Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 16:52 4 037 26

Бенатова: Премиерът да отговаря, а не да се цупи

  • миролюба бенатова-
  • бойко борисов-
  • бтв

Някой ще обясни ли на управляващите, че критики се отправят към тези, които са на власт, които взимат решения и носят отговорност, пита Миролюба Бенатова

Бенатова: Премиерът да отговаря, а не да се цупи - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

- С вас не разговарям! - казал премиерът на репортер от бтв. Защото бил обиден от поведението на медията в деня на вота. Този подход е традиционен за Борисов. И от години минава без реакция. Първо от колегите на място. После от ръководствата на медиите. Напротив.

Правят се плонжове и невероятни комбинации при отразяване на това или онова представяне на нещо от Него, така че да не би да се обиди. Защото следва забрана за участия на всички по веригата от ГЕРБ по съответната медия.

Та, чувствителността на Борисов, с която той е заразил всички влиятелни фактори в държавата, е част от онова нещо, което наричаме цензура и автоцензура. Трябва да се признае, че същият подход имат и от БСП, дори в опозиция. И РБ обясняваха кои са "важните въпроси", отново в опозиция. Болест на властимащи, кандидати за власт и богаташи.

Някой ще обясни ли на управляващите, че критики се отправят към тези, които са на власт, които взимат решения и носят отговорност? В случая това е ГЕРБ. И е нормално репортажите с критиките да са насочени към представители на тази партия. Има ли фактически неточности в репортажите, е важен въпрос. Ако няма, за какъв саботаж говорим?! Дали е уместно да се излъчват в деня на вота и защо е станало така, е друга тема, която не мога да коментирам, защото не съм в кухнята на бтв, но подборът на темите си е съвсем логичен от журналистическа гледна точка. Разбира се, от времето преди 111.

Да отговаряш на критиците си, а не до се цупиш като малко дете, също е част от зрелостта, г-н Борисов. Реакцията на премиера, който се обижда, когато нещо в отразяването не му харесва, е част от несвободата на медиите, която той не може да осмисли. И никой не смее да му обясни.

Коментарът е от фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    26 23 Отговор
    НАИСТИНА БТВ СИ Е ЕДНО ТАВТО -В КОЕТО АКО СТЪПИШ ЩЕ ОПРЪСКАШ И ОКОЛНИТЕ !!!!!!!!!
  • 2 МИРОЛЮБЧЕ,И ТИ КАКВА

    20 34 Отговор
    ДОЛНА ШНТОНЕРКА СИ,ПОМНИМ КАК ЩЕШЕ ДА СИ РЕЖЕШ ВЕНИТЕ ЗАРАДИ БОЙКО.!
  • 3 премиерският пост не ти е собствения зад

    40 8 Отговор
    ник.Просто Бацето приема поста дето заема като собствената си кожа , това му е от простотията.
  • 4 Р. Овч.

    9 28 Отговор
    Нещо спомена ли се, чек Б т в е глобена заради пропаганда в нечий интерес изборния ден? И да, независимата лелка, на зелен фон зад нея ще загуби балотажа тази неделя.
  • 5 Ами, не искам да

    10 25 Отговор
    Обидя това змийче и затова й желая много народна любов на майка й...
  • 6 Лекар БГ

    49 8 Отговор
    Добър матриал на МБ.
    Не само Премиерът носи отговорност за безобразията.Поне по документи,е на наша издръжка.И става още по-длъжен.Да,Ама не,защото това не е Премиер.Това е самовлюбен,нарцистичен и крайно неграмотен фейс с липса на първите 7 г.Без култура и ценостна система.
    Тези неща не се учат в СИК,нито в Магнаурската школа.
  • 7 Сега след като я

    9 17 Отговор
    изгониха стана много смела.Критикува премиера. Може- Нормално и демократично е, но защо чак сега тази смелост? Може би щото няма какво повече да губи. Само, че това вече няма стойност затова даже критиците на премиера не приемат коментарите и. Така е. Всичко се плаща. Това важи за всички.
  • 8 Behemoth

    27 6 Отговор
    Тая и е лесно ,върти си геврека по цял ден,ама пита ли се кво му е на Хикимян ....цяла нощ се поти кога ОНЯ са домъкни в студиото...прост и агресивен с комплекси...не е шега работа...
  • 9 Ryty

    18 2 Отговор
    Отговаряй е шопар
  • 10 Анмтисоциалист

    7 26 Отговор
    Господа, никой не е длъжен да отговаря всекиму. Г-н Борисов не е длъжен да отговаря на журналисти, а на Народното събрание и то по установен ред. Г-жа Бенатова напразно се опитва да внуши, че г-н Борисов е длъжен да отговаря на журките от bTV - систематично пропагандиращи срещу му. Що да дава информация на противника си, който с нея се изхранва? И още ... Много журки - не само у нас, си въобразяват, че имат правото да разпитват и дори се наричат "разследващи журналисти"; да нахълтват в чужди организации и собственост; незаконно да обвиняват, клеветят и порочат други хора; да лъжат безнаказано, да подстрекават към незаконни гдействия. Да сте чули за осъден журка - затворник? Не! Няма и да чуете, доказвам го с г-жа Милиончева - "разследващ журналист":
    - присвои европейски средства за къщи за несъществуващи гости и не е осъдена;
    - обяви революционна ситуация, т.е. подстрекаваше гражданите едни срещу други и не е осъдена;
    - и при това е евродепутат!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 не ме разсмивай

    13 3 Отговор

    До коментар #10 от "Анмтисоциалист":

    И пред Народното събрание толкова отговаря.За тоя протокол му е банкянска простотия.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Алфа Вълкът

    4 8 Отговор
    Миролюбче правиш ли още гангбанг с черноглавите?
  • 14 Бе на него

    3 7 Отговор
    от друго му е криво. Че началниците му (Главанаци) си назначиха по скандален начин при.мата Гешев, а сега сметката я плаща ГЕРБ на изборите. Какво да се прави -Балкански синдром....
  • 15 висок

    1 10 Отговор
    Малей, щом бакшиш-ка като Бенатова почна да лее мозък и командва Премиер.....
  • 16 Стенвестник

    4 3 Отговор
    То заради авторката голям бой пламна в Катуница. Всички задават въпроси и получават отговори но по различен начин го отразяват.Някакси от тези медии които са облагодетелствани през годините като всякакви представители са давали интевюта по този начин вдигат рейтинга ,осигуряват реклами и заплати сега го игрят “независими”.Ако дава интервюта само по БНТ и БНР другите телевизии освен,турски , индийски и руски няма какво да излъчат .А Слави в песента си няма такава държава може би визира авторката в един от рефрените в песента
  • 17 Иванчева

    11 2 Отговор
    Борисов е едно рядко комсомолско. Такива бяха най-годните комсомолци едно време (преди 30 години). Тия дни се изрепчи, че бил видял много обгорели хора. Той се е водил пожарникар, но май никога не е работил като такъв и реално да е участвал в гасене на пожар. Ще е много интересен затворник, нали?
  • 18 Сеянин

    4 1 Отговор
    Да попита Беновска! Тя знае всичко!
  • 19 5466

    1 5 Отговор
    Тази кога си кара таксито?
  • 20 Мафия

    8 1 Отговор
    Герб, ще унищожат и БТВ. УНИЩОЖИХА ЧРЕЗ КУПУВАНЕ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, УНИЩОЖИХА БНР. СЕГА ВСИЧКИ МЕДИИ СА ПОД КОНТРОЛ НА МАФИЯТА И РЕКЛАМИРАТ ГЕРБ. УЖАС, НЯМА НИКАКВА ДЕМОКРАЦИЯ В БГ. Преди 30 години не сме искали Диктатура.
  • 21 Член 1

    6 1 Отговор
    Герппп е единствената ръководна партия и ще управлява до Гроббб бостана на БГ каза Тиквата ухилена и самодоволно се почеса по празната кратуна...ха ха ха ха ха
  • 22 Иванова

    2 7 Отговор
    Коментарите са Ви тъпи. Вие сте злобни,зли и духовно ограбени от един друг режим. Бенатова, да помисли за семейство или за едно дете ,,инвитро" . Един мъж не се намери, да се прежали за нейната спалня , преливаща от тишина,,с нож да я реже". Завистта ще ви умори!
  • 23 Шляхтиц

    1 1 Отговор
    Госпожо Бенатова, коя сте ВИЕ, за да съветвате министър председател какво да прави. Както казват в моето село, ИЗУЧИХТЕ СТЕ СЕ...........
  • 24 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    Не съм прочел тези редове, но всеки заслужава това е което е надробил...един вид журналисти са такива кавито са нашите управници..под всякакква критика..Борисов казво следното на вашето съсловие" Платихме ви да задавате удобни въпроси" и няма мърдане, смешници сте.
  • 25 Ало такси

    1 0 Отговор
    как си? Миризливката върти геврека и разсъждава като типичен софийски бакшиш.
  • 26 horh до 23

    0 0 Отговор
    Алоуу,гербаджии болни ,защо да не му задават въпроси на вашия Амон-Ра? И това ли забранихте вече? Он бил Министър- председател ,а она бакшиш и не му била на нивото! Ама , вече и не може да го критикуват,оти че му падне ореоло около кръглата глава? Море, дърво недоделкано!И Софиянци че позволите да ви управлява един марсолко който се е качил на гърбовете на народа и оттам вика ,че нямало матрял в Р.Б. Скотове сме ние,скотове! Ай ,сикти -мини!