Last news in Fakti

7 Юни, 2019 09:58 2 792 13

Щастието на маймуните

  • николай николов-
  • избори-
  • евроизбори-
  • евродепутати-
  • европейски парламент

Призовани от градове и паланки, от видни партийни и бандитски родове, те подскачат по клоните на властта... държавната хранилка е вече малка...

Щастието на маймуните - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Една злина отминава и ето – друга се задава! Под тоя ритъм подскача общественият живот. Изпроводихме по живо, по здраво римския папа. Циркът с изборите за Европарламента също уж отмина, а ни карат да го преживяваме отново с обвиненията за измами и конфузните откази от получения мандат. Не можем да забравим и мастите субекти, които се звереха пред публиката и рецитираха виждания за неясното бъдеще. Как да не ти стане мило от тия пресни спомени – колко умни, разсъдливи, решителни и честни мъже и жени имаме! Чет нямат – кохорта, не - цяло стадо! Някои със загладен косъм, другите – по-непознатите, са плахички, ала вече пробват да гледат на чомпи, вземат се насериозно. Призовани от градове и паланки, от видни партийни и бандитски родове, те подскачат по клоните на властта. За тях държавната хранилка е вече малка, затуй бленуват за нови мащаби, вряскат и търчат към предела на некадърността си. Вярно, накрая става като в приказката за маймуната: колкото по-нависоко се катери тя, толкова повече се откриват оголените части под опашката ѝ. Но придирчивата публика се впечатлява трудно – твърде много задници са ѝ въртели номера през изминалите окаяни години. Нова система, магистрали, ценности, брюкселски реформи и справедливост, дрън - дрън... Думи като остен, погнал ни към изборните урни, думи като безсолна манджа... А на народа му трябва единствено да го оставят на мира.

За да задържат вниманието на зрителите, представят отминалия вот като съдбоносен. Той наистина бе от голямо значение – най-вече за седемнайсетте персони, които се присъединиха към брюкселското чиновничество, подвластно на глобалисти и банкери. С гласа си ние дарихме на тези хора лично щастие.

Правосъдието, богатството и силата на държавата не могат да бъдат подаяние – да се молиш за тях и да чакаш да ти паднат отнякъде наготово. Поне така ни ги представят тия неща. Всъщност за постигането им са нужни само национално обединение, ясни цели и упорит труд. В България има много за вършене. Тъй че, ако гореспоменатите индивиди бяха свестни, нямаше да заработват с езиците си в далечни земи, а щяха добросъвестно да се трудят тук, да споделят мъка и радости с ближния, да поемат отговорност и да отглеждат много деца. Родният хляб може да не е направен от пшеница, ала все пак е по-сладък от чужбинския. Или не е така?

Безспорно ние не заслужаваме да сме членове на ЕС. Кой знае защо са ни приели? Дали западняците в онези години са били наивни? Или са пресметнали, че е по-удобно да имат на разположение васална територия на границата си? Или фаталното решение е било взето под влияние на Щатите, набутали ни в ролята на послушни троянски пуделчета? Най-вероятно за чужденците сме нещо като

менажерия – поучителен пример за това как със собствените си ръце може да съсипеш отечеството.

ЕС в този си вид не е нужен и на обикновените хора в монополизирания континент – с щурите приумици на управляващите го политици, еколози и други диванета – безродници, до един алчни и избиващи комплекси. Той смила държави и нации и не създава добро. Заслужава ли си заради пълния с ерзац продукти хладилник да се отказваме от нашата независимост, вяра, история и култура? Вероятно щеше да е най-добре, ако Съюзът си беше останал само

икономически – свободен пазар на стоки на суверенни участници.

Но животът е това, което се случва. Платихме висока цена, за да станем просяците в ЕС, но затова пък редовно ни канят на лотарията, на която се определят имената на печелившите щастливци... Те обещават да си мислят много за нас от далечните брюкселски кабинети. Не че на някого му пука. Пределно ясно е: циркът приключи, поредната злина отминава, а значи следващата се задава.

Автор: инж. Николай Николов


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лошия

    12 23 Отговор
    От една страна дрън дрън, от друга страна дрън дрън. Много приказки, накрая нищо не се разбира. Поредната маймуна която търси 5 минути слава.
  • 2 Мдаа

    29 5 Отговор
    Перфектно казано. По-добре няма как да се опише.
  • 3 ФАКТ

    19 4 Отговор
    Много истина има в статията. Най-лошото е , ако наистина,всичко се диктува от САЩ !!!! ЕВРОПА ТРЯБВА ДА Е НЕЗАВИСИМА !!!!! А положението във България,няма да се оправи,защото сега ни управляват наследниците на комунистите,които са избивали умни хора !!!!! Ако бяха по-различни,щеше да има видими резултати!!!!! Отдавна щеше да има ОСЪДЕНИ,виновни за ОГРАБВАНЕТО на държавата и НАРОДА !!!!

    Коментиран от #5

  • 4 куку руку ку

    23 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Безспорно ние не заслужаваме да сме членове на ЕС. Кой знае защо са ни приели?" Защото им трябва територията. На практика Европа искаше България, но така извъртяха нещата, все едно членството в ЕС е българско желание.
  • 5 куку руку ку

    25 4 Отговор

    До коментар #3 от "ФАКТ":

    Тази мантра за лошите комунисти ти я насаждат точно тези, които целенасочено ни унищожават. Либералната демокрация е много по-зла от комунизма.
  • 6 Мафани

    3 14 Отговор
    Дрислю
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 патриотъ

    3 0 Отговор
    Точно и ясно,но кому е нужна истината?!Просто дойде време тая държава да се закрива,тя няма бъдеще!

    Коментиран от #12

  • 9 ФАКТ -до куку руку ку

    6 3 Отговор
    Където е имало КОМУНИЗЪМ,положението е много зле !!!Не си мисли,че през социализма,българите живееха прекрасно !!! В другите държави,около нас , хората живееха по-богато от нас българите !!!

    Коментиран от #13

  • 10 ФАКТ

    2 0 Отговор
    Очаквам Урумов от ВМРО,да напише някоя "божия"статия,че ми липсва !!!! Пишеше за това,дали трябват божии хора във властта ????? Ние всички хора ,сме божии чеда !!!! Това не го ли знаеш ???? А управляващите,така се държат,сякаш са богоизбрани !!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ФАКТ":

    Богопрецакани сме с вишу.
  • 12 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "патриотъ":

    Личи си да ти кажа честно.
  • 13 критик

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "ФАКТ -до куку руку ку":

    Не е най-важното да живееш богато. Можеш да живееш и по-бедно, но достойно, пълноценно, спокойно. Така живееше по-голямата част от народа тогава.