Last news in Fakti

28 Август, 2019 16:00 1 319 13

Равенство на разрушението

  • равенство-
  • разрушение

...дяволът...е лъжец и баща на лъжата. Йоан 8:44

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има брадати лъжи, които винаги намират своите вярващи.

Една от тези лъжи е сладката мантра за „ускоряването на икономическото развитие“, от което ще потекат благини за обикновените хора.

Защо е лъжа?

Защото корпорациите /ще/ спечелят, а не обикновените хора.

И те /ще/ спечелят за сметка на времето със семейството, за сметка на времето с децата...

Ето и един един цитат на Кристалина Георгиева, вицепрезидент на Световната банка:

„Световната икономика днес е със 160 трилиона долара по-бедна, защото жените по света все още не са напълно равни с мъжете...“

Алчността е страшен бич. Тя мисли за още и още експлоатация на жените.

Жените като източник на печалби за корпорациите.

Именно под мотото „равенство на жените с мъжете“ цигарите за първи път са лансирани сред жените в Америка през 20-те години на миналия век.

Кой спечели от това? Жените ли? Не!

Спечели корпорацията „Лъки Страйк“.

Обещават равенство, нали?

Аха. Равенство в разрушението на личността.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    3 9 Отговор
    Ааааа ти господин Урумов какво всъщност се опитваш да направиш?
  • 2 Информиран

    8 1 Отговор
    Статията е добра./ по мое мнение/.
    Но е безнадежна кауза. Алчността може да бъде контролирана само от силен интелект, но наличието на такъв ти дава възможност да поробиш другите и кръгът се затваря
    .

    Коментиран от #3

  • 3 Не религиозен

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Информиран":

    Алчността е атрибут на дявола, с който мами и лъже хората. Съпротивете се на дявола и той ще бяга от вас. Доверете се на Бога и Той ще ви усъвършенства, утвърди и крепи. Това е начинът .
  • 4 Изумен

    1 3 Отговор
    Казваш смирение?
    Т.е. пречупване, скопяване и изваждане на зъбите. Чингиз Хан го е правил с покорените по-ефективно с отсичане на всичко мъжко на дръвника. Не, благодаря!
  • 5 Госあ

    3 3 Отговор
    Единственият път към съвършенство е пътят на воина. Когато си концентриран в работата си, ти си в т.нар. нирвана - друга реалност. Това става с пълна отдаденост към действието и момента. Светът ще бъде глобален и корпоративен - въпрос на самоорганизация и клъстериране. От хората зависи дали ще бъде социален и демократичен. Тоест, дали държавата ще сложи примка на корпорациите и дали държавата ще бъде суверен или диктатура на корпоративния интерес. Едното е предопределено, а другото зависи от хората. От тяхното съвършенство. И между другото, корпорацията е Бритиш Американ Табако, а не Лъки Страйк. Но съм съгласен, че няма никаква нужда от това безумие - "залудо работи,залудо не стой" . Мисля, че една голяма част от извършваната работа е пълен булшит и абсолютно безполезна, а хората тормозени ненужно. Защото да работиш булшит и да прахосваш времето си е най големият тормоз. А мъжът и жената са равни разбира се, разликите са въпрос на вкус и физика ( анатомично-физиологични показатели). Мария Кюри го доказа безапелационно. И това.
  • 6 Смотан

    0 0 Отговор
    За съжаление съм .....съгласен.

    Коментиран от #7

  • 7 Смотан

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Смотан":

    Идеята на равенствата. За съжаление звучи добре.

    Коментиран от #8

  • 8 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Смотан":

    Но внимавахте за бек граунда.....

    Коментиран от #9

  • 9 Смотан

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Смотан":

    И въобще възможно ли е ?? 0–о

    Коментиран от #10

  • 10 Смотан

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Смотан":

    Все пак сам го каза живеем в свят на корпорацията.
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор
    Това е само върхът на айсберга! Всичко си върви в комплект: Семейни начала, ин витро-процедури, джендърска философия, глобализъм, Евровизия, конкурси на дупаретки, фешън визия, поп-музика, здравна каса...
  • 12 Мини

    5 1 Отговор
    Всъщност под предлога "ускоряване на иконом.развитие" и равенство м/у жената и мъжа(че то го е имало и преди тези господа да "апелират" за такова, само че те игнорират факта, че ролите на жената и мъжа се ДОПЪЛВАТ, всеки със своите дадености и задължения, а не УЕДНАКВЯВАТ...каквато всъщност е целта им) за да се радва обществото на материално благоденствие, стои освен алчността, но преди всичко и целта за "издърпването" на жените от децата им още когато тези са малки и все още силно "свързани" с майката. Целта е майката да работи(възможно на пълен работен ден за да е "равна" с мъжа) и с това на децата да бъде възможно най-рано издърпана здравата основа(която е способна преди всичко майката да даде)изпод краката, да бъдат поверени колкото се може по-рано на ясли и дет.градини(възможно целодневно), за да може системата да ги напои с редица идеологии, да ги огъне, така както биха и пасвали, да ги подреди в желаните от нея образци, за да се превърнат в лесноуправляващи се и лесноманипулиращи се (разрушени, некритични към системата, слаби) "личности"......
  • 13 Един

    0 0 Отговор
    Цитирам Хитлер: "Лъжете на едро - дребните лъжи трудно хващат!"
    ... и по статистика (навремето) 10% от населението са "абсолютни шарани" - кълват на дръжката на пръта!
    ... и още поговорката : "Избий лековерните простаци - тарикатите сами ще измрат!"