресии и обявяван за „подкупен“. Както и за участник в поредния „пълзящ преврат“.

И какво да си помисля, г-н Гешев, ако след това писмо, бъда привикан за пореден път да давам някакви обяснения или да ми повдигнете поредно обвинение?“.

Така и стана. Дни по-късно получих призовка за повдигане на обвинение от прокуратурата.

Ето как стана. На 19-ти отидох при кварталния и получих съобщението срещу подпис.

Вечерта на същия ден, в 20,05 часа, на вратата на жилището ни започна да се звъни като „на пожар“. Призовка с копие на същата призовка. Така му било наредено, макар копието да е документ без стойност. Знаят го дори неюристите...

Познах, г-н Гешев, не защото имам пророчески талант, а защото вашите реакции са лесно предсказуеми – удряте всеки с различно мнение от вашето. Важното е „журналистическата паплач“ да бъде смазана.

И какво да си помисля?

Мисля, че става дума за преследване на неудобните. Трябва да се явя на 25 април да ми повдигнат вашите подчинени обвинение. Тогава е Велики четвъртък, най-важният ден от Страстната седмица. В този ден е вечерята на Исус с неговите ученици, молитвата в Гетсиманската градина и предателството на Юда. Подходящ ден за обвинение, белезници и арест.

Писал съм и преди, но ще повторя пак: Медиите са естествената опозиция в една държава. Те са посредникът между институциите, събитията, свързани с тях и гражданите. Различното мнение не е престъпление. То е в основата на демокрацията. Така е в свободните страни. И не журналистите водят война срещу прокуратурата. Не. Те критикуват определени действия, особено ако застрашават гражданските свободи. Когато обаче прокуратурата отвръща по този начин - това е репресия. Утре и 111-тото място по свобода на словото и медиите ще ни се струва престижно. В голяма степен заради някои представители на прокуратурата.

В писмото си до Гешев споменавам, че върви по стъпките на великия инквизитор Торквемада. Гешев – обобщен образ на прокуратурата. Сега допълвам: и похватите на Пилат Понтийски не са чужди на нашите доблестни обвинители от кръга на Гешев, Цацаров и Пеевски. За Вишински и Чайка ще поговорим след Великден. Ако съм на свобода, разбира се...


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За съжаление

    107 8 Отговор
    живеем в мафиотска държава, избираме си ги, защото друг не се допуска, и си траем като стадо...колко сме жалки!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 НАТО ВЕЦ

    72 8 Отговор
    Както показва историята, каквото и да прави Гешев, после идва "Народният съд" ;)

    Коментиран от #15

  • 4 Кате Бе

    17 65 Отговор
    В тази страна всеки обвинен престъпник се прави на репресиран и колкото по-голям мръсник е толкова по шумно го прави. Но не винаги е така, само когато власта е у ГЕРБ, в другите случаи бандитите царуват.

    Коментиран от #9

  • 5 Бойко Хвалипръцков

    43 7 Отговор
    СВОБОДА НА СЛОВОТО....за ПЕЕВСКИ И ДРУГИТЕ ДЕТО МЕ ХВАЛЯТ
  • 6 Фен

    24 1 Отговор
    Обичам те цецке и дъщеря ти също ще ви дойда на гости някоя вечер и ще си прекараме супер тримата а ако си на заседание не се притеснявай може и да не идваш
  • 7 Даммм

    24 9 Отговор
    По татово време беше така...
  • 8 Усмивката

    43 10 Отговор
    Подкрепям Огнян Стефанов.Споделям същото.Че онези отвън щом са се захванали с наште местни дерибеи ще ги свалят от власт.Те могъщия СССР разклатиха та с тоз искуфял кратун ли ще се затриднят.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пешо

    48 13 Отговор
    Този Гешев кога ще го арестуват, ама зрелищно и с една камара медии. Твърде отвратителен е, но идва Видов ден и ще си плати, имунитета няма да му помогне, ама никак даже.
  • 11 7777

    24 6 Отговор
    Не бива да стават такива неща в страна членка на най-демократичния съюз в света.
  • 12 Фен

    11 11 Отговор
    Не знам за Гешов, но дрога винаги е бил продажен сайт. Даже в началото си имаха обявена тарифа на сайта. За провеждане на "информационни кампании"
  • 13 Много

    14 11 Отговор
    Прилича на Митьо Пищова
  • 14 sadisty

    19 7 Отговор
    ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ НИ УПРАВЛЯВАТ НЕПРАВИЛНИТЕ.. НЕ БИХ СЕ ИЗРАЗИЛ ХОРА ЗАЩОТО ТОВА СА ИЗРОДИ
  • 15 куку руку ку

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "НАТО ВЕЦ":

    Този Гешев има ли някаква връзка с другия Гешев- Никола?

    Коментиран от #19

  • 16 Демократ

    5 13 Отговор
    Тоя с фалшивите новини е крайно време да разберем, кой го финансира? Може да рабиоти за Рашъ заедно с предателите на България от Позиъано.
  • 17 Кумчо Вълчо

    7 2 Отговор
    Както каза боко ,пълзяща диктатура .
    Май се оказва че демокрация беше тоталитарното управление на бай Тошо.
    Неслучайно го положиха в ковчега по корем.
  • 18 Зверски вой за свабода

    10 7 Отговор
    Огнян Стефанов говори истината във " Фрог Нюз", заедно
    с "Биволъ" и "Афера" това са медии които отразяват безпристрастно , Българската политическа диктатура и
    реалността в България, мога само да се възхищавам от хора, като Огнян Стефанов ,аз съм сигурен, че Ахмед Доган и Бойко Борисов
    са на път да създадат нови революционери ,в тази кошмарна партийна диктатура, много сме тези които ви четат момчета ,чрез
    това което пишете , виждаме проблясък в сивото небе, мрак създаден от шепа политически мишки от Герб и ДПС да всява ужас и присъди, за да може една шепа политически крадци да пълнят офшорките си с нашите държавни пари.
    Свободата на словото е кантар за свободата на България.
  • 19 НАТО ВЕЦ

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "куку руку ку":

    Де да имаше...
  • 20 свободата Санчо е велико нещо

    9 5 Отговор
    Горе главата Огняне, ти си присъдата на Гешев, той няма право да се прави на върховния съд, такава е тактиката и към много други, включително и към мен, ще стартира сигурно веднага на окръжен за да не се протакат лъжите, присъда на окръжен,може би!
    На апелативен ако ги натисне някой "дипломат" или "Амнести" ще те оправдаят, и глоба от 2000 лева ,защото и вълка и агнето са там. Стигне ли се до Страсбург ще ти платят за мръсотията която Гешев ти сготвя в момента.
    Горе главата, аз минах по този път!
  • 21 Вито

    5 4 Отговор
    Огняне,човече,съмишленико;Жалките същества като този се вихрят в условия като тези които е създалаТИКВАТА. Само че ТЯ не е вечна и същият този Гешев -ЯВНО РАЗЧИТА -когато ТИКВАТА бъде АУТ-ВСИЧКО ДА СЕ ЗАБРАВИ И ДА МУ СЕ РАЗМИНЕ.САМО ЧЕ НЕ Е ПОЗНАЛ.ХУМАННОСТТА НА ДЕМОКРАТА-В ДАДЕНИ МОМЕНТИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СТОПИРАНА .
    А колкото до 20 номер.Човече и аз съм, в подобна ситуация,ВЪПРОСЪТ Е ЗАЩО И ДО КОГА ТАКА.

    Коментиран от #22

  • 22 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Вито":

    Добре де,красиво си го написал.Ама сигурен ли си,че някои журналисти не вземат пари за да пишат по поръчка?